Онлайн-репортаж 65-ї сесії Ковельської міської ради

29 Січня 2015, 10:25
1589

Поточна сесія Ковельської міської ради обіцяє бути не менш скандальною, аніж попередні. В залі перебувають не тільки представники опозиційних до Кіндера революційних середовищ, а й чимало простих ковельчан, які очевидно прийшли шукати правди в сесійну залу.

10.10 сесія ще не почалася, Олег Кіндер про щось сперечається з ковельчанкою, яка тримає в руках маленьку дитину.

10.11 Олег Кіндер оголосив початок сесії. З 36 депутатів в залі зареєстровано 24 обранця громади.

10.22 Депутати зачитують запити. Озвучили питання протизаконного будівництва торгівельних закладів у дворах. Кіндер дав наказ припинити будівництво за адресою Незалежності, 61. Також вирішили перевірити доцільність надання дозволів на будівництво магазину, які були видані 10 років тому.

10.26 Виступає ковельчанка Панасюк Марія. Вона розповідає про бешкет, який вчиняють відвідувачі нічного клубу "Кіно". Називає це закладом хуліганів, наркоманів та проституток. Каже що у їхньому дворі постійно бійки, валяються використані шприці та презервативи. Каже що неподалік знайшли вбиту дівчину. Розповідає про масову бійку 25 січня, коли близько 30 осіб билися у дворі будинку і навіть у під'їзді. Мешканці будинку просять заборонити роботу клубу після 24 години.

Депутат Кошарук просить вважати звернення громадянки своїм депутатським запитом.

Іван Тусь, головний міліціонер Ковеля погоджується, що клуб "Кіно" став розсадником злочинності.

Кошарук пропонує обмежити всім нічним закладам роботу і заборонити працювати після 23-ї гдини.

Депутати підтримали запит 23 голосами.

10.37 Депутати обговорюють питання допомоги спортивні школі "Ковельсільмашу". Депутат Шава пропонує звільнити зайвих керівників підприємства, а зекономлені гроші віддати на спортивну школу.

10.42 Розглядають питання надання земельних ділянок.

10.46 Узгоджене голосування припинилося під час розгляду питання виділення землі за Адресою вулиця Богуна-48. Втім депутати не зняли це питання з порядку денного.

10.55 Під час розгляду земельних питань Микола Печенюк звинуватив міську владу у тому, що депутати і Кіндер хочуть вкрасти землю. Кіндер натомість звинуватив печенюка у некомпетентності.

Сторони 5 хвилин змагалися у "компліментах" на адресу одне одного.

11.11 Розглядають питання дозволу добудови будівлі, яка належить релагійній громаді "Ковчег спасіння". Депутат Матвеєв виступив з запереченнями, але інші обранці проголосували "за".

11.13 Ковельчани підняли галас у залі. Виступають проти добудови, адже "релігійна громада" розташувалась у гуртожитку, і мешканці побоюються, що добудова перекриє проїзд і фундамент може не витримати додаткове навантаження. 

Але депутати все таки дозволили релігійній громаді виготовити дозвільні документи.

10.20 В залі знову почалася суперечка між Печенюком та Кіндером. Міський голова пообіцяв вигнати з сесійної зали "занадто активного" громадського діяча. Натомість Печенюк пообіцяв винести Кіндера з його кабінету.

11.25 Депутати розглядають питання дозволу продажу землі на Грушевського ,12. Частина ділянки знаходиться на території військомату. Депутат Кошарук пропонує дозволити військомату користуватися частиною ділянки до перемоги у АТО.

11.27. Шава звинуватив Кіндера у тому, що той додерибанює всю вільну ковельську землю. Знову в залі розпочався крик. Депутат Віра Федосюк намагається перекричати Шаву. Кіндер кричить, що Шава "не соображає".

Депутати відправили питання на доопрацювання.

11. 37 До мікрофона вийшов громадський діяч Олександр Геч. Він сказав що виступає від імені рідних бійців з АТО. Він сказав, що міська влада намагається шахрайськими методами передати землю через організації "афганців" та "чорнобильців", на які до того не звертали увагу. На його думку треба всю землю з резерву віддавати тільки ветеранам та родинам учасників АТО. Ветерани АТО та рідні 

Кіндер кричит "Нє хамить!!!"

11.40 В залі назріває бійка. Сваряться Геч та Кіндер. На стороні активіста громадяни та бійці ДУКу, за Кіндера його вірна поплічниця - Віра Федосюк. Схоже, що депутатка обрала роль закрикувати всіх опонентів Кіндера.

11.46 Кіндер назвав Геча "лжепатріотом".

11.50 Розглядають питання виділення землі родині загиблого бійця. Попри те, що дозвільних документів немає депутати хочуть виділити цю землю. Обранці громади йдуть на свідоме порушення закону, аби близькі бійця отримали скоріше бажану ділянку.

12.00 Кіндер оголосив перерву на 20 хвилин.

12.25 Депутати повернулися до сесійної зали. Розглядають питання заборони торгівлі в нічний час. Шава проти заборони. Кошарук просить звернути більше звернути увагу на документ і доробити його згідно чинного законодавства.

12.40 Шава каже що рішення про заборону торговлі алкоголем у нічний час проплатили Кіндеру "самогонщіки".

13.30 Всі подальші питання депутати розглядали майже без дискусій, хіба що влаштували невеличкі дебати під час розгляду питання щодо збільшення акцизних податків та під час розгляду питання про перелік об"єктів комунального майна, що підлягають приватизації.

13.32 Навіть за бюджет Ковеля проголосували без перешкод і одноголосно.

13.40 Депутати розглянули всі питання і перейшли до розділу "Різне".

13.41 До депутатів звернулись мешканці будинків на Незалежності, 61. Вони виступили проти "ущільнення", коли у них у дворі встановили кіоски, що належать відомій родині Конащуків.

Люди скаржаться, що у дворі стали будувати магазин на дитячому майданчику.

Люди вимагають заборонити будівництво.

13.42 Під час виступу ковельчанина Олег Кіндер взяв слова і став "плакатися" за те, що його начебто "оббріхують" журналісти.

Також Кіндер став сварити бійців ДУКу (позаочі, дочекавшись коли активісти підуть з сесійної зали) за те, що вони їздять Ковелем на джипах без номерів, які на думку Кіндера мають поїхати в зону АТО.

13.50 Кіндер закрив сесію.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024