Ковельська міська влада зігнорувала народне віче перед Адмінбудинком

21 Грудня 2014, 17:08
1028
Народне віче відкрив новий керівник волинського «Правого сектору» Сергій Дружинович, який наголосив, що ініціаторами його проведення є «Правий сектор», комітет громадського спротиву, «Автомайдан», «Майдан гідності» та громадські активісти міста Ковеля.
 
«Ми відповідальні за владу, бо ми її обираємо. Але мають бути якісь важелі впливу. У нас прокуратура не працює, міліція та СБУ не працюють за нашими зверненнями. Питання: навіщо тоді нам такі органи? Чому платять їм зарплату із наших з вами кишень – з наших податків? Ми маємо об’єднуватись і їх люструвати. Ми маємо контролювати діючу владу. Вони всі мають бути покарані за свої злочини, які вони скоїли», – сказав Сергій Дружинович.
 
Присутні прийняли звернення до міського та районного керівництва, до керівників місцевих силових структур – прокуратури, міліції та Служби безпеки України із закликом до діалогу. Громада запропонувала провести 27 грудня «круглий стіл» за участю громадських активістів, мас-медіа, владців та силовиків. 
 
«Відмова від діалогу буде розцінюватись, як самоусування влади від вирішення ситуації в регіоні та країні. В такому випадку громада буде вимушена перейти до більш рішучих дій», – йдеться у зверненні.
 
Народне віче зігнорував міський голова Олег Кіндер, на адресу якого прозвучало чимало критики. Не прийшли послухати громаду жоден з його заступників. 
 
Свою позицію на віче висловили активіст ВГО «Комітет громадського спротиву» Микола Печенюк, голова Ковельського міського відділення всеукраїнського об’єднання ветеранів Василь Крецул, директор МПП «Колос» Микола Матвійчук, кореспондент газети «Вільна думка» Микола Силюк, юрист Анатолій Якимович, активіст і поет Яків Лавренко, колишній міський голова, а нині депутат Ковельської міськради Сергій Кошарук та інші. 
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024