Народному депутату від Ковельщини погрожували розстрілом

21 Квітня 2015, 13:19
1148
На зустрічі з працівниками Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання народний депутат України Степан Івахів заявив про те, що його діяльність, як народного обранця, не всіма оцінюється однозначно. За словами депутата, певні особи «коректують» його парламентську роботу нагадуванням про розстріл.
 
Степан Івахів на своєму звіті перед виборцями (у такому форматі проходила зустріч – авт.) повідав ковельським медикам про деякі «закулісні» аспекти свого депутатства, які часто-густо залишаються поза офіціозом: 
 
«Моя позиція у Верховній раді така: я не біжу галопом за всіма депутатами з коаліції, щоб нажати кнопку, бо їх збирають вночі. Одна третя хоче голосувати, бо не читала, а дві третіх не хочуть голосувати. Їх нагинають через коліно, і зразу вони голосують. 
Я маю можливість так не поступати, бо обрали мене ви, а не якісь політичні сили. І тому я дивлюся кожен закон індивідуально. Як я нажимаю кнопки? Якщо це стосується реформи і я бачу, що це рух вперед – я жму кнопку. Ні – я кнопки не жму! Слава Богу, сьогодні така можливість є. 
Раніше, при тій владі, було складніше – там зразу бізнес «глушили». Сьогодні, слава Богу, щоб «не зглазити», не чіпають. І таку позицію я буду займати й надальше», – запевнив народний депутат.
 
При цьому, стосовно законотворчості та особистої участі в підтримці резонансних законопроектів Степан Петрович зазначив, як ілюстрацію, що мав розмову з деякими патріотично налаштованими українцями, котрі відверто застерегли нардепа від необачних голосувань. Мовляв, ми знаємо, що ви «хороший хлопець» – неабияк допомагаєте нашим захисникам в АТО – це добре, але коли депутатська діяльність викличе підозру в антиукраїнських діях, то подібні заслуги не допоможуть, бо можуть і розстріляти.
 
«Проводив консультації з міністрами, з Президентом України і він пояснював чому потрібно підтримати той чи інший закон, – ділився технологіями просування законопроектів Степан Івахів. – І якщо візьмете мої голосування, то побачите, що там є підтримання багатьох законів, але популістські речі, як то недавно було на Волині, знаєте, я підтримувати не буду».
 
«Для прикладу, чи Івахів не проголосував за закон, що Росія являється агресором? – скоріш за все під озвучений «розстрільний» аргумент взявся пояснювати мотиви власної поведінки парламентський посланець північно-західної Волині. – Я вибачаюся перед своїми виборцями, так сталося, що коли голосувався цей закон не планово (він не був у плані) мене не було на Україні. Я написав чесно заяву: прошу надати мені відпуск за власний рахунок. Я поїхав з дружиною на певне місце. Запитаєте куди – скажу куди. В мене не було зв’язку.
І тут поставили питання, що треба голосувати. Я навіть не знав, бо ж не було зв’язку. Проголосували за країну-агресора. Я, Бог з ним, якби був на місці, то проголосував би. Хоча знаю, що толку від цього – ніякого. Це чистий популізм! Якби це був не популізм, то вже сьогодні цей закон працював би: видворили б всіх дипломатів, видворили б всіх журналістів, закрили б бізнес російських компаній. Но, цього не зробили. А шуму було-то багато: районні депутати збиралися,  обласні депутати збиралися, рішення приймали… Ну, нащо робити шум, де толку ніякого немає? Це чистий популізм. Я в таких речах участі не приймаю».
 
Степан Івахів, видать, неабияк перейнявся доводами неназваних активістів щодо анонсованої вищої міри покарання, бо, закінчуючи «політично-філософську» частину депутатського звіту, озвучив подальшу тактику «зворотного зв’язку» щодо своїх депутатських волевиявлень від «низів».
 
«Що стосується моїх позицій у Верховній раді, то я дав завдання своїм помічникам більше контактувати з представниками громад. Представники громади в нас мери, селищні та сільські голови. І по тих чи інших принципових голосуваннях звертатися до них з питанням висловити свою позицію. Бо дуже все неоднозначно. Щоб мене не розстріляли потім…» - мовив Степан Івахів.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром