Рейдерство ковельського міського голови Кіндера – зупинено, – підприємець

06 Травня 2016, 09:15
2308

Судова «епопея», пов’язана з незаконним намаганням ковельського міського голови Олега Кіндера позбавити місцеве ТОВ «ВКП «Каскад» законних прав на майно, що тривала більше року,  завершилася повним фіаско – ганебною поразкою градоначальника у стінах Вищого господарського суду України.

Витягувати з чергової халепи мера Ковеля Олега Кіндера, який від імені міської ради судився з власним виконкомом і підприємством «Каскад», до столиці чомусь прибув недешевий приватний адвокат із Луцька Володимир Хохлов, відомий в певних колах на прізвисько «почтальйон», як каже директор товариства Володимир Пархонюк.

Однак не допоміг Кіндеру і цей «хвалений» захисник, який чи то не розуміючи суті справи, чи то навмисне, говорив нісенітниці стосовно делегованих повноважень міськвиконкому, при цьому не упустивши шансу звинуватити в «голослівних запереченнях» свого попередника – начальника юридичного відділу виконкому міської ради Геннадія Куптія, який так само бездарно представляв владу в суді першої інстанції.

«Постановою Вищого господарського суду України поставлено крапку в брудній та прогнилій корумпованими діями окремих чиновників міської ради та міського голови Кіндера справи, яка носила ознаки відкритого рейдерства, стосовно охоронюваного законом права власності нашого товариства на майно та ще й вчиненого в інтересах третьої особи, такого собі Сергія Нагорника», – вважає Володимир Пархонюк.




За словами Володимира Пархонюка, який в суді був разом із адвокатом Геннадієм Півнем, це рішення є беззаперечним доказом зловживань владними повноваженнями, як міського голови Олега Кіндера, так і окремих депутатів та чиновників міської ради, а сама ця заздалегідь спланована ганебна справа – безпрецедентний випадок корупції державного рівня.

«Хочу зазначити, що за моїми підрахунками, які є дуже скромними, оскільки пораховані за мінімальними розцінками – на супровід цієї непотрібної громаді міста справи тільки з бюджету м. Ковеля витрачено понад 31 тисячу гривень! Мало того, тут присутні «брудні», незаконно отримані міською радою кошти в сумі понад 13 тисяч гривень у вигляді безоплатної послуги луцького адвоката Хохлова, який при трьох юристах міськвиконкому за вказівкою мера Кіндера представляв міську раду на апеляційній та касаційній стадіях судового процесу», – наголошує Володимир Пархонюк.

На недавній сесії Ковельської міської ради директор товариства «Каскад», озвучив офіційне звернення до депутатського корпусу, а також до керівника місцевої прокуратури Олександра Бабенкова та начальника відділу поліції Івана Туся.



«Відсутність порушеного права Ковельської міської ради, а саме це встановлено всіма інстанціями господарського суду, означає відсутність спірних правовідносин взагалі! Хіба щоб це встановити та повернути, у відповідності до статті 63 Господарського процесуального кодексу України, Кіндеру його недолугу заяву потрібно було аж 12 судових засідань та рік часу?! Та й питання відповідальності за всі ці незаконні дії – залишається відкритим», – обурюється керівник «Каскаду».

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром