Конкурс «Юна українка» відбувся в Ковелі

02 Грудня 2016, 10:46
5096

У Ковелі вже стало традицією в останні осінні дні проводити конкурсно-розважальну програму «Юна українка», організаторами якої є управління освіти та Палац учнівської молоді ім. Івана Франка.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь вісім учениць: Ангеліна Білецька (ЗОШ № 1), Ангеліна Літвінчук (ЗОШ №2), Анна Гич (міська гімназія), Дарія Хомич (ЗОШ №5), Анастасія Харитонова (ЗОШ№ 6), Олександра Кравчик (ЗОШ № 9), Анастасія Тищук (ЗОШ№ 12), Анастасія Смаль (НВК № 13), - повідомляють у ковельській мерії.

Конкурсна програма складалася з трьох етапів. Перше завдання мало назву «Будьмо знайомі». Дівчатка оригінально, у віршованій формі розповідали про себе, свою сім’ю, світ своїх захоплень. Ангеліна Білецька читала вірш невідомого сучасного автора про воїнів, які поклали своє життя за незалежність нашої країни. Неможливо словами передати відчуття, які були пережиті у ті хвилини. Зал стоячи, в пам’ять хлопців та в пошану матерям, слухав дівчинку. Ангелінка Літвінчук розкрила свій талант у народному співі. Поряд з нею на сцені були її менші сестрички і братики, які свою любов до батьків висловили піснею «Два крила». У вихорі вальсу закружляла Анічка Гич, чим зачарувала глядачів. Зачаровували погляд вишиті картини Даринки Хомич. Образом ангела та піснею «Душа» заворожила всіх присутніх Настуся Харитонова. Саша Кравчик, Настя Тищук, Анастасія Смаль заполонили серця глядачів своїм дивовижним співом, бо не один рік з великою радістю займаються цим мистецтвом. А Настя Смаль є неодноразовим переможцем співочих конкурсів різного рівня. Всі дівчатка є активними учасниками волонтерського руху.

Другим конкурсним етапом була вікторина «Символічне дійство». Аби показати свої знання календарно – обрядових звичаїв та обрядів, учасницям необхідно було опрацювати не одну народознавчу книгу. Всі справились з нелегким завданням. Дівчатка називали цифру від 1 до 20 і на мультимедійній дошці презентувалась світлина під обраним номером, дивлячись на яку, потрібно було чітко, стисло, тематично описати зображення. Конкурсантки розповідали про ворожіння, щедрування, посівання, про свята: Трійцю, Водохреща, Спас, Різдво, Меланку.

Третє конкурсне завдання «На вулиці скрипка грає…» учениці готували вдома, а на сцені демонстрували артистизм і сценічну культуру, рівень виконавської майстерності, оригінальність у театральних інсценізаціях. Глядачі мали можливість поринути у минуле нашого народу, відчути духовну культуру наших пращурів, адже на сцені відтворювалися вечорниці, обряди ворожіння, гуляння молоді тощо. Найцікавішим був обряд «Колодія» у постановці Ангеліни Літвінчук та її друзів із ЗОШ № 2.

У той день не хотілося полишати залу Палацу, Було бажання насолоджуватись і ще раз насолоджуватись красою дівчаток, їхнім талантом, інтелектуальними здібностями й артистизмом. Вони всі є гордістю нашого міста, вони - справжні Юні Українки. Але це конкурс, і він оцінювався членами журі. До його складу входили: Жанна Колеснікова, методист управління освіти з виховної роботи, Ніна Шум, заступник начальника відділу молоді, фізичної культури та спорту, Андрій Мигуля, директор Ковельської школи мистецтв, Тетяна Середюк, директор Палацу учнівської молоді ім. Івана Франка, Любов Ризванюк, відмінник освіти України, балетмейстер народного художнього колективу ансамблю танцю «Барвінок», Олена Мишковець, представник сім’ї ресторанів «Класік».

За загальною кількістю балів грамотою управління освіти нагороджено: за перше місце Дарію Хомич, за друге – Анну Гич, за третє – Ангеліну Білецьку.

Конкурс проходив за підтримки відділу молоді, фізичної культури та спорту (начальник Ігор Семенюк) та мецената, власника сім’ї ресторанів «Класік» Романа Дідицького. Всі учасниці на згадку отримали подарунки та сертифікат на 300 гривень для відвідування ресторану «Класік».

Організатори заходу щиро дякують директорам, заступникам директорів з виховної роботи, педагогам - організаторам, класним керівникам учениць, музичним керівникам ЗОШ № 1,2,5,6,9,12, міської гімназії, НВК№13 за підготовку дівчаток до конкурсу.

Низький уклін батькам за чарівних і вихованих доньок.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром