Ковельський депутат презентував свою книжку

16 Жовтня 2015, 17:10
2451

У Ковельській центральній районній бібліотеці відбулася презентація книги «10 років для громади», що вийшла з-під пера генерального директора ТзОВ «АВТОР», депутата райради останніх двох скликань і блогера нашого видання Анатолія Корнійчука.

«Переступивши полудень віку, відчуваєш, як все менше часу зосталося, щоб щось залишити після себе на рідній землі. Певно, колись онуки запитають: «А що ти зробив, діду, будучи депутатом?» Щоб дати відповідь онукам та полегшити роботу небайдужому краєзнавцю-досліднику історії рідного краю, я вирішив опрацювати матеріали, які були опубліковані в районній газеті «Вісті Ковельщини» з моїм прізвищем», – пише у передмові Анатолій Корнійчук.

Як твердить Анатолій Авакумович, за десять років його депутатства були і щира вдячність, і сухі тернові «букети» образ і невдоволення. Перебираючи архівні сторінки «районки», немовби повертаєшся в минуле. Зі слів автора, можливо, дещо хотілося б змінити, поправити, «але ще раз переконуєшся: що написано пером, не вирубаєш і сокирою».

«Якщо бути принциповим і послідовним, ставлячи за мету покращення життя в Ковельському районі – треба йти в політику, поборовши байдужість і формалізм, та щоденно сповідувати добрі справи», – вважає Анатолій Корнійчук. І додає: «Звичайно, шкода що 45 із 60-ти депутатів районної ради за всю нинішню каденцію жодного разу не підходили до мікрофона сесії і не озвучували публічно свою думку, будучи в ролі пасивних спостерігачів».

За пропозицією Анатолія Авакумовича, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять його друзів – депутатів райради, лікарів Миколи Оксіюка та Лева Каліша, педагога Василя Філюка, які відійшли у вічність.

На презентації, яку вела методист бібліотеки Ольга Бичковська, про автора книги говорили депутати Ковельської районної ради Петро М’якота,Володимир АндросюкБорис АндріюкВолодимир Пархонюкотець Василь Мичко, поет-пісняр і краєзнавець Анатолій Семенюк, заступник директора Центру «Ковельгеодезія» Галина Кошелюк, редактор міськрайонної газети «Вісті Ковельщини» Микола Вельма, дует «Райдуга» у складі Оксани Мулярчук та Світлани Осокіної, у виконанні яких прозвучали українські пісні.





2

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром