Міська влада не вірить, що дерева на вулицях Ковеля всихають від неправильного кронування

30 Січня 2015, 14:46
1079

У грудні минулого року інженер охорони і захисту лісу Василь Козак разом із місцевими журналістами під час рейду центральними вулицями міста виявив два десятка приречених на загибель кленів, ясенів, каштанів та лип.

Як твердить фахівець, до всихання дерев призвело їх надмірне обрізання, яке здійснили комунальники. Розмір пошкоджень зелених насаджень, що заподіяло КП «Добробут», за приблизними підрахунками становить майже 62 тисячі гривень. Але влада вперто не визнає провини комунальної служби.

У відповідь на відкрите звернення благодійного фонду «Ізіда» щодо знищення зелених насаджень чиновники створили комісію у складі головного спеціаліста відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища виконавчого комітету Ковельської міської ради Алли Киричук та директора КП «Добробіт» Леоніда Демчука, які провели обстеження зазначених дерев і склали відповідний акт. При цьому владці вирішили не включати в комісію ні інженера охорони і захисту лісу Василя Козака, ані інших громадських активістів, очевидно, щоб вони не були «на заваді» складання «правильного» акта. То що ж виявила ота комісія з двох посадовців?

«Внаслідок обстеження встановлено, що частина дерев знаходиться в задовільному стані, а частина – в стані всихання та сухостійності. Стверджувати, що результатом всихання даних зелених насаджень є проведення неправильного їх кронування неможливо, так як причиною їх всихання можливе досягнення ними вікової межі або в результаті природних процесів. Дана категорія дерев буде включена в план роботи по їх знесенню на 2015 рік», – йдеться у листі за підписом заступника ковельського міського голови Петра Юрчука.

«Це повна нісенітниця і некомпетентність! Дерева всихають внаслідок неправильного формування крон. Прагнучи приховати сліди порушення, місцева влада постарається найближчим часом зрізати ті нещасні дерева, і це видно з відповіді чиновництва. Злочин проти навколишнього середовища залишиться тільки на світлинах! Ковель колись був добре озелененим містом. Втім, через непрофесійний догляд за деревами, останні перетворюються на загнилі відземки та пні», – вважає відомий ковельський еколог Василь Козак.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024