Ковельрада знову «взялася» за «дерибан» землі

27 Січня 2016, 18:00
2519

На розгляд сесії Ковельської міської ради, яка відбудеться у четвер, 28 січня, внесено кілька сумнівних проектів «земельних» рішень.

Ковельчанка Наталія Назарук, яка орендує для городництва земельну ділянку, площею 856 квадратних метрів, має отримати дозвіл на складання  проекту землеустрою безоплатно у приватну власність для будівництва. У такий самий спосіб безкоштовно отримає Едуард Лящук під забудову 456 «квадратів» городу на вулиці Володимирській.

Під городництво виділяється для Віти Віліщук в оренду на 5 років 1000 квадратних метрів на вулиці Братуня. Щоб потім теж змінити цільове призначення, дозволивши приватну забудову? І взагалі там – санітарно-захисна зона державного підприємства «Ветсанзавод».

Клавдії Дрогобицькій, яка проживає в місті Львові, хочуть дозволити складати проект землеустрою щодо відведення на вулиці Воля в оренду для городництва земельної ділянки, орієнтовною площею 121 квадратний метр. Тут напрошується риторичне питання: невже Клавдія Степанівна буде щодня приїздити зі Львова до Ковеля, аби поливати розсаду?

Жительці міста залізничників Вікторії Миронюк хочуть віддати безоплатно у приватну власність для будівництва 100 квадратних метрів на вулиці Миколайчука.

Автором всіх цих проектів рішень є начальник відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища виконкому Ковельської міської ради Вадим Логвінов.

Після земельних питань депутати мають затвердити міську комплексну програму профілактики правопорушень і злочинів на 2016-2017 роки, яку розробив начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонно-мобілізаційної та кадрової роботи Валерій Мацюк. Так ось, у першому пункті розділу «IV. Зменшення кримінального тиску на економічні відносини» чорним по білому вказано: «…продовжити реалізацію механізму продажу й передачі в користування (оренду) вільних від забудови земельних ділянок виключно на конкурсних засадах (аукціонах, конкурсах, торгах тощо), що повинно забезпечити усунення можливостей протиправного вирішення цих питань». Відповідальним за виконання даного пункту значиться відділ, який очолює Вадим Логвінов.

Як у тій приказці: одне пишуть, а інше роблять…

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024