Ковель першим прийматиме великі змагання в 2017-му

24 Листопада 2016, 14:40
1379

Минулого тижня затвердили Календар змагань легкоатлетичного сезону 2017 року.

Перші великі змагання 2017-го прийме Ковель, – повідомляють у прес-службі Федерації легкої атлетики Волині.

Саме в Ковелі 9 травня стартує Ковельський міжнародний півмарафон. Його традиційно організують ФЛАВО та СК «Ковель».

13 травня луцький Авангард прийме великий міжнародний турнір – матчеву легкоатлетичну зустріч серед юніорів. До нас завітають збірні України, Кіпру, Ізраїлю, Румунії та Білорусі.

Чи не наймасштабніші змагання 2017 року в Луцьку – Командний чемпіонат України серед дорослих і молоді (6-7 червня). До Луцька знову з’їдуться всі найсильніші українські легкоатлети, адже чемпіонат стане відбором для участі в Командному чемпіонаті Європи, що відбудеться 24 червня у французькому Ліллі (так звана європейська Суперліга).

Ще одна цікава міжнародна легкоатлетична зустріч відбудеться у Володимирі. Традиційні змагання стрибунів у висоту у наступному році отримали статус міжнародних та внесені до офіційного календаря, відтак варто очікувати приїзду до Княжого міста сильних атлетів. «Володимирські висоти» відбудуться 30 липня. Інший традиційний старт у календарі – всеукраїнські змагання із спортивної ходьби «Луцька десятка», які відбудуться 1 липня.

Не бракуватиме у Луцьку й «звичайних» чемпіонатів. «Авангард» прийме Командний чемпіонат України серед юніорів (24-25 травня) і Чемпіонат України серед юніорів (26-28 червня, причому цей старт буде відбором на липневий чемпіонат Європи в Гроссето).

А восени матчева міжнародна зустріч «Тільки разом» збере на «Авангарді» юнаків. Цей старт відбудеться 30 вересня, на закінчення легкоатлетичного сезону.

«Такий насичений і змістовний календар – це підтвердження легкоатлетичною спільнотою країни рівня проведення змагань у Луцьку. Але водночас це новий виклик для нас, прагнемо запровадити нові стандарти для організації змагань. Наша мета незмінна – зробити легку атлетику більш привабливою для глядачів», - прокоментував затвердження офіційного календаря перший віце-президент ФЛАУ, президент ФЛАВО Володимир Рудюк.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024