Заступника мера Ковеля порівняли з Понтієм Пілатом

13 Лютого 2016, 11:17
2862

Переведення до комплексної ДЮСШ імені Євгена Кондратовича всіх тренерів спортивної школи «Ніка-Сільмаш» можна розцінювати як приховану розправу над її директором Ігорем Верчуком, який очолював Ковельську районну раду VI скликання і на минулих виборах балотувався до міської ради у «команді» опонентів мера.  

З владною версією подій можна ознайомитися на офіційному сайті Ковельської міської ради, прочитавши статтю «У Ковелі працюватиме відділення з веслування на байдарках і каное при комплексній ДЮСШ», Ігор Верчук висловив свою точку зору, яку оприлюднив на Фейсбуці, наголосивши, що ковельська «Ніка-Сільмаш» припинила роботу.

У міській раді з приводу скандальної ситуації відбулася нарада, яку провів заступник мера Ігор Прокопів. Показово, що не прийшли на нараду президент ТОВ ВО «Ковельсільмаш» і член виконкому Микола Заікін та депутат Ковельської міської ради і голова профкому цього підприємства Анатолій Кислюк, хоча вони обоє знали про її проведення, навіть обіцяли, за словами Прокопіва, що будуть.

Ігор Верчук сказав, що прийняте міською владою рішення є абсолютно не правильним, суперечить різним принципам, в тому числі гуманним. А ще він повідомив, що готує лист до Президента України, прем’єр-міністра, міністра Мінмолодьспорту, голів ОДА та обласної ради, але на ім’я міського голови Олега Кіндера надсилати не буде, тому що мера це питання не дуже цікавить, «бо його цікавлять ті питання, де можна якісь махінації зробити». При цьому зауважив, що це – його, Верчука, суб’єктивна думка.

«Я впевнений, що ми відновимо діяльність спортивної школи, яка багата традиціями та досягненнями. Приймаючи рішення, депутати чи не змогли, чи не захотіли розібратися у тонкощах цієї справи. Прийняли рішення, як прийняв Пілат, коли розпинали Ісуса. Ми не припиняємо боротьбу», – заявив Ігор Верчук.

«Я налаштований не конфліктувати, а просто, щоб ми прозоро, нормально говорили», – відповів Ігор Прокопів і заговорив про скорочення фінансування й те, що міська влада думає за спорт.

«Ігорю Ярославовичу, знаю, що фактично ви причетні до ліквідації цього позашкільного навчального закладу», – дорікнув своєму тезці пан Верчук.

«Я причетний?» – не повірив пан Прокопів.

«Теперішня міська влада», – додав Верчук.

«Ігорю Васильовичу, в чому причетність?» – допитувався Прокопів.

«Тому що ви не виконали рекомендацій з листа Міністерства молоді та спорту України і не зберегли навчальний заклад, як юридичну особу. Не зберегли!» – втокмачував Верчук.

«Ліквідували?» – «дуркував» Прокопів.

«Ліквідували, чи ні, але не зберегли. Ви поступили, як Пілат», – «припечатав» Верчук, вдруге згадавши римського правителя Іудеї.

Депутат Ковельської міської ради з фракції ВО «Батьківщина» і директор комплексної ДЮСШ Олена Клімашевська, яка повинна була оформити на роботу тренерів з «Ніки-Сільмаш», назвала ситуацію із переведенням тренерів цієї спортивної школи коротко, але досить влучно: «Це якісь маски-шоу».

А ось Ігор Прокопів пригадав, що представник засновника «Ніка-Сільмаш» навіть не приїхав на ювілей закладу, що проходив у Палаці культури імені Шевченка, але це, за його словами, «окреме питання».

«Ми там були, є і будемо, навіть якщо воно і розвалиться», – пообіцяв Верчук.

«Ніхто людей звідти не виганяє… Ви у своєму ФСТ [фізкультурно-спортивне товариство «Україна», – ред.] розберіться: хто, що і як. А то получається, що ви між собою порозуміння не можете знайти, а винна у вас – влада», – «атакував» Прокопів.

Ще поговорили про матеріальну базу спортивної школи «Ніка-Сільмаш». Прокопів стверджував, що «там немає бази», а Верчук заперечував: «Всього там вистачає». Кінцівка годинної наради-розмови була, звичайно ж, за чиновником.

«Ігорю Васильовичу, я не хочу там виносити деякі моменти. Розумієте? Ярослав [журналіст Ярослав Гаврилюк, – ред.] слухає це. Є там ще деякі моменти, і ви знаєте, що я маю на увазі. Не все так просто, як хотілося б мені і вам, щоб воно спокійно передалося. Ну, є… є моменти», – загадково на щось натякав пан Прокопів пану Верчуку.

Чи то правда, чи то неправда, але кажуть у владних кулуарах, що після виборів Ігор Верчук запитав мера – для чого той хоче позбавити його директорства, і почув приблизно таку відповідь: «А чого ж ти хотів? Ти ж виступав проти мене»…






 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024