Ковельчани відбили свій двір

06 Лютого 2015, 10:20
1378

Завзятий бізнесмен розпочав реконструкцію кіоску, а мешканці говорять, що він хоче «захопити» їхній двір і встановити магазин. На майданчику вже попрацювала важка техніка, втім городяни зупинили процес, а горе-бізнесмени кажуть, що «прикриють» бізнес конкурентів, які також зазіхають на територію.

Місцева активістка Ганна Матвіївна Білоус, яка і проживає біля конфліктного об’єкту на вулиці Незалежності, 62, розповіла, як мешканці боролися з бізнесом місцевих депутатів, - пише ІА «Волинські новини».

«Справа в тому, що депутат міськради Юрій Конашук, завідувач земельного відділу в міськраді, мав свій кіоск, де ремонтували взуття. Тижня півтора тому він приїхав до нас, взяв важку техніку й переніс тимчасову споруду в інший бік. На звільнене місце одразу привезли щебінь, пісок та почали робити каналізацію, світло, весь двір розкопали. Там вони хотіли поставити продовольчий магазин «Вітамінка», яким мала завідувати дружина депутата. Новий об’єкт мав бути більшии, ніж кіоск й забрав би нам півдвора. Це нас обурило й ми всі вийшли на вулицю та не дали бізнесменам завершити своє діло», - розповідає для Інформаційного агентства Волинські Новини Ганна Білоус.

Ковельчанка каже, що техніка знову приїжджала після конфлікту й бізнесмени хотіли повернути усе, як було раніше, - поставити взуттєву будку на колишнє місце, втім, люди і цього не дали зробити, мовляв, немає чого забирати їхній двір.

«Як ми всі виступили проти неї (ред. жінка депутата Юрія Конашука), то вона нам сказала: «Значить, так, якщо не буде тут стояти мій кіоск, то й ініші не будуть стояти». От така вона: «сам не гам, і комусь не дам»», - додає Білоус. Зауважимо, що поряд із скандальним кіоском стоять ще тимчасові споруди, де все ж продають фрукти.

Про те, що «взялися» і за сусідні кіоски, вже говорить ковельський міський голова Олег Кіндер.

«Зауважу, що на їх встановлення ковельчани отримали дозвіл більше 10 років тому. Зваживши на ситуацію, яка склалася, я зобов’язав перевірити документи на цей об’єкт та ще ті, які розташовані поряд», - розповідає градоначальник.

Окрім того, конфліктну ситуацію мер Ковеля бачить під іншим кутом зору, аніж мешканці вулиці Незалежності, 62.

«Там ніякого будівництва зараз немає. Усе, що було заплановано, – реконструкція одного з кіосків, який стояв раніше. Підприємці хотіли забрати тимчасову споруду і зробити благоустрій території, контейнер мав стояти такий же, не більший. Коли люди побачили, що пішов якийсь рух, - вони вийшли на вулицю, а власник не хотів нічого чути. Він не пояснив, що має робити, лише запевнив, що має усі дозвільні документи й відмовився будь-що пояснювати. Звісно, це велика його помилка, бо громада мусить знати, що відбувається на їхній території. Це показує, що сьогодні люди впливають на ситуацію в місті», - коментує для ІА Волинські Новини Кіндер.

Наголосимо, допоки триває вивчення проблемного питання Ковельський міський голова дав доручення, аби роботи були призупиненні.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024