«Інформаційна війна»! «Патріоти» у міліції «просять» ковельських журналістів замовкнути

28 Січня 2015, 14:20
1651

У міліції Волині закидають журналістам нашого видання «роздування» інформаційної війни, через те, що на шпальтах сайту Ковеля оприлюднили відомості про злочини, які приховала від громадськості міліція.

Нагадаємо, нещодавно в інтернет-виданні http://kowel.com.ua/ вийшов матеріал під назвою «У Ковелі на вулиці Театральній - серія грабежів та вбивство, а міліція нічого не робить?».

У матеріалі розповідалося, що на вулиці Театральній пограбували квартиру, чоловіка у під'їзді, напали на дівчину, періодичну крадуть у жінок сумочки і наостаннок - вбито молоду жінку. Мешканці вулиці налякані і кажуть , що «безпрідєл» розпочався після того, як у місті побільшало переселенців. Нагадаємо - наше видання вже повідомляло про злочин, який скоїла луганчанка. Жінка напала на лікаря та поранила його ножем. Розбійниця вимагала у медика грошей.

Речник УМВС Волині Оксана Блищик, яка не славиться толерантністю у спілкуванні з представниками ЗМІ, поспішила «патріотично» нагадати про ситуацію у країні та обвинуватити журналістів у «роздуванні» інформаційної війни.

Правоохоронці ж Ковеля прислали відповідь на наш матеріал, вкінці якого також наголошують на словах Блищик. До уваги читачів представляємо лист за підписом начальника Ковельської міліції Івана Туся: «Повідомляємо, що наведені факти в статті «У Ковелі на вулиці Театральній - серія грабежів та вбивство, а міліція нічого не робить?» не повною мірою відповідають дійсності. А саме:

1) «….на передодні Різдва серед білого дня у будинку пограбували квартиру. Квартира знаходиться на першому поверсі. Грабіжники потрапили до середини шляхом вирізання скла. З помешкання винесли багато речей та техніки. » - 25.12.2014 року відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. У квартиру невідомі особи потрапили шляхом віджиму (а не вирізання скла) віконної рами. Проводяться заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння крадіжки.

2) «в одному з під'їздів цього будинку пограбували одного з мешканців. Чоловіка побили і забрали у нього гроші, мова йде про 50 тисяч доларів» - відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч 2. ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу. Сума викрадених коштів становить 50 тисяч гривень. Проводяться оперативно-пошукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння грабежу.

3) «…Одразу після цього був здійснений напад на дівчину. Десь о 22 годині вона поверталася до дому. До неї підскочив якийсь невідомий і почав душити. Врятувало те, що у двір в'ї хав автомобіль – це і злякало злочинця..» - Протягом 19.01-20.01.2015 року звернень такого змісту до Ковельського МВ УМВС України не надходило.

4)»… біля магазину «Арка» часто виривають у жінок сумки. Грабують кілька разів на тиждень, а міліція нічогісінького не робить. Не поставили навіть ніякого патруля.» - З початку року Ковельським МВ УМВС зареєстровано 4 грабежі ( 2 з яких розкрито), із них лише один скоєно в районі Привокзальної площі. Щоденно у вечірній час, з 17.00 до 01.00 години, передбачено несення служби патрульно-постовим нарядом, маршрут якого перекриває вулиці бульвар Лесі Українки – Привокзальна площа.

5) «…Наприкінці повідомлення йдеться про те, що тільки-но стало відомо – 15 січня в районі вищевказаного будинку знайшли труп дівчини.» - 16.01.2015 року працівниками швидкої медичної допомоги констатовано смерть 33-річної ковельчанки, без ознак насильницької смерті, яку доставили на приймальне відділення Ковельського МТМО з двору будинку №31, що в м. Ковель по бульвару Лесі Українки. За висновком судмедексперта Ковельського МТМО, смерть настала у зв'язку із загальним переохолодженням тіла.

Разом із тим просимо Вас у подальшому інформацію щодо вчинення правопорушень на території міста Ковель та Ковельського району з метою недопущення поширення у ЗМІ неправдивих відомостей підкріплювати офіційними коментарями відповідних правоохоронних органів. В умовах інформаційної війни і спроб дестабілізувати ситуацію у регіоні ми повинні об’єднати зусилля у донесенні громадянам правдивої та неспотвореної інформації. Сподіваємося на співпрацю і розуміння», - йдеться у листі-відповіді.

Отож, як бачимо, усі випадки підтвердилися, окрім тих, про які постраждалі не заявляли у міліцію. Цікавим є заключення у випадку зі смертю ковельчанки – померла від переохолодження. Варто зауважити, що цього місяця на вулиці була плюсова температура. Хоча, якщо вірити очевидцям, які стверджують, що жінка лежала обсолютна гола на картонці, вона дійсно могла замерзнути. Але тут напрошується логічне запитання, при яких обставинах вона лишилася без одягу? Окрім того, свідки переконані, що ковельчанку зґвалтували і вбили, проте міліція такого варіанту, очевидно, не розглядає. Також люди стверджують, що швидку довелося викликати двічі, у зв'язку з тим, що першу бригаду медиків випадок з голою жінкою, нібито, дуже насмішив, і лікарі, псміявшись з «кумедної халепи» в яку потрапила, ще на той час жива людина, буцімто поїхали геть, не надавши допомоги. Другій бригаді швидкої врятувати жінку не вдалося. (Наголошуємо! Ці відомості надали очевидці).

Журналісти нашого видання просять правоохоронців перевірити, скільки ж все-таки разів приїжджала швидка допомога на місце події? А також ми хотіли б отримати інформацію про стрілянину та спроби самогубства у гуртожитку ПТУ №5 міста Ковеля. А особливо дізнатися, чому ніхто не поніс відповідальності з педколективу та працівників гуртожитку і чому такі кричущі  випадки приховано від громадськості?

Далі буде…

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024