У Ковелі буде «двопалатний» виконком?

13 Січня 2016, 09:00
3971

Напередодні першого засідання новообраного виконавчого комітету Ковельської міської ради, яке заплановане на четвер, відбудеться своєрідна громадська «експертиза» його проектів рішень.

«Ноу-хау» по контролю за діями градоначальства з боку громади запропонували представники місцевого осередку партії «Солідарність» на останній, найбільш скандальній сесії міськради цієї каденції, яку зірвала шарпанина.      

«Фракція «Солідарність» перед засіданням виконавчого комітету, отримуючи порядок денний і проекти рішень, буде запрошувати усіх бажаючих від громадськості, в тому числі і тих, хто сьогодні казав, що вони дійсно хочуть долучитися до рутинної роботи у виконкомі, і будемо узгоджувати всі рекомендації, якщо вони будуть для громади, якщо будуть в законному полі, ми обов’язково будемо до них прислухатися і відстоювати їх позицію у виконкомі», – заявив лідер депутатської фракції БПП у міській раді, заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук.

Як повідомив наше видання новообраний член виконкому Ковельської  міської ради, депутат Дубівської сільради від БПП та приватний підприємецьПетро М’якота, громадське обговорення проектів рішень першого засідання виконавчого комітету відбудеться сьогодні, 13 січня, о 14-й годині у Ковелі на вулиці Театральній, 18 (в приміщенні Фонду підтримки підприємництва Ковельщини «Бізнес-Центр-Софт», який очолює Петро Іванович). За словами пана М’якоти, він уже запросив на цей захід громадських активістів, які були серед претендентів на членство у виконкомі, але туди «не пробилися».

Виходить такий собі «двопалатний» виконавчий комітет, аналогів якому в Україні, мабуть, ще немає. Спочатку проекти рішень розглядає й аналізує «нижня палата», за участю тих, кому не пощастило увійти до його складу повноправним членом, висловлюючи свої зауваження та рекомендації, в тому числі й у письмовому вигляді, після чого, наступного дня остаточне рішення приймає уже «верхня палата», на чолі з міським головою Олегом Кіндером. Принаймні, складається враження, що саме такий метод народовладдя хоче запровадити у Ковелі політична сила Президента України Петра Порошенка.

Нагадаємо, що Ковельрада із скандалом ввела нових членів виконкому.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024