Депутати Ковельради вирішили перевірити скандальний світлофор

01 Серпня 2016, 10:46
1399

Ковельська міська рада підтримала два депутатських запити, які стосувалися будівництва світлофора на перехресті вулиць Володимирської і 40 років Перемоги, за що управління капітального будівництва та ЖКГ міськвиконкому заплатило приватному підприємству «Ковелькомунпроект» небагато-немало – 283 тисячі 797 гривень.

Один запит спрямовано до Державної фінансової інспекції, яка має перевірити, чи не було перевищення вартості даного об’єкту регулювання та його встановлення.

«Ми приймали рішення щодо фінансування таких об’єктів і тому відповідальність лягає на всіх нас, депутатів. Потрібно перевірити та чітко дати відповідь і журналістам, і ковельчанам про те, що там зловживань нема, а якщо вони є, визнати їх і більше не допускати в майбутньому», – переконаний автор запиту, голова фракції БПП «Солідарність», заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук.

Міський голова Олег Кіндер перепитав, чи це запит до начальника КРУ, чи до фінансової інспеції? Депутати проголосували за те, як озвучив Сергій Кошарук.

«У мене аналогічний запит щодо світлофора. Звертаються виборці. На думку мешканців і громадських активістів, можна було раціональніше використати 300 тисяч гривень на встановлення регулювання перехрестя», – продовжив тему лідер місцевих депутатів від Радикальної партії Олега Ляшка Олександр Місяць.   

Запит обранці громади направили меру та начальнику управління капітального будівництва та ЖКГ Віталію Донцю. Питання тут такі: чи економічно обґрунтованою була доцільність встановлення світлофора, вартістю майже 300 тисяч гривень? Яким чином обирався проектант і виконавець робіт? Чому довідка про вартість виконання будівельних робіт та витрат на третину мільйона гривень підписана замовником та підрядником 1 липня, по суті того дня і оплата здійснена, а ось акт про виготовлення проектно-кошторисної документації – 6 липня? Хто з посадових осіб КП «Ковелькомунпроект» підписував документи? Яку кількість проектів та на яку суму виконано «Ковелькомунпроектом» протягом року, замовником яких була міська рада або її виконавчий комітет, а скільки і на яку вартість – іншими проектними організаціями?

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39