У Ковелі слідчий поліції підробляв документи, – журналіст

23 Серпня 2016, 10:00
3689

Ковельський відділ Національної поліції проводить досудове розслідування в об’єднаному прокуратурою кримінальному провадженні, де фігурантами є міський голова Олег Кіндер та його підлеглі, а спеціального кореспондента волинської газети «Вільна думка» Миколу Силюка залучено, як потерпілого.

Як заявляє Микола Силюк, слідчий відділу старший лейтенант поліції Дмитро Мартинюк вчинив службове підроблення офіційних документів, сприяючи Олегу Кіндеру та іншим посадовцям мерії, приховуючи злочин, а саме – перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, погрози міського голови на адресу газетяра «харю начистити» (справа навіть дійшла до того, що у кабінеті мера пропала барсетка журналіста).

У письмовій заяві до Ковельської місцевої прокуратури від 11 серпня 2016 року спецкор волинського видання та водночас потерпілий Микола Силюк просив прийняти та зареєструвати свою заяву, як повідомлення про злочин, вчинений слідчим поліції Дмитром Мартинюком, невідкладно внести відомості до ЄРДР та розпочати досудове розслідування.

Наступного дня, тобто 12 серпня, він прийшов до прокуратури, аби отримати документ, що підтверджує реєстрацію його заяви, та копію витягу з ЄРДР. Однак тут Силюку надали відповідь, яку підписав виконуючий обов’язки керівника прокуратури Ігор Філімонюк, про те, що заяву скеровано до прокуратури області, відповідно до вимог розпорядження прокурора області за № 64 від 6 квітня 2016 року.

Не дочекавшись відповіді з Луцька, журналіст «Вільної думки» подав скаргу на бездіяльність прокурора до суду, який її задовольнив. На думку суду, у заяві Микола Силюк виразно і поза усяким сумнівом просив притягнути особу до кримінальної відповідальності, тобто заявляв про вчинене кримінальне правопорушення.

«Заява Силюка М.В. містить виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, а отже, вона не може бути розглянута як звичайне звернення в порядку, передбаченому Законом України «Про звернення громадян». Вказані обставини не можуть бути перевірені поза рамками кримінального провадження, раз на цьому настоює заявник», – зазначає в ухвалі слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк.

Цікаво, що у відписці з прокуратури Волинської області старший слідчий слідчого відділу Володимир Заплотинський, який ще торік контролював спецпідрозділи у боротьбі з організованою злочинністю, без докорів сумління пише, що вивченням матеріалів за зверненням Миколи Силюка достатніх підстав для початку досудового розслідування та внесення відповідних відомостей до ЄРДР не встановлено. Після судової ухвали дивно читати такий «папірець»…


Коментарі
05 Липня 2018, 16:24
Силюк є селюк..! Чого не звернувся до адмін...суду про визнання дій прокурора, неправомірними, раз у КПК це не можливо (Судам підсудні всі правовідносини, відмова у доступі до правосуддя, незаконна)...Чого не написав заяви дисциплінарній комісії прокуратури? Нічого на зеркало кивати коли у самого пика крива..
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром