Олег Кіндер «пішов на контакт» з Ковельською громадою

22 Січня 2015, 10:55
1372
21 січня Ковельський міський голова Олег Кіндер запросив до себе громадських  активістів задля того аби обговорити вимоги та пропозиції, які в письмовому вигляді влада отримала 14 січня.
 
Від влади на зустрічі були присутні: перший заступник міського голови Анатолій Трофимук, керуючий справами Володимир Бойко, заступник міського головиІгор Прокопів, секретар міської ради Михайло Гетьман, начальник відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища Вадим Логвінов, начальник відділу економічного розвитку Андрій Товстига, директор КП «Ковельтепло» Володимир Бойко, головний архітекторЛюдмила Мурай, начальник фінансового управління Валентина Романчук. Також була присутня депутат Ковельської міської ради Віра Федосюк
 
Модератором на цьому засіданні став сам Олег Кіндер. Він і розпочав зустріч з обговорення основних вимог та пропозицій.
 
Обговоривши розширення кількісного складу виконкому вирішено внести питання на сесію міської ради для залучення від громадськості однієї людини (до складу виконкому може входити 9 осіб, наразі їх 8). Кого саме – організації мають самі визначити та запропонувати кандидатуру. 
 
Міським головою та присутніми вирішено створити робочу групу з користю для територіальної громади з числа депутатів та громадськості, які будуть брати участь в засіданнях депутатських комісій та будуть долучені до вирішення різних питань, що стосуються міста. Група сама має визначитись, якими питаннями вони будуть займатись.
 
Кіндер дав доручення Михайлу Гетьману по створенню робочої групи.
Щодо більшої прозорості та доступності інформації, яка публікується на сайті Ковельської міської ради погодились створити відповідні рубрики на веб-ресурсі для контролю над видатками міського бюджету та підконтрольних і комунальних установ. Зокрема громада подала пропозицію, щоб інформація, яку розміщують була простіше та зрозуміліше подана для пересічних громадянин. Дану ініціативу Олег Олексійович підтримав.
 
Обговорили також питання оприлюднення інформації про зарплати, доплати та премії чиновників. Керуючий справами Володимир Бойко повідомив: «Щорічні декларації про доходи голови, його заступників, секретаря, керуючого справами публікуються на сайті міської ради та в пресі з 1 по 10 квітня за попередній рік».
 
«Я на оперативній нараді оголошу про опублікування помісячних доходів держслужбовців на сайті. Ті, які захочуть це робити напишуть письмову згоду і ми створимо розділ та розмістимо, а ті хто не захоче, я їх примусити чи зобов’язати не можу», - наголосив Олег Кіндер.
 
Обговорюючи роботу комісії, яка працює з інвесторами вирішено змінити її склад. А робоча група, яка буде створена, має надати пропозиції щодо роботи комісії – про це резюмував голова.
 
Щодо скандальної ситуації, яка сталась між мером та матерями загиблих в зоні АТО, під час проведення сесії Ковельської міської ради Олег Кіндер висловився так: «На першому пленарному засіданні були емоції. Ті претензії, які були до мене це був просто виплеск емоцій. Я ні на кого не образився, адже розумію стан матерів та дружин. В пресі потім мої слова перекрутили, вирвали з контексту. Не треба перекручувати факти, які сьогодні є і накаляти ситуацію».
 
Останнім розглядалось питання щодо розслідування протиправних дій керівника «Водоканалу» Юрія Рибачка. «Згідно судового рішення Ковельського міськрайонного суду щодо Рибачка застосували адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 грн. згідно цього ж рішення правових підстав для його звільнення немає та припинення дії з ним контакту теж».
 
Станом на 1 січня 2015 року попередня оплата за природний газ складає 19 тис. 865 грн, заборгованість відсутня. В результаті звірки по розрахунках, станом на 1 січня на Ковель встановлено кінцеве сальдо за активну електроенергію 1 грн 66 коп.
Щомісячно проводяться засідання балансової комісії. Згідно з їх даними в 2011 році збитки «Водоканалу» складали 1 млн 190 тис. грн, середня заробітна плата – 1831 грн. За 11 місяців 2014 року підприємство отримало 1 млн 003 тис. прибутку, а середня заробітна плата – 2500 грн.
 
Олег Кіндер прозвітує перед громадою Ковеля
 
Звіт Ковельського міського голови Олега Кіндера відбудеться 30 січня о 15 год в сесійній залі.
Запрошуються усі бажаючі. Буде можливість задати запитання голові. Проте в якому форматі відбудедься зустріч буде повідомлено додатково. 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39