Екс-мери Ковеля думають про алею почесних поховань

27 Липня 2015, 19:18
1853
Колишній ковельський міський голова Анатолій Семенюк розповів у «Вістях Ковельщини», як разом із своїми колегами нещодавно відвідав могилу Романа Герасімова, який керував міськвиконкомом у 1981–1988 роках, і прикро, що могила «загубилася» серед тисяч хрестів, її було важко віднайти.
 
«Хтось зауважив: «А чому Романа Едуардовича не поховали в алеї почесних захоронень?» Відповіді немає. Дехто каже, що «вільного» місця не було. Євген Поліщук як Почесний громадянин Ковеля висловив думку про те, що слід визначити місце на кладовищі для поховань людей, котрі зробили великий вклад у розвиток рідного міста, уславили себе добрими справами на благо громади. Переконаний, що таке місце при бажанні комунальним службам можна знайти. Не виключаю, що пролунає заперечення: мовляв, усі перед Богом і Вічністю рівні. Може, й так. Але як би виглядало, коли б, скажімо, Лесю Українку або Івана Франка поховали десь у глухому кутку?» – вважає екс-мер, а нині голова Ковельської міськрайонної організації Національної спілки краєзнавців України Анатолій Семенюк.
 
За його словами, захоронення видатної особистості – це ще й виховний процес в ім’я любові до міста, свого краю. Зрештою, тут і патріотизм, і приклад для наслідування, і пошук відповіді на запитання, для чого живемо на цій Землі?
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром