Сесію Ковельради зірвала шарпанина

24 Грудня 2015, 17:00
1971

Сьогоднішня сесія Ковельської міської ради розпочалася, як завше, мирно, але про наелектризовану атмосферу від конфлікту мера з громадськими активістами красномовно свідчила переповнена ковельчанами зала.

На початку засідання голова територіальної виборчої комісії Світлана Карпук, з вини якої «інавгураційна» сесія Ковельради «вийшла у свисток», повідомила з трибуни про те, що новообрані заступники міського голови Ігор Прокопів та Андрій Товстига достроково склали свої депутатські повноваження (обидва обиралися від ВО «Батьківщина»), а замість них вона оголосила депутатами директора комунальної комплексної ДЮСШ імені Євгена Кондратовича Олену Клімашевську та директора ТОВ «Гідровест» Юрія Оксенюка.

Секретар міської ради Віра Федосюк (Ващук) привітала від імені влади кількох депутатів, які нещодавно відсвяткували свій День народження, та міського голову Олега Кіндера, котрий сумнівними ініціативами «зустрічав» власний ювілей.

Коли ж народні обранці перейшли до формування порядку денного, до мікрофону вийшов керівник депутатської фракції УКРОПу Ігор Пініс.

«Так як сьогодні у Ковелі питання виконкому є дуже резонансним, і громада зібралася, є пропозиція: проект [порядку денного, – ред.] взяти за основу, а першим – розглянути питанням про виконком», – сказав пан Ігор.

Депутатська ініціатива ковельського УКРОПу знайшла підтримку залу оплесками. Пропозицію депутата Олександра Артишука («Сила людей») «прийняти проект порядку денного в цілому» Олег Кіндер поставив на голосування.

«Ганьба!» – почали скандувати громадські активісти.

«Ми очікували, що саме так буде поставлено питання», – зауважив Ігор Пініс. І на закиди головуючого продовжив: «Фракція УКРОПу висловлює свій протест і закликає всіх депутатів, які підтримують таке рішення, приєднатися до нашого протесту».

«Ставте на голосування пропозицію Пініса!» – старалася докричатися до Олега Кіндера одна із активісток.

Несподівано, в правому секторі зали (біля вікон) зав’язалася шарпанина: мирній спробі групи ковельчан пройти до президії перешкодив міцної статури агресивний молодик, очевидно, з провладного «табору».

«А де міліція?» – під свист і крики протистояння якось розгублено блукав очима в пошуках поліції градоначальник.

Колотнеча між рядами наростала. Складалось враження, що шарпанину ініціювали доморощені «тітушки».


«Пане Пінісе, ви провокуєте просто безпорядок ні за чого», – намагався дискредитувати політичного опонента Олег Кіндер.

«Ці троє зчинили бійку, щоб зірвати засідання сесії. Вони не представилися, не пред’явили жодного документа, які б посвідчили їхні особи. Це – провокатори», – розставила акценти представник ГО «Народний контроль», волонтер Анна Коршунова.

Олег Кіндер раптом оголосив про завершення першого пленарного засідання третьої сесії і залишив залу. Частина присутніх скандували йому в спину: «Ганьба!»

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024