Ковельська міліція та районна влада готова до співпраці з громадою

21 Січня 2015, 13:39
1730

Усе «дійство» відбувалось у форматі «круглого столу» на якому модератором стала Олена Матвійчук.

20 січня на зустріч із громадою для обговорення вимог та пропозицій, які були передані у письмовому вигляді 14 січня, за результатами круглого столу 26 грудня 2014 року прийшов головний міліціонер Іван Тусь та представники Ковельської районної влади на чолі з Ігорем Верчуком.

Зустріч відбулась у приміщенні Ковельського міського культурно-просвітницького центру.

Окрім конструктивного обговорення та вирішення конкретних вимог знову було багато пустих балачок. Усім хотілось поговорити та задати питання, які не стосувались теми. Проте, за майже три години все ж вдалось дійти згоди по певних пунктах.

До головного міліціонера «посипались» запитання, першим з яких щодо створення оперативно-патрульної групи при міліції спільно з активістами громадського формування «Охорона порядку».

«Питання щодо створення такої групи є слушним, адже ми всі, як мешканці міста чи району, зацікавлені в тому, аби на вулицях нашого міста та в населених пунктах був громадський порядок. А на сьогоднішній день працівників патрульної служби не вистачає аби перекрити усі вулиці. Та й у зв’язку зі складною ситуацією на сході країни, наші міліціонери теж відправляються у зону АТО», - висловився Іван Тусь.

Голова формування «Охорони порядку» Валерій Грижук повідомив, що 6 лютого відбудуться збори спільно з працівниками міліції, на яких буде вирішено питання спільного патрулювання міста та району. Зокрема, щодо видачі посвідчень, аби уникнути зловживань з числа тих людей, які переслідують мету отримати дозвіл на вогнепальну зброю. Спільно з депутатами районної ради визначать осіб, які будуть працювати в районі. Після зборів інформацію оприлюднять у ЗМІ.

«Щодо працівника СБУ, який двічі порушив правила дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, то його справа передана до військової прокуратури Луцького гарнізону. Тому ніяких відомостей не можу надати.

Що стосується літака, який впав неподалік Ковеля, то цією справою займалась залізнична міліція, потім передали в область. Наразі це провадження ще розслідується, проводиться досудове розслідування», - повідомив Іван Тусь.

На запитання «Як зробити діяльність щодо боротьби з корупцією ефективнішою?» Іван Гаврилович відповів: «Не давати хабарів та повідомляти міліцію про факти отримання «винагороди». Давайте інформацію, ми будемо документувати і діяти».

Провести перевірку діяльності, прозвітувати та встановити жорсткий контроль по боротьбі з корупцією, хабарництвом та кримінальною корупцією в комунальних закладах міста буде можливість лише тоді, коли будуть звернення від громадян про такі факти.

Варто відмітити, що район поставився досить серйозно до висунутих вимог та пропозицій, адже окрім голови району Ігоря Верчука прийшли його заступникГалина Коляда, консультант голови районної ради з питань юридичного забезпечення Володимир Клімчук, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Андрій Броїло.

23 січня о 11 год в Ковельській районні раді (417 каб.) відбудеться засідання постійної комісії з питань регламенту, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, забезпечення законності, боротьби із злочинністю на яку запрошують усіх бажаючих і там буде вирішено питання щодо створення робочої групи.

Ігор Верчук повідомив, що новостворена тимчасова контрольна комісія проведе перевірку факту непрозорого виділення сільському голові с. Дубове земельної ділянки.

Інформація про зарплату, доплати, премії працівників виконавчого апарату є публічною. Ігор Верчук зазначив, що на сайті Ковельської районної ради оприлюднені декларації про доходи за рік усіх працівників.

Заробітна плата голови райради становить 3310 грн без будь-яких надбавок та премій. Максимальний розмір зарплати може сягати максимально 5100 грн. 2400 грн отримує керуючий справами та 1218 грн отримують спеціалісти (суми вказані без надбавок).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39