На сесії Ковельради скандал! Кіндер посварився з родинами мобілізованих

27 Листопада 2014, 14:10
2227

Скандалом закінчилася перша половина чергової сесії міської ради. Рідні загиблих учасників АТО та мобілізованих вимагали від чиновників надати їм ділянки для забудови. Натомість міський голова усіляко намагався "забалакати" тему і навіть вимкнув мікрофон матерям загиблих.

Матері та жінки мобілозованих прийшли на чергову 63-тю сесію Ковельської міської ради. Рідні солдатів вимагають щоб їм надали земельні ділянки для приватної забудови.

Головний архітектор Людмила Мурай доповіла що в межах Ковеля немає необхідних площ, а вносити зміни до Генерального плану забороняє законодавство.

Начальник земельного відділу міської ради Вадим Логвінов розповів про складність надання земельної ділянки родинам учасників АТО і про те, що вільної землі не вистачає. Ці слова викликали обурення у присутніх на сесії ковельчан. 

Від Держземагенства доповідала Світлана Богута. Вона розказала про порядок отримання земельної ділянки.

Ці виступи чиновників дуже розлютили родичів мобілізованих, які стали кричати "ганьба" і звинувачувати чиновників у тому, що ті свідомо затягують процес видачі землі.

Жінок і матерів підтримали депутати міськради Сергій Кошарук, та В`ячеслав Шава

Кошарук запропонував передати родинам мобілізованих ділянки рішення по яким мають прийняти на цій сесії.

Коли ж міський голова спробував перебити матір загиблого під Іловайськом бійця, то ковельчани стали скандувати "ганьба" і "закрикувати" виступаючого мера, вимагаючи вімкнути мікрофон для виступів.

Кіндеру довелось вислухати обурених родичів мобілізованих. Після цього міський голова оголосив перерву в засіданні.

На цей момент робота міської ради фактично паралізована до вирішення питання щодо земельних ділянок, що мають бути надані родинам мобілізованих.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024