За Балака заступилися родини загиблих в АТО

02 Грудня 2016, 09:00
2989 Джерело: http://volga.lutsk.ua/view/9910/2/

До ковельського міського голови Олега Кіндера написали заяву родини загиблих в АТО мешканців Ковеля та Ковельського району, які категорично проти звільнення з посади начальника відділу комунального господарства виконкому міської ради Олександра Балака, котрий оскандалився через недолуге публічне висловлювання на адресу загиблого в зоні АТО капітана Збройних Сил України Володимира Кияна – легендарного «Тайфуна».

На думку громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «Віра», Олександр Балак дуже багато зробив та робить для сімей загиблих в АТО, завжди з повагою відкликався та ставився до загиблих воїнів-героїв та їх сімей, а тому ситуація, що виникла під час засідання топонімічної комісії, є прикрим непорозумінням.

«Родини загиблих за те, щоб усіх воїнів, загиблих в АТО, вшановували на однаковому рівні, адже всі вони віддали за Україну найдорожче – життя… А що стосується образи, то не Кияна образили, а дві інші сім’ї загиблих в АТО, які також проживають по вул. Ватутіна, тому що вже сьогодні їхні діти запитують, чому не іменами саме їх батьків названа вулиця, на якій вони проживають…», – йдеться у заяві, яку підписала голова громадської організації Людмила Данилевич (на фото).

 

Виходячи із вищесказаного, організація просить Олега Кіндера не перейменовувати вулицю Ватутіна у місті Ковелі саме на честь воїнів, загиблих в АТО, щоб не образити жодну із сімей, які проживають на даний час по цій вулиці. «А пам’ять Кияна можна увіковічнити на рівні із іншими воїнами, назвавши його іменем одну із новоутворених вулиць нашого міста», – вказується у заяві.

Члени громадської організації пропонують вулицю Ватутіна перейменувати на честь воїнів АТО або Героїв України. Втім, на першому пленарному засіданні 16-ї сесії Ковельської міської ради, яке відбулося 24 листопада (за 5 днів до підписання вищезгаданої заяви), депутати одноголосно перейменували ряд вулиць, в тому числі вулицю та провулок Ватутіна – в честь Володимира Кияна.




 

Коментарі
02 Грудня 2016, 11:31
Чого ви вчепилися всі за Балака? Він вже працює на "Вересі", який виграв нещодавно у Ковелі конкурс управителя житлових багатоквартирних будинків.
02 Грудня 2016, 12:11
Я дуже вражена под1ями в Ковел1.В жодн1й кра1н1 св1ту не зм1нюють так швидко названня вулиць.Дуже добре,що с1м 1 загиблих звернултся з проханням не перейменовувати вулицю Ватут1на в Кияна.Перше питання- невже така заслужена людина ,як Ватут1н-не заслуговуе ,щоб його пам ятали.В1н приймав активну участь у зв1льненн1 Укра1ни в1д н1мецьких завоювател1в.Ви б сьогодн1 не жили б у в1льн1й,самост1йн1й Укра1н!,якби не було Ватут1на,Рокосовського-бачу тако ж перейменували.Залиште д1тям частинку 1стор11,справжньо1 1стор11.,щоб вони пам ятали великих людей 1 нових геро1в.
02 Грудня 2016, 13:26
Ватутін - це Ворог України, партєйний секретут, який начепив на себе погони штабного бойовика россійської комунофашистської загарбницткої армії. Його підстрелив Українець, член УПА і було за що. Сам Господь побачив, що цьому фашисту місце в пеклі, тому навіть світилам тодішньої медицини не вдалося врятувати його від елементарного вогнепального поранення. Українські вулиці не повинні носити назв ворогів України. Добре, що прийняли закон про декомунізацію.
02 Грудня 2016, 13:46
а всю травлю Балака організував Товстига. Йому потрібно вільне робоче місце в комунальному відділі щоб прилаштувати свою торговку помідорами. ЖЕК 2 вона вже знищила і тепер її потрібне робоче місце спокійненьке, без зайвого напрягу.
02 Грудня 2016, 14:25
ще вт того Товстигу будете добре пам"ятати. Це скрита контра. Невже ж мер не бачить, що всі падлянки йдуть від Андрюши і Пікінеса. Коли гахне грім з неба, буде пізно Олег Олексійович. Ці два чудака ще багато зла місту принесуть
02 Грудня 2016, 14:25
та ну! там де працював Балак місце "без зайвого напрягу" ніколи не було і не буде. Це ж комуналка! До речі, Балака щодня можна побачити в Білому домі у своєму кабінеті. А ви кажете, Кіндер його звільнив! Ха-ха...
02 Грудня 2016, 15:24
для чого цей ажіотаж? Назвіть вулицю імені героїв АТО, і все всі довольні і ніхто неображений!
02 Грудня 2016, 15:54
Не знаю з чого почати, але необхідність висловити свою позицію назріла. Постараюсь якнайкоректніше. Верчук Ігор (заступник голови громради), який був присутній на засіданні комісії, різко зреагував у фейсбуці на висловлювання Балака про Кияна, що викликало обурення громади і всеукраїнський резонанс. Можливо Балак і не мав нічого проти Кияна, а лише повторив висловлювання деяких жителів вулиці Ватутіна (можливо!!!), а можливо це його особиста думка. Верчук правильно вчинив і гостро відреагував на слова чиновника, бо Киян-Герой, загинув за Україну, а Балак, якщо це не його особиста думка, то не повинен був повторювати ті висловлювання. З того часу вже відбулося багато змін, в тому числі і зміна назви вулиці Ватутіна на Кияна. Ніяким чином не хочу образити родичів загиблих у АТО, але, заява пані Данилевич Л. (до речі також члена громради) є незрозумілою, як і її поведінка на засіданні останньої сесії, де вона викрикувала чому не перейменували вул. Ватутіна іменем її сина,.. Поважаючи память загиблих, ми не наважуємося зробити зауваження Балак - корупціонер. Своїм поганим ротом образив пам'ять про Кияна-героя, яка вічно буде жити в серцях його близьких, друзів, побратимів, ковельчан і всієї України і не дай Боже від будь-кого почути сказане Балаком! Хотілося б почути думку самої пані Данилевич Л. Л. на таке питання: - а як би вона відреагувала на подібні слова на адресу її загиблого сина, память про якого однаково буде вічно жити у наших серцях?
02 Грудня 2016, 16:52
КОЛИБ ЦЕ БУЛО НА АДРЕСУ ЇЇ РОДИНИ, ТО ВОНА ПОРВАЛА МЕНЕ НА НІМЕЦЬКИЙ ХРЕСТЮ
02 Грудня 2016, 18:13
Достойні перейменування.
02 Грудня 2016, 21:48
А я хочу подякувати Олександру Сергійовичу за ту допомогу, яку він надав жителям нашого під'ізду у питанні ремонту ліфта. Неодноразові дзвінки до начальника РЖКП-2 прояснити ситуацію і надати відповідь, коли конкретно запрацює ліфт, результату не принесли. І лише після звернення до Балака "віз рушив з місця". Так співпало, що у день звільнення Олександра Сергійовича, ліфт запрацював (до того місяць не працював). Було ще декілька ситуацій, коли після зверення до Балака , комунальні проблеми вирішувались, за що йому дякуємо.
02 Грудня 2016, 22:22
То для чого тоді писали заяву на захист Балака, якщо вважаєте перейменування достойними?
02 Грудня 2016, 22:40
ви марно звертались до РЖКП 2 за допомогою. Там начальником працює ПРОТЕЖЕ Товстиги який все робить для того щоб Балака зняти і поставити на його місце цю шмоньку.
02 Грудня 2016, 23:27
До чого дебільний формат оновленого сайту.Для чого було створювати незручності для користувачів?В мене був власний блог.Як його відновитити?Навчіть як користуватися архівом.
02 Грудня 2016, 23:28
Я можу замінити Балака,можу почати і з ЖЕКУ там мій бувший шеф працює
03 Грудня 2016, 12:39
вже не працює. Туда товстига поставив свою шмоньку
03 Грудня 2016, 13:44
Як тільки на цьому сайті з'явиться розділ "блоги", туди буде переміщено всі блоги із "старого" сайту, в тому числі і ваш. Відносно формату. Тут є "пошук" та інше, чого не було там.
03 Грудня 2016, 14:39
Дякую за оперативне реагування.Поясніть ще ситуацію з доступом до архіву та як користуватия "пошуком".
03 Грудня 2016, 14:41
А де вулиця волинських святих???
03 Грудня 2016, 14:45
У правому верхньому куті натисність пікторгамку &quot;Лупа&quot;. З'явитсья вікно, у якому впишыть ключове слово, наприклад &quot;Балак&quot; і натисність на клавіатурі &quot;Enter&quot;. Так побачите усі новини, де згадуєтсья вписане вами слово.<br/>Для зручності пошуку можна скористатися ще календерам - додати дати з якої по яку шукати новини.<br/>Це зручно для проведення різноманітних моніторингів.<br/><br/>Крім того, можете скористатися розділо &quot;Архів&quot;, я якому можна переглянути новини за обрану дату.<br/><br/>Спробуйте! Це дуже зручно! Дякуємо, що читаєте!
03 Грудня 2016, 18:36
У проекті вищезгаданого рішення було й про перейменування вулиці 40 років Перемоги на – Волинських святих. Але цей пункт депутати вилучили на доопрацювання. Виступив депутат з фракції &quot;Самопоміч&quot; Валерій Гарбар, який проживає на цій вулиці, і сказав, що мешканці - проти перейменування.
06 Грудня 2016, 21:31
Я живу на вулиці Ватутіна вже 25 років,і хоч вулицю перейменували на Кияна(я нічого проти його не маю),але всерівно всюди буду говорити вулиця Ватутіна,як і всі інші старожили цієї вулиці. Ватутін також був герой,герой Радянського Союзу(НЕ Російської Федерації!!!) і гріх казати що він ворог України!Це ІСТОРІЯ шановні!!
28 Грудня 2016, 02:04
НЕ можу з Вами не погодитись і ціком підтримую!.. Це при сьогоднішній владі наші хлопці герої, а де гарантія, що завтра їх не назвуть ворогами як і Ватутіна? На сході вже сьогодні їх називають карателями... В нас в який бік влада в такий і шапка... Куди ми котимось, шановні? Хто зацікавлений в винищуванні українськоі націїї?.. Чи не пора вже задуматись? Чого всі чекаємо?..
28 Грудня 2016, 02:47
А вам, шановна не байдужа ковельчанко, хочу сказати, як опинетесь на моєму місці то й відповідь взнаєте... А сина мого не чіпайте... Не вам мене судити чи обмовляти, а тим більше найдорожчу для мене людину... Я не була на сесії вже більше року і ніколи не хотіла, щоб вулицю Ватутіна перейменовували на честь моєї дитини і категорично не захотілаб, оскільки там жили три загиблих в АТО... А зараз там живуть дітки двох із них. Якщо ви вважаєте перейменування правильним... Нехай, Бог вам суддя... А я залишаюсь при своїй думці, оскільки більше думаю за дитячі вразливі душі, а нам, батькам , скільки вже там лишилось... Тому вважаю, що вже якщо мусово було перейменовувути, то на вул. Воїнів АТО. або Героїв України, принаймі так булоб справедливо і діткам душу не краялоб.
28 Грудня 2016, 03:44
Ще она відповідь ,,сміливцю''який навіть не підписався і я не Сергіївна. Бачила в особі Балака хорошу людину, оскільки він дуже багато допоміг у придбанні трьох квартир для дружин заггиблих в АТО... з глибокою повагою і співчуттям відносився до всіх постраждалих сімей. Ввважаю своїм обов'язком захистити його чесне ім'я в цьому випадку. Такого трудоголіката ще й з таким досвідом і багажем знань місто втратило і нічого не сталось? А можливо це комусь дуже вигідно? Що стосується достойного перейменування вулиць, то чи варто було витрачати кошти з міського бюджету на вже існуючі вулиці, коли можна увіковічнити пам'ять достойних на новоутворених вулицях. А скільки мороки людям з пере формленням документів... Ви думаєте, що люди за це дякують владі і депутатам? Ну а в цілому все добре, тільки можна булоб зробити все більш обдумано, щоб нікого не образити нікому болі не причиняти...І не дай Бог вам, писаки, прожити хоча би день в нашій скарлупі...
28 Грудня 2016, 03:46
Ще она відповідь ,,сміливцю''який навіть не підписався і я не Сергіївна. Бачила в особі Балака хорошу людину, оскільки він дуже багато допоміг у придбанні трьох квартир для дружин заггиблих в АТО... з глибокою повагою і співчуттям відносився до всіх постраждалих сімей. Ввважаю своїм обов'язком захистити його чесне ім'я в цьому випадку. Такого трудоголіката ще й з таким досвідом і багажем знань місто втратило і нічого не сталось? А можливо це комусь дуже вигідно? Що стосується достойного перейменування вулиць, то чи варто було витрачати кошти з міського бюджету на вже існуючі вулиці, коли можна увіковічнити пам'ять достойних на новоутворених вулицях. А скільки мороки людям з перео формленням документів... Ви думаєте, що люди за це дякують владі і депутатам? Ну а в цілому все добре, тільки можна булоб зробити все більш обдумано, щоб нікого не образити нікому болі не причиняти...І не дай Бог вам, писаки, прожити хоча би день в нашій скарлупі...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024