Хто у Ковелі «розбомбив» бомбосховище?

20 Березня 2015, 07:52
4793
Як так сталося, що важливий об’єкт цивільного захисту на вулиці Сагайдачного «зсохся» більш, ніж вдесятеро (з 260-ти до 22-х квадратних метрів), а ще – «пересунувся» вправо?
 
Ці риторичні питання треба ставити як міському голові Олегу Кіндеру, так і начальнику відділу з питань цивільного захисту виконавчого комітету Ковельської міської ради Юрію Дідковському.
 
 
Дорога до зниклого бомбосховища йде в сторону залізниці, поруч із приміщеннями колишнього банно-прального комбінату. Узбіччя захаращені побутовим сміттям. А смітити наші люди ой як вміють! Від бомбосховища залишився бетонний гараж із залізними дверми, на яких висить амбарний замок. 
 
 
Активісти оглядають залишки, констатуючи невтішний факт: земельна ділянка під об’єктом цивільного захисту наразі перебуває у приватній власності. Новоявлений тут хазяїн не став «викорчовувати» бетонні блоки, які й надалі стирчать із землі. Також невідомо для чого сюди проведена силова лінія.
 
 
«Кому ж так подфартило?! Залишилося лише збудувати тут базар, чи щось інше. Але не кожен смертний може приватизувати у центрі міста гектар землі», – говорить громадський активіст Олександр Геч.
 

 
Випадкові перехожі показують конфігурацію бомбосховища, свідчать, як блоки демонтували кранами.
 
«Блоки вивозилися на новобудову біля Ковельської міжрайонної прокуратури», – стверджує підприємець Микола Силюк. І додає, що розбирати бомбосховище почали у 2012 році.
 
 
На запитання: «А що то за гараж?» – хтось з чоловіків пояснює: «То вони для відводу очей зробили». Активісти оглядають поруч і величезну двоповерхову будівлю – ще без вікон та дверей.
 
«Мені сказали, що то Гетьмана», – твердить Микола Силюк.
 
Представники громадських організацій звернулися до правоохоронних органів. Кримінальне провадження за даним фактом міліцією уже відкрито. Як кажуть активісти, свідків цього шахрайства більш, ніж достатньо.
 
Цю тему Олександр Геч підняв на останній сесії Ковельської міської ради.
 

 
«Я хочу, щоб ви не чекали вирішення цієї справи міліцією, а, як міський голова (звертається до Олега Кіндера), скасувати незаконну приватизацію. Земля під бомбосховищем аж ніяк не могла бути приватизована! Бомбосховище було зліва, а стало – справа. Свідків більш, ніж достатньо. Блоки та панелі вивозилися протягом багатьох місяців і складалися біля прокуратури. Свідків теж є багато», – наголосив Олександр Геч.
 
Міський голова сказав з президії сесії, що треба оформити виступ депутатським запитом на ім’я начальника Ковельського відділу СБУ, «тому що мова йде про цивільну споруду».
 
«Це за вашої каденції у 2012 році перероблялися документи на дане приміщення», – зауважив Олександр Геч схвильованому Олегу Кіндеру.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024