Секретар Ковельради оприлюднила інформацію про хворобу воїна АТО

05 Квітня 2016, 13:46
1190

На недавньому сесійному засіданні секретар Ковельської міської ради Віра Федосюк (на знімку) зачитала лист, який надійшов місцевій владі із зони проведення Антитерористичної операції.

«У нас сьогодні є не дуже гарна новина. Прийшов лист під підполковника Кашкевича, який просить зачитати свій лист на сесії міської ради і довести це до депутатів. Тому, виконуючи його прохання, зачитаю його лист», – сказала у мікрофон Віра Федосюк.

З етичних міркувань, ми не вказуємо прізвище та ім’я учасника АТО, про якого йтиме мова, але подаємо цей лист повністю: 

«Сержант Л. проходить службу у військовій частині А-2802, ганьбить ратну славу покоління захисників рідної землі, підриває високий авторитет Збройних сил України. Під час виконання службових завдань з захисту цілісності нашої держави виявив низькі морально-психологічні та ділові якості, професійні здібності, не гідно відноситься до виконання військового обов’язку захисту суверенітету та територіальної цілісності України. Не виконує та ігнорує накази прямих командирів, зловживає спиртними напоями під час виконання бойового чергування. Своїми морально-психологічними якостями підриває бойовий дух та авторитет свого підрозділу.

Сержант Л. за період служби в лавах Збройних сил України показав себе, як злісний порушник військової дисципліни. Неодноразово знаходився у нетверезому стані. Чотири рази судом був притягнутий до адміністративної відповідальності за вживання спиртних напоїв. Згідно рішення суду, з нього стягнуто грошову винагороду у вигляді штрафу, премії на суму більше 25 тисяч гривень. Сьогодні він вже не користується повагою серед товаришів у підрозділі, в якому служить. Ганьбить високе звання воїна – учасника АТО.

Вважаю за необхідне повідомити, що його невдачі у службі в значній мірі стали можливими завдяки пагубній звичці – систематичному вживанні алкогольних напоїв».

«Аватар» – додав до озвученого депутат Ковельської міської ради з фракції ВО «Батьківщина», учасник АТО, «кіборг» Сергій Янок.

Тут напрошується кілька резонних запитань. Чи мала право секретар ради Віра Федосюк оприлюднювати конфіденційну інформацію про особу військовослужбовця Л. – його майновий стан (розмір стягнутих штрафних санкцій) та, по суті, стан здоров’я – алкогольну залежність людини, що внесений під кодом «F.10» до Міжнародної статистичної класифікації хвороб та споріднених проблем охорони здоров’я МКХ-10? За розголошення таких даних, фактично неодноразово підтверджених судом, передбачена відповідальність.

Дивує і той факт, що «злісний порушник військової дисципліни», як зазначає підполковник Кашкевич, й надалі перебуває у званні «сержант» і керує тактичним підрозділом? Як таке взагалі може бути, тим паче, що це військове формування перебуває в зоні проведення АТО?

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром