У Ковелі нехтують пожежною безпекою в закладах освіти

14 Листопада 2016, 12:10
1128

У місті протягом 2015-2016 років проводились капітальні ремонти (реконструкції) окремих закладів освіти, про які бадьоро рапортувала місцева влада, проте заходи з пожежної безпеки не були виконані в повному об’ємі.

Під час заміни покрівлі у спеціалізованій школі № 3 імені Лесі Українки чомусь не проведено вогнезахисне просочення дерев’яних конструкцій даху. Будівля взагалі не обладнана пристроями захисту від блискавок, хоча до ремонту такий пристрій був. 

Здійснивши капітальний ремонт дошкільного навчального закладу № 14, де цього року до Дня Незалежності України урочисто відкрили ще чотири групи, приміщення «забули» обладнати автоматичною пожежною сигналізацією. Тут також немає пристроїв захисту від блискавок.

Після недавнього відкриття оновленого другого корпусу ЗОШ № 8 (на ремонт з міського бюджету було виділено майже мільйон гривень) з’ясувалося, що тут не передбачено та не влаштовано другий евакуаційний вихід з 2-го поверху будівлі.

Начальник Ковельського МРВ управління ДСНС України у Волинській області, підполковник служби цивільного захисту Олександр Капець стверджує, що у Ковелі протягом багатьох років не усуваються порушення вимог пожежної безпеки на об’єктах комунальної власності, які суттєво впливають на протипожежний стан будівель, що може привести до виникнення пожежі і тим самим створюють загрозу життю та здоров’ю людей. Будівлі не обладнані пристроями блискавкозахисту, приміщення не забезпечені належною кількістю вогнегасників, не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією та інше.

На сьогоднішній день по Ковелю нараховується 33 захисних споруди, з яких готові до використання лише 17, обмежено-готові – 8, зовсім не готові – 7. На балансі комунальних підприємств міста знаходиться 9 захисних споруд, з них неготових – дві, балансоутримувачем яких є РЖКП № 2. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024