До обвалу в пам’ятці архітектури навмисно збивали кути, – екс-прокурор

15 Жовтня 2016, 12:27
1773

Про це заявив працівникам Національної поліції та ЗМІ ковельчанин Василь Середюк, який свого часу працював прокурором Ковельського району та Волинським транспортним прокурором. Василь Іванович є суміжним землекористувачем, маючи біля обваленого будинку свій гараж. Він каже, що місяць тому все було ціле, але потім невідомі почали збивати кути фундаменту.

«Стіна впала і знищила огорожу моєї ділянки, фруктові дерева. Брили знаходились якраз біля гаража. Кути фундаменту будівлі були знищені. Навмисно вибиті. Це раніше робилося. Невідомі особи почали поступово знищувати кути. Також був частково зі всіх сторін пошкоджений фундамент будови, яка обвалилась. Є ознаки злочину – навмисного пошкодження будівлі, яка є пам’яткою архітектури», – сказав Василь Середюк.

Василь Іванович показав поліції та спецкору волинської газети «Вільна думка» Миколі Силюку великі крізні отвори в стіні на рівні фундаменту, які були пробиті невідомими особами ще до обвалу. Дерева і кущі приховували дії зловмисників.

«Без дозволу влади тут ніхто нічого не робив би… І то треба ще у велике свято отаке зробити», – обурювалася дружина Василя Івановича.

У п’ятницю ввечері комунальники під керівництвом начальника комунального відділу виконкому Ковельської міської ради Олександра Балака демонтували залишки обваленої частини пам’ятки архітектури місцевого значення. Коли трактор тягнув тросом дві стіни, одна з них впала на гараж Василя Середюка, пошкодивши приватну власність. Після «зачистки» великі крізні отвори в стіні на рівні фундаменту та вибиті кути залишилися тільки у спогадах і на фотознімках.

Не виключено, що розслідування щодо обвалу поліція проводити не буде і «діло» просто «замнуть» через традиційне формулювання: «відсутність складу злочину».

Наразі цією справою займається слідчий Ковельського відділу поліції, старший лейтенант Дмитро Мартинюк, який нещодавно спробував арештувати автомобіль спецкора «Вільної думки» Миколи Силюка, але суд зобов’язав поліцію повернути машину. Перед тим Силюк заявляв, що слідчий Мартинюк підробляв офіційні документи в об’єднаному прокуратурою кримінальному провадженні, де фігурантами є міський голова Олег Кіндер та його підлеглі, а самого Силюка залучено, як потерпілого. Але це вже зовсім інша історія…









Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024