У міліції намагалися утилізувати докази браконьєрства на Ковельщині

29 Січня 2015, 14:32
4909

27.01.2015 року поступила заява у чергову частину Ковельського МВ УМВС у Волинській області та до штабу ГО “Правий Сектор” від мешканців с. Велицьк Ковельського р-ну про факт ведення незаконного полювання. Оперативно-слідча група, єгер та представники громадськості, які прибули у вказане місце, виявили відбитки протектору шин, свіжі сліди крові, гільзи 12 калібру та тушки кабанів. Поверхневий огляд тварин показав, що вони були застрелені.

Свідки Потапчук Ю. та Козачук Ю. повідомили, що почули постріли та побачили світло автомобіля біля водосховища. Коли вони приїхали на місце події то почули крик свині (підранка), через деякий час приїхав поза-шляховик сірого кольору з польським реєстраційним номерним знаком 56858 LC який зареєстрований, як на співвласника Петра Каваса в якому знаходилось 4 особи. З автомобіля вийшов громадянин Дерев'янчук Віктор і дуже здивувався присутності інших людей серед поля в такий пізній час. На запитання свідка, Дерев'янчук пояснив, що полює на лисицю (наголошуємо, що це відбувалося вночі і в будній день) тоді єгер запропонував пройтись і подивитись наслідки такого «полювання на лисицю». На що Дерев'янчук зухвало відреагував та сів до автомобіля, який розвернувшись втік з місця події. По дорозі злочинці закинули одну з тушок, яку виявили перед зустріччю з браконьєрами.

Оперативно-слідча група зареєструвала факт злочину, відібрала покази свідків вилучила речові докази, єгері забрали на зберігання туші тварин.

На ранок 28.01.2015 р. виявилось, що заступник начальника СВ Ковельського МВ УМВС у Волинській області Ципко О.Я. видав розпорядження про утилізацію тушок диких кабанів, для укриття доказів злочину. Керівник УТМР Масло Петро Адамович дуже поспішав виконати дане розпорядження. І лише після втручання представників ГО «Правого Сектору» було видано слідчим направлення на дослідження тушок тварин до Ковельської державної районної лікарні ветеринарної медицини про, що свідчать протоколи розтину тварин, де вказані причини смерті тварин та пошкоджень. Під час огляду тушок мисливцями, котрі були серед нас, зазначили, що з великою ймовірністю тварини були застрілені з гладко-ствольної та нарізної зброї. Після проведення дослідження, тушки були вилучені активістами ГО «Правий Сектор» для тимчасового зберігання, як речовий доказ по даній справі та не допущення їх знищення.

З неофіційних джерел нам стало відомо, що в ту ніч були застрілені 8 (вісім) диких кабанів, п'ять з яких порушники вивезли до приїзду свідків, а ще один втікаючи з місця злочину. Також нам стало відомо, що серед злочинців був присутній Корсак Юрій.

Керівники правоохоронних органів всіляко намагались приховати цей злочин з рекомендації знаного браконьєра на Ковельщині.

Доводимо до відома громадськість, що дана справа взята на контроль громадської організації «Правий Сектор» та буде розглядатись згідно чинного законодавства України.

Звертаємось до громади з проханням, якщо комусь відомі факти та інформація по даній справі чи інші випадки порушень просимо повідомляти в штаб ГО «Правий сектор».








Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024