На Ковельщині ліквідовують гімназію: громада і депутати виступають проти

26 Червня 2019, 13:54
Останні випусники Озерненської гімназії із вчителькою Тетяною Романюк 6113
Останні випусники Озерненської гімназії із вчителькою Тетяною Романюк

Депутати різних рад разом з батьками учнів не хочуть закриття гімназії в селі Озерне Ковельського району.

До редакції Район.Ковель звернувся депутат Ковельської районної ради Анатолій Корнійчук, допомоги в якого просять батьки учнів Озернянської гімназії Поворського опорного закладу, в кількості 114 чоловік.

Анатолій Корнійчук заявляє про те, що посадові особи Поворської ОТГ не реагують на публікацію «Пісня надії над школою лине…» в газеті «Вісті Ковельщини» за 30 травня 2019 року та не виконують вимоги зборів громадян села Озерне від 23 червня, які вимагають, щоб Поворський сільський голова Сергій Семенюк дав пресі письмове пояснення про свої обіцянки не закривати жодного закладу.

Районний депутат просить редакцію запросити очільника сільської громади «дати пояснення по факту рішення сесії Поворської ОТГ від 19 червня цього року, яким ліквідовується Озернянська гімназія».

«Як пояснити зміну пріоритетів, що були опубліковані в міськрайонній газеті «Вісті Ковельщини» в грудні 2016 року: «Попереду в нас багато роботи, але разом ми зробимо більше… Всі соціальні об’єкти мають бути відремонтовані, і жодна установа не буде закрита». Не пройшло і три роки, як все забулося і робиться навпаки. А люди не забули цих обіцянок і чекають роз’яснення», – запевняє Анатолій Корнійчук.

Наше видання офіційно запрошує Сергія Семенюка до діалогу.

Про сесійне засідання Поворської сільської ради, на якому прийнято резонансне рішення, також розповів на своїй сторінці у Facebook депутат Ковельської міської ради Ігор Пініс.

«11 депутатів плюс сільський голова Поворської ОТГ проголосували за «оптимізацію», а фактично закриття та скорочення шкіл в селах Озерне та Грив’ятки. Не переконали владців ні десятки селян, що прийшли до обранців, ні депутати та громадські активісти, що твердо стали на захист інтересів громади (Корнійчук, Рибак, Пініс, Кашик). На жаль, розуміння того, що доступна освіта є основою держави, не стали аргументом. Жителі сіл вирішили не здаватися та готуються до акцій протесту», – написав він і додав фотознімки та відео з місця події.


1


Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024