Активісти домоглися звільнення начальника ковельської міліції

27 Квітня 2015, 14:45
1725

Громадські активісти Ковеля змусили Івана Туся написати заяву про звільнення. Головному міліціонеру міста закидають злочинну бездіяльність.  Активісти звинувачують міліціонерів у бездіяльності, а останнім часом навіть у перевищенні службових обов'язків. Неодноразово правоохоронців Ковельщини повідомляли про незаконну вирубку лісу та видобуток піску, про діяльність браконьєрів. Проте результату роботи міліціонерів громадські активісти так і не побачили.

Останньою краплею для громадськості став випадок міліцейського свавілля. Саме таким бачать конфлікт активісти Правого сектору між їхнім колегою Анатолієм Ясашним та правоохоронцями Ковеля, повідомляє інтернет-сайт "Нововолинськ діловий"

Подія трапилося минулого тижня в ніч з п'ятниці на суботу.

Активіст "Правого Сектору" Ясашний перешкоджав п'яному міліціонеру сісти за кермо службового автомобіля у с.Дубове. Чоловік у формі лаявся і поводився агресивно. Активіст завідомив про цей факт працівників ДАІ та викликав на підмогу інших учасників "Правого сектору". Однак нетверезий кривоохоронець вихопив телефон Ясашного і пожбурив його геть. Після цього завдав кілька ударів, сів за кермо й почав утікати.

Наздогнали хулігана у погонах біля села Вербка. Із десяток кілометрів нетверезий здолав, на щастя, без пригод.

Проте сталося так, що затримали і почали здійснювати обшук авто саме активіста Правого сектору Ясашного, а не правоохоронця-втікача. Понятих не було.

Натомість міліціонер-хуліган із місця події зник. Оперативні працівники повідомили, що відпустили його в туалет, а він звідти не повернувся.

       Сьогодні Ясашний зняв побої та перебуває в лікарні.

Цю інформацію підтвердив і очільник волинського "Правого Сектору" Сергій Дружинович. В своєму коментарі для "Волинського Агенства Рослідувань" він розповів наступне:

У п’ятницю, 24 квітня жителі села повідомили про неадекватні дії п’яного дільничного. Вони спершу хотіли поскаржиться в міліцію, однак там нібито ніхто не брав трубку.

Тоді вони звернулися до активіста «Правого сектор». Чоловік виїхав на місце та вступив у словесну перевалку із дільничним. Дільничний почав тікати, однак активіст його таки наздогнав, взяв за руку та намагався викликати міліцію.

Дільничний застосував силу. Через що член «Правого сектора» станом на 15:10 27 жовтня знаходиться в лікарні. Побої зафіксували відповідним чином, – каже Дружинович.

Після того, як на допомогу активісту приїхали інші «правосеки», вдалося таки викликати опергрупу. Однак міліціонери, за словами Дружиновича, захищали п’яного дільничного та дали йому втекти.

Активісти, які прибули до Ковеля сьогодні вранці, таки домоглися свого і начальник міськрайвідділу Іван Тусь написав заяву на звільнення. Його кандидатуру після Майдану погоджували на громадських слуханнях. Одначе нині волинські активісти вимагають провести нові.

Під стінами ковельського відділу міліції помічені представники ГО "Волинські патріоти", Правий сектор, Автомайдан Ковеля та ВО "Комітет громадського спротиву". Кількість учасників продовжує збільшуватися.
 

Активісти обіцяють провести подібні акції і в інших містах Волині, якщо правоохоронці не дослухаються до вимог громадськості і не запрацюють ефективніше.



Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром