«Ковельтепло» відцуралося землі під автозаправку

02 Серпня 2016, 12:23
1557

Керівництво «Ковельтепло» звернулося до міською влади з проханням припинити право користування земельною ділянкою, площею 4 тисячі квадратних метрів на вулиці Брестській (на межі з Дубівською сільською радою), яка була надана підприємству для обслуговування автозаправки.

Принаймні, так йдеться у клопотанні. Начальник відділу земельних ресурсів виконкому Ковельської міськради Вадим Логвінов підготував відповідний проект рішення, в якому зазначено, що державний акт на право постійного користування земельною ділянкою, зареєстрований 1 грудня 2010 року, буде вважатися таким, що втратив чинність.

А ось за даними Публічної кадастрової карти України, ця ділянка є комунальною власністю з іншим цільовим призначенням: для будівництва та обслуговування будівель кредитно-фінансових установ. Хто ж вводить в оману депутатів та громаду? Чи то директор підприємства «Ковельтепло» і водночас депутат міськради від «правлячої» в Ковелі ВО «Батьківщина» Володимир Бойко справді хотів колись приторговувати паливом та й передумав, чи то серйозно «збоїть» офіційний інформаційний ресурс Центру державного земельного кадастру України, дані якого явно суперечать даним ковельських «земельників» на чолі з Вадимом Логвіновим?

На сесії Ковельської міської ради з приводу ділянки «Ковельтепло» виникли резонні запитання: чи має підприємство теплових мереж дозвіл на будівництво АЗС і торгівлю нафтопродуктами? Яка сума коштів земельного податку сплачена «Ковельтеплом» за останніх 6 років – з 2010 року, тобто з моменту видачі державного акту на право постійного користування земельною ділянкою?

І хоча ці питання безпосередньо адресувалося Вадимові Логвінову, міський голова Олег Кіндер «передоручив» відповідати на них депутатствуючому директору ПТМ «Ковельтепло» Володимиру Бойку.   

«Володимир Іванович, я розумію, що ви участі в голосуванні не приймаєте, але я прошу дати відповідь», – натякнув засторогою Олег Олексійович, мовляв Володимира Івановича будуть судити за так званий конфлікт інтересів, якщо він голосуватиме за цей проект рішення. 

«Земельна ділянка була надана ще у 1991, чи 1992 році, коли була проблема із бензином. Тоді бралась земельна ділянка. Але земельна ділянка не використовувалась. А у 2010 році вона просто була зареєстрована», – схвильовано згадав давні часи пан Бойко.

Так скільки ж заплатило комунальне підприємство теплових мереж «Ковельтепло» земельного податку за ділянку, площею 0.4 гектари, за період 2010-2016 років? А скільки втратила громада Ковеля плати за землю з часів її надання на початках 90-х аж до її реєстрації ледь не через два десятиліття? На ці питання ні Володимир Бойко, ані Вадим Логвінов не відповіли. Нема що сказати?! Якщо такий податок сплачувався, то навіщо приховувати цей факт? Якщо ж ні, то своєрідною фінансовою диверсією «Ковельтепла» – збитками до бюджету, має зайнятися слідство, незважаючи на те, що місцеві правоохоронні органи є, очевидно, дуже «ледачими» до подібних справ.

Ну, а саме рішення депутати міської ради прийняли. До цієї землі, видать, уже примірилися якісь подібні спритники…




Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром