Голова ковельської Громради хотів припинити асфальтування дороги після дощу

03 Листопада 2016, 12:31
3125

На вулиці Грушевського робітники Ковельського шляхово-будівельного управління №63 «стелили» асфальт, коли до них на власній раритетній «Волзі» під’їхав голова громадської ради при Ковельській міській раді Микола Печенюк, який висловив своє обурення такою роботою. При цьому він знімав на відео все, що відбувається. Учасником «гарячого» діалогу став керівник даного дорожнього підприємства Ігор Пець.

«Це так у нас вулицю Грушевського асфальтом закатують. Як це можна так робити? В якому ми віці живемо?! Як це можна так асфальт… Мої гроші і гроші народа закопуєте просто в мусор. Поясність мені! Ви, як керівник, вже стільки років працюєте директором підприємства і це робите. Вчора всю ніч йшов дощ. Поясність мені, будь ласка, як сюда можна гроші закатувати?!» – голосно на емоціях апелював до нього Микола Печенюк.

«Значить, вчора тут зняли ямки, коториє… тут була сплошна ямковість… Вчора тут була фрєза. Ото шо зроблено, все що ви знімаєте, це є… випросили асфальтобетон. Так як на вулиці Незалежності. По чому катаються? Оце такий самий асфальтобетон і є. То шо скраю, то болото… Ще ми не ложимо. Це йде ямковий ремонт», – дещо сумбурно пояснював голова правління ПАТ «Ковельське ШБУ №63» Ігор Пець, який торік мав проблеми із податківцями.

«Або я викликаю поліцію, або ви прекращаєте роботу. Що робимо? Бо це є злочин! Це є самий натуральний злочин! Ви не хочете жити по новому! А вас устраює в Україні бардак і ото все є!» – ультимативно заявив Микола Печенюк.

«А нічого нас не влаштовує. Значить, якщо сюда пустити двіжєніє слєва, то вони розіб’ють полностью цю дорогу», – толкував Ігор Пец.

«Я знаю, що тут робиться! Повинно висохнути, а тоді ви повинні посипати ще й щебня і вложити асфальт. Якщо ви робите ямковий ремонт… Нехай там люди розбираються! Є компетентні органи. Я зараз до Мирки звернуся», – розказав керівнику шляховиків про технологію ямкового ремонту голова Громради, згадавши директора департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДАІвана Мирку.

«А причому тут Мирка?» – не розумів Ігор Пець.

«Я не знаю, хто вам кошти виділяв. Нехай Мирка з вами розбирається. Гунчику і всім. Давайте, або прекращайте роботу, або я поліцію визиваю», – настоював Микола Печенюк.

Чим все це закінчилося, чи викликав голова Громради поліцію – невідомо.   

Цікаву інформацію стосовно цього «ямкового ремонту» на вулиці Грушевського озвучив заступник начальника управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Ковельського міськвиконкому Олександр Балак, в якій фігурує директор приватного підприємства «Ковелькомунпроект» Віктор Дубина.

«По вулиці Грушевського є зауваження по проектно-кошторисній документації. Там Дубина усуває. Тому що дали перепад за рахунок асфальту. Асфальт місцями більше 21 сантиметра закладається. Але так не може бути. Ми там виходили, напевно, сьогодні ще підемо. Так як намальовано, і так як треба, то воно трохи не співпадає. Але це в робочій обстановці ми вирішемо», – доповів міському голові Олегу Кіндеру на апаратній нараді Олександр Балак.

До речі, відносно Віктора Дубини, який біля влади «треться» з бюджетними грошима. Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, керівником приватного підприємства «Ковелькомунпроект», його контролером і засновником в одній особі є лучанин Олександр Остапук.

За виготовлення проектно-кошторисної документації управління УКБ та ЖКГ Ковельського міськвиконкому перерахувало «Ковелькомунпроекту» 21 975 гривень. Оплата відбулася 13 жовтня 2016 року, згідно договору від 5 жовтня та акту від 10 жовтня. Цікаво, що 30 вересня управління перерахувало ШБУ №63 за капітальний ремонт вулиці Грушевського 332 тисячі гривень, як попередню оплату.

То що зафіксовано на відео голови Громради Миколи Печенюка – капітальний чи ямковий ремонт?


Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39