Ковельська влада прийшла на перемовини до громадських активістів

28 Грудня 2014, 15:15
1683

Міський голова Ковеля, головний міліціонер, міжрайонний прокурор, очільник СБУ та голова Ковельської райради прийшли на "круглий стіл" до активістів-революціонерів

Зустріч була анонсована на Віче, що відбулося минулої неділі, 21 грудня. Тоді громадські активісти "викликали на килим" ковельську владу. У разі ігнорування запрошення революціонери пообіцяли влаштувати "сміттюву люстрацію".

Зустріч відбулася в приміщенні Ковельського культурно-просвітницького центру.

Модератором зустрічі став керівник волинського осередку "Правого Сектору" Сергій Дружинович.

Кожен виступаючий активість звертався до влади з запитанням, коли ж у Ковелі настануть зміни, що їх декларували на Євромайдані?

"Рік після Майдану пройшов, змін ми не отримали ніяких, хто в цьому винен, але зміни нагальні і вони потрібні, громадськість цього вимагає. Вимоги майдану: корупцію подолати, нових людей у владу, результати – непомітні", - звернувся до представників влади громадський активіст Ігор Пініс.

"Ви при владі стільки часу, але ми не бачимо позитивного результату, ніхто не звільнений, не покараний, земля і ліс далі крадеться. Голова і міліція нічого не можуть зробити, бо є закон. А який був закон, щоб зібрати майдан і всіх вигнати. Згідно закону ніхто нічого не вирішує, ми в тупику?", - задав риторичне питання голова ГО "Комітет громадського спротиву" Микола Печенюк.

 
 
Революціонери вимагали розібратися з вирубкою волинських лісів, цікавилися розслідуванням резонансних справ, таких як непрозоре виділення сільському голові с. Дубове земельної ділянки, просили розповісти про результати розслідування аварії літака, що впав неподалік Ковеля.
 
За результатами "круглого столу" Сергій Дружинович підготував низку вимог, які громада ставить владі, і пообіцяв передати їх посадовцям. На вирішення цих питань активісти дають владі місяць часу.
 
Якщо ж чиновники проігнорують вимоги громади, то революціонери пообіцяли влаштувати владі сміттєву люстрацію.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024