Ковель відвідав заступник Міністра у справах ветеранів України

12 Квітня 2019, 12:00
Ковель відвідав заступник Міністра у справах ветеранів України 2353
Ковель відвідав заступник Міністра у справах ветеранів України

Міський голова Ковеля Олег Кіндер зустрівся із заступником Міністра у справах ветеранів України Олександром Терещенком, який з робочим візитом перебував на Волині.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Зустріч відбулася 11 квітня.

Заступника міністра цікавило, з якими проблемами найчастіше приходять до міської влади учасники бойових дій та родини загиблих і як вони розв’язуються.

Міський голова розповів, що для вирішення проблем ветеранів та їх родин прийняли відповідні міські програми та налагодили тісний контакт з громадськими організаціями.

Йшлося про те, що у Ковелі учасникам АТО та їх родинам надали 374 земельні ділянки для будівництва. Сім’ї загиблих забезпечені житлом. Втім, питання  щодо придбання квартир для військових є ще невирішеним і ще багато людей потребують допомоги. Тому без державної підтримки не обійтися.

Говорили також і про медичне забезпечення учасників бойових дій. Для цього у бюджеті міста передбачили додатковий фінансовий ресурс.

Керівники міста просили у заступника Міністра посприяти щодо своєчасного затвердження граничної вартості путівки санаторно-курортного лікування для учасників бойових дій. Оскільки в більшості санаторіїв з 15 червня по 1 вересня діють комерційні ціни, а бронювання місць іншими пільговими категоріями починається уже в січні – лютому, то ці люди зможуть оздоровитись лише починаючи з вересня за наявності вільних місць в санаторіях. 

Також говорили про військовий госпіталь у Ковелі, який кілька десятків років Міністерством оборони не використовується за призначенням. Ковельська міська рада та її виконавчий комітет неодноразово звертались до відомства про його безоплатну передачу у комунальну власність міста, щоб на даній земельній ділянці збудувати помешкання для військових, учасників АТО.

«Питань дуже багато. Міністерство у справах ветеранів є і це — голос тих, хто воював. Тому давайте спільно розв’язувати проблеми  і співпрацювати», – підсумовуючи сказане, наголосив Олександр Терещенко. 

Коментарі
12 Квітня 2019, 18:18
Это каратели...я это знаю.Всем пртвет из Луганска
12 Квітня 2019, 22:33
В третьму тисячолітті, в епоху комп'ютерних технологій іхати з Києва в Ковель, щоб про щось (невідомо про що) порозмовляти, і на це використовувати кошти платників податків- при Й.В.Сталіні це називалось ВРЕДИТЕЛЬСТВО!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром