Мер Ковеля скаржився керівництву профспілок Волині, аби «розібралися» з ковельським активістом?

15 Січня 2015, 16:18
1275
Про це громадськості стало відомо перед початком судового засідання у справі «Васінович проти Кіндера». 
 
Член ради Федерації профспілок Волинської області Сергій Товкач прибув до суду в якості представника позивача – начальника відділу по управлінню майном комунальної власності Ковельського міськвиконкому Вікторії Васінович, яка, поряд з цим, є очільником відновленої у міськвиконкомі первинної профспілкової організації працівників держустанов.
 
«А ви, як свідок?» – запитав Олег Кіндер у Сергія Товкача. «Тільки те, що ви займаєтесь медициною, то ви займайтесь», – безапеляційно «порадив» градоначальник громадському активісту, який очолює профспілкову організацію медпрацівників міста та району. «А що, Васінович вже в медицині працює?» – продовжував прискіпуватися мер. 
 
«Ні, але вона є членом профспілки, що входить в структуру волинського профспілкового об’єднання, – пояснив Сергій Товкач. – Ви ж їздили до голови Федерації профспілок Волинської області Івана Карпомиза, там виясняли, що робити зі мною?»
 
«А коли це так було?» – перепитав Олег Кіндер.
 
«У минулому році», – парирував активіст. 
 
Сергій Товкач нагадав, що, зі слів самого ж Карпомиза, міський голова відвідував голову обласного профоб’єднання, аби розібратися, що ж робити з членом ради Федерації профспілок. На переконання Сергія Володимировича, все це – через його неодноразову жорстку критику дій міської влади і особисто Кіндера.   
 
Це вже не перший інцидент у стосунках між ковельським міським головою Олегом Кіндером та громадським активістом, правозахисником, журналістом Сергієм Товкачем. З вуст мера прозвучала навіть погроза смертю: у жовтні 2012 року близько 18 години до зали засідання окружної виборчої комісії увійшов Кіндер, який, згодом, прямуючи до виходу повз Товкача, ні з того ні з сього публічно погрозив: «Сергій Володимирович, дивіться, а то вмрете. Там, на столі операційному». Втім, заява активіста до правоохоронних органів залишилася на совісті останніх.  
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024