Брат мера Ковеля «готує» землю Почесному громадянину міста

19 Липня 2016, 18:00
1749

90-річний Почесний громадянин міста Ковеля Олександр Стреков має отримати дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земелчьної ділянки, орієнтованою площею 1000 квадратних метрів по вулиці Зеленій, безоплатно у приватну власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за рахунок Ковельської міської ради, не наданих у власність чи користування.

Такий проект рішення на розгляд чергової сесії Ковельської міськради подав депутат з фракції ВО «Батьківщина», старший брат міського голови Геннадій Кіндер, на підставі заяви Олександра Стрекова.



Олександр Олексійович, який проживає у Луцьку, з 1965 по 1973 роки працював другим секретарем Ковельського міськкому партії та відповідав за розвиток транспорту, будівництва, промисловості, комунального господарства міста, з травня 1973 по лютий 1981 – головою міськвиконкому, після чого його було призначено начальником управління ЖКГ Волинського облвиконкому.

Звання «Почесний громадянин міста Ковеля» Олександру Стрекову присвоєно рішенням сесії міської ради № 39/58 від 27 червня 2011 року за вагомий особистий внесок у розвиток житлово-комунального господарства та інфраструктури Ковеля, вирішення важливих питань життєдіяльності територіальної громади, активну громадську позицію.

Цікаво, що 7 квітня 2016 року Олександр Олексійович звернувся до ковельського міського голови Олега Кіндера з проханням надати земельну ділянку для будівництва, згідно статті 39 Земельного кодексу України. Однак Олег Олексійович відмовив Почесному громадянину міста.

«На даний час у м. Ковелі, згідно розробленої та погодженої містобудівної документації, відсутні вільні земельні ділянки, передбачені для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд», – йдеться у відповіді градоначальника, яку готував начальник відділу земельних ресурсів Вадим Логвінов.

То звідки ж «взялася» так швидко земельна ділянка? Невже той генеральний план Ковеля, який ще вчора потребував змін, експертизи і затвердження міськради, сьогодні «пройшов» усі ці етапи, що підстави квітневої відмови Стрекову в отриманні землі втратили сенс? І чи немає тут якихось «підводних каменів»?

До речі, заяву Олександра Стрекова посадовці міськвиконкому категорично відмовляються показувати навіть депутатам міської ради, не кажучи вже про журналістів. І чому на підставі даної заяви підготував проект рішення сесії міськради брат мера міста Геннадій Кіндер, а не спеціально утворений міськрадою відділ земельних ресурсів? Невідомо також, чи зареєстрована ця заява належним чином у Центрі надання адміністративних послуг?

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024