Перед Ковельською міськрадою пам’ятника «Небесній Сотні» не буде

23 Грудня 2014, 17:05
1344
На це натякнув ковельський міський голова Олег Кіндер у відповіді на звернення громадських активістів, які ще місяць тому просили його достойно вшанувати пам’ять загиблих патріотів України на Майдані під час Революції Гідності. 
 
Керівники шести організацій вважають за доцільне встановити пам’ятник саме на центральній площі, якій у березні було присвоєно ім’я «Героїв Майдану». Під листом поставили свої підписи: голова асоціації «Особлива дитина» Раїса Марчук, голова фонду «Інваліди Чорнобиля Волині» Володимир Гулай, члени ГО «Майдан Гідності» Людмила Строкова, ГО «ВГО «Комітет Громадянського Спротиву» Микола Печенюк, голова Молодіжного фонду «Наше майбутнє» Сергій Дружинович, голова Ковельської міської філії «Союзу Українок» Алла Полякова
 
Ковельський градоначальник «прикрився» громадськими слуханнями, які відбулися у березні. Тоді хтось запропонував встановити Хрест пам’яті на існуючій клумбі перед будівлею міської ради. Мабуть, слово «хрест» справило неабияке враження на Олега Кіндера. Хоча символ життя, істини та спасіння можна було замінити просто пам’ятником, і про це теж говорили учасники слухань. 
 
«На громадських слуханнях 18.03.2014 року було акцентовано увагу присутніх на тому, що площа перед міською радою використовується для багатьох заходів, в тому числі для вручення атестатів випускникам, проведення розважальних заходів до Дня міста. Присутні на цих громадських слуханнях ковельчани погодились з тим, що враховуючи існуючу економічну ситуацію та звернення громади про увіковічення пам’яті Героїв України, учасниками цих громадських слухань було запропоновано відкрити цільовий рахунок для збору коштів на спорудження пам’ятника», – пише Олег Кіндер.
 
Отож, на слуханнях було запропоновано відкрити монумент «Небесній Сотні» на бульварі Лесі Українки – там, де уже двадцять років є пам’ятний знак Борцям за волю і незалежність України. На підтримку «бульварного» розташування пам’ятника до мера надійшло звернення від станичного Ковельської міської станиці братства вояків ОУН-УПА Володимира Осіюка та депутата Ковельської міської ради Віри Федосюк, нібито було ще якесь «звернення від громадськості». 24 квітня депутати Ковельської міськради прийняли відповідне рішення. У місті оголосили відкритий конкурс на кращу ідею, затвердили положення, почали збирати кошти.
 
На підсумковому засіданні журі конкурсу, яке відбулось 24 вересня, із семи поданих проектних пропозицій обрано проектну пропозицію, яка може слугувати ідеєю для майбутнього пам’ятника «Борцям за волю України» на бульварі Лесі Українки. 
 
А на центральній площі імені «Героїв Майдану», де на початку 90-х років ковельчани скинули гранітну постать вождя світового пролетаріату, нинішнє міське керівництво на чолі з Олегом Кіндером «тримає» місце для увіковічення своїх земних «подвигів»? Композицією для цього може стати стілець, перекинутий вітром на бруківку перед нещодавно «замінованою» міськрадою. 
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024