Громадська активістка з Ковеля хоче «проконтролювати» церковні кошти

15 Січня 2015, 18:00
1406
Член Ковельської філії «Союзу Українок» Лідія Козуля переймається, що кошти зібрані для потреб військовослужбовців під час колядування та пожертви на Водохреща, не будуть використані за призначенням.
 
Своїми переживаннями Лідія Іванівна поділилася під час засідання координаційної ради з питань створення волонтерського центру 15 січня.
 
Церква, про яку вела мову активістка, належить до Московського патріархату. І, на думку союзянки, кошти можуть потрапити не до українського війська, а до рук загарбників. Мова йде про гроші, які будуть зібрані під час пожертв прихожан церкви на Водохреща та певна сума з наколядованих під час свят. 
 
Жінка вважає, що волонтери повинні проконтролювати, як будуть використані ці  кошти, а краще – щоб допомогли направити куди слід.
 
 Натомість голова районної ради Ігор Верчук відповів, що активісти не мають права вимагати від церкви передати їм кошти.  А керівник «Правого сектору» Сергій Дружинович звернув увагу на те, що Церква так само повинна надавати людям звіти про те, як вона використала їхні кошти.  
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50