Ковельський депутат просить опечатати сесійну залу міської ради

14 Травня 2019, 12:14
Фото ілюстративне 3030
Фото ілюстративне

У зв’язку із грубим порушенням вимог пожежної безпеки депутат Ковельської міськради надіслав скаргу керівництву Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Вимушений вдруге звернутися до Вас із скаргою, оскільки Ковельський міський голова Кіндер О.О. відверто ігнорує та не виконує вимоги чинного законодавства України в сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, а Управління ДСНС України у Волинській області на чолі з генералом Грушовінчуком В.В. свідомо «кришує» очевидних та злісних порушників протипожежних норм та правил», – пише депутат Володимир Косцьов’ят голові ДСНС Миколі Чечоткіну.

Нагадаємо, кілька років тому під час реконструкції архівного відділу виконкому Ковельської міської ради було грубо порушено робочий проект «Капітальний ремонт приміщення по вул. Незалежності, 73 в м. Ковель Волинської області (корегування)», розробником якого є ПП «Ковелькомунпроект». Зокрема, у робочих кресленнях другого поверху зазначаються два коридори та 8 службових кабінетів, а насправді замість 6-ти кабінетів тут влаштовано малий та тісний сесійний зал лише з одними вхідними дверима.

Читайте також: Олег Кіндер зробив сесійний зал, хоча проектом там передбачені кабінети

Як вказує Володимир Косцьов’ят, внаслідок так званої «реконструкції» порушено вимоги пожежної та техногенної безпеки, що створює загрозу життю депутатів Ковельської міської ради та інших присутніх у сесійній залі громадянам.

За результатами проведення перевірки щодо додержання Ковельською міською радою вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Ковельським МРВ УДСНС України у Волинській області складено акт № 199 від 20.07.2018 р. В описі виявлених порушень, серед іншого, вказується: «3. Відсутній другий евакуаційний вихід з другого поверху будівлі (південного крила будівлі). 4. Відсутній другий евакуаційний вихід з приміщення сесійного залу».

Ковельському міському голова Олегу Кіндеру видано припис № 170 від 20 липня 2018 року, де у частині 1 (Забезпечення пожежної безпеки) порушник зобов’язувався: «3. Влаштувати другий евакуаційний вихід з другого поверху будівлі (південного крила будівлі). 4. Влаштувати другий евакуаційний вихід з приміщення сесійного залу» (строки виконання обох пунктів – 01.10.2018 р.).

30 листопада 2018 року до Ковельського міськрайонного відділу ДСНС України надійшов лист від виконавчого комітету Ковельської міської ради за № 3.12/241 з проханням продовжити строки виконання пунктів 3 та 4 припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки від 20.07.2018 р. № 170. У листі зазначалося, що Ковельською міською радою вживаються заходи щодо усунення виявлених порушень, а також управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконкому укладено договір з проектною організацією на виготовлення проектно-кошторисної документації другої черги ЦНАПу «Реконструкція адмінбудівлі по вул. Незалежності, 73 в м. Ковелі Волинської області», згідно якого передбачаються додаткові евакуаційні виходи, в тому числі із сесійного залу.

Взявши до уваги обґрунтування, надані керівництвом міста, відділ ДСНС України прийняв рішення щодо продовження строків виконання припису до 31 березня 2019 року. Позапланова перевірка стосовно виконання припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки від 20.07.2018 року № 170 не проводилась.

«Станом на сьогоднішній день, а це вже середина травня 2019 року, припис за липень 2018 року досі не виконано! Скільки ще часу буде тривати відверте ігноруванням міським головою Олегом Кіндером чинного законодавства?! Як депутат, я не хочу, щоб самовільно переобладнана із архівного відділу сесійна зала в разі виникнення пожежі обвалилася та створила загрозу і небезпеку життю депутатів, перших посадових осіб міста, працівників відділів та управлінь органу місцевого самоврядування, керівників установ та організацій, представників ЗМІ та громадськості, адже всі ці люди при виникненні такої ситуації фактично будуть позбавлені можливості евакуації», – заявляє Володимир Косцьов’ят.

Він вважає, що такими діями осіб, які причетні до прийняття рішення з реконструкції архівного відділу в сесійну залу, створено суспільну небезпеку на об’єкті з масовим перебуванням людей.

Депутат Володимир Косцьов’ят просить Миколу Чечоткіна зобов’язати Управління ДСНС у Волинській області невідкладно звернутися до суду з позовом до Ковельської міської ради про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) шляхом зупинення експлуатації сесійної зали міської ради до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Ковельчани вже давно нарікають, що дана реконструкція і перенесення сесійної зали у таке тісне і мале приміщення зроблено Олегом Кіндером з однією лише метою: «відсікти» від сесій простих громадян, які невдоволені діями влади та приходять сюди, щоб відстояти свої права.

А великий сесійний зал, який десятиліттями слугував громаді міста для проведення різного роду заходів, градоначальство використовує під склад і запевняє, що це – тимчасово, адже наразі його подальша доля ще й досі на стадії вирішення.

Коментарі
15 Травня 2019, 02:51
Розвалив ДОК тепер ще міську раду хоче розвалити
15 Травня 2019, 13:44
Певне у Косцьовята "криза жанру" раз вже пожежникам пише.
15 Травня 2019, 15:50
Справа не у Косцьовяті, а в грубих порушеннях законодавства з боку міської влади і особисто пана Кіндера.
15 Травня 2019, 20:39
Скільки ще будемо дивитись на цей цирк одного клоуна-невдахи?
15 Травня 2019, 20:52
Спростуй хоч одне-єдине речення у скарзі Косцьовята
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024