Громадянин Угорщини скаржиться на дії ковельських поліцейських

16 Липня 2019, 16:20
Поліція 4596
Поліція

Патрульні поліції у Ковелі склали на угорця постанову про порушення правил дорожнього руху, але він заявляє, що нічого не вчиняв, а його самого провокували дати хабар.

Громадянин і мешканець Угорщини Міхал Товт, який має українське походження, працює водієм-«далекобійником». 26 червня 2019 року о 8-й годині він їхав вантажним автомобілем «Volvo» з причепом через Ковель в напрямку Бреста. Приблизно за 100 метрів від перехрестя біля моста (район залізничного вокзалу) його зупинила поліція на службовому автомобілі з номерним знаком 4578. Патрульні чоловік та жінка, зі слів водія, начебто не представилися, але повідомили, що він порушив правила дорожнього руху, а саме – змінив напрямок руху без включення повороту.

«На моє зауваження, що на головній дорозі ніхто не включає поворот, поліцейські сказали: «Все одно складаємо протокол». Я звернувся о 8-й годині 29 хвилин на «102», заявив про фальсифікацію правоохоронцями документа, що нічого не порушував. В результаті мого звернення на «102» жінка-патрульна повідомила: «Ви нетверезі». Я сказав: «Перевірте мене». Патрульна показала мені вживану забарвлену трубку в пакеті з ватою і сказала: «Я вас вже перевірила». При цьому свої відеокамери поліцейські не включали», – розповів у скарзі Міхал Товт.

За його словами, тоді він вимушений був зателефонувати до консула Угорщини в Україні.

У постанові про накладення адміністративного стягнення в графі місце проживання правопорушника поліцейський написав: «Венгрія».

«У зв’язку із вивантаженням вантажу, який перевозив, я вимушено заплатив 431 гривню сфальсифікованого штрафу. А тепер приїхав до Ковеля і прошу здійснити службову перевірку незаконних дій правоохоронців, які мене провокували на хабар, та притягнути їх до відповідальності», – просить Міхал Товт, який проживає в угорському селі поблизу кордону з Україною.

Він звернувся з відповідною скаргою до Ковельської місцевої прокуратури, відділу поліції та консульства Угорщини.

Коментарі
16 Липня 2019, 20:33
"на головній дорозі ніхто не включає поворот" - це де таке в ПДР написано. "Вумний" сильно?
17 Липня 2019, 02:49
Дійсно! Перехрестя дуже складне і в Ковелі мало хто розуміє як його переїхати. Гайці перевіряють там знання на права. На справді там все дуже просто! Він їхав з Луцька і вирішив заїхати під тунель. Вклячай лівий поворот і повертай, а так їдь по знаку. З протилежної сторони теж саме, а на 2 Ковель навіть розмітка є. Але саме цікаве починається коли їдеш з Ковеля! Коли на 2 Ковель проблем нема. А коли наліво на Брестську становиться весело. Водії, що їдуть на зустріч з 2 Ковеля не розуміють, що я виїхав на головну дорогу й правило " правої руки" тут не діє я на головній дорозі! Цю помилку роблять дуже багато водіїв, а оборотні в погонах мабуть міцно у них кортіло грошей здерти з водія який правила знає краще них. Звільняти їх потрібно, нехай правила вчать дома!
17 Липня 2019, 12:24
Якщо справа про перехрестя Мудрого-Ти ошенко то покажчик дійсно не потрібно. Це веде в оману інших учасників дорожнього руху. В інших випадках обов'язково.
17 Липня 2019, 14:35
а що там путатись? Уяви собі, що дороги прямі і їдь згідно правил. звичайне перехрестя.
17 Липня 2019, 14:41
Ці хвалені поліцаї можуть спровокуати аврію. Фура їде прямо, а показує, що повертає!!!) А ті, що бажали її пропустити як ломануть під неї! Хто буде відповідати??? Сумно стає коли бачиш, що овець вдягли в мундір законників!
17 Липня 2019, 14:58
Виїзд на голову не надає приорітету до закінчення маневру( в нашому випадку межі перехрестя)
17 Липня 2019, 15:29
Заїхав на головну - все крапка! Ти головний! Інші стоять і бажано мовчки! Або я тебе не зрозумів, або ти не вірно висказав свою думку! Там знак стоїть!
17 Липня 2019, 21:30
Знак головна дорога вказує на черговість проїзду. Так якщо ви повертаєте по головній дорозі мусите увімкнути світловий покажчик повороту
17 Липня 2019, 23:04
з під тунеля стоїть знак уступити дорогу
18 Липня 2019, 01:54
У Ковелі патрульна поліція (не путати з Ковельським відділом поліції) це зборище самовпевненої бикоти, що понаїздила з інших регіонів, в якоїза спиною школа поліції 3 місяці. Манера спілкування нуль, поваги до учасників нуль, складають протоколи пачками, що свідчить про паличко-показникову роботу. Всім раджу вмикати відеореєстратори і записувати всі порушення допущені працівниками поліції м. Ковеля, їх недолугі протоколи і ситуації, які вони допускають. Давайте разом навчимо їх в першу чергу працювати, а по друге поважати водіїв.
18 Липня 2019, 04:06
Хтось написав що якщо виїхав на головну з другорядної то ти маєш перевагу, скажіть де є таке правило? Хто його придумав ? Перехрестя Тимошенка - Фестивальна - Я. Мудрого - Сагайдачного, є звичайним Х-подібним перехрестям в розумінні черговості проїзду. Якщо ти рухаєшся від вул. Сагайдачного, то маєш пропустити всіх (з двох сторін головна дорога, а з Фестивальної - "помеха справа". Далі думаю все ясно.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024