Ковельчанка має повернути понад 5 тисяч гривень виплаченої соцдопомоги

29 Грудня 2016, 18:00
2462

Жінці було призначено державну соціальну допомогу та надбавку на догляд за дитиною-інвалідом. За умовами законодавства, такі гроші виплачується тільки непрацюючим особам.

Однак під час проведення планової ревізії Державна фінансова інспекція у Волинській області встановила, що ковельчанка працювала у дочірньому підприємстві «Ейвон Косметікс Юкрейн» на підставі цивільно-правового договору від 18 серпня 2014 року, маючи доходи. Про факт роботи вона не повідомила державну установу та безпідставно отримувала призначену надбавку.

Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради перерахувало надбавку та запропонувало добровільно повернути неправомірно отримані кошти в розмірі 5274,50 гривень. Жінка відмовилася повертати гроші державі.

В судовому засіданні представник управління пояснила, що при призначенні надбавки на догляд за дитиною-інвалідом матері було роз’яснено обов’язок повідомити про працевлаштування, про що свідчить підпис останньої у заяві-анкеті на отримання соціальних виплат від 17 квітня 2012 року. Відповідачка проти позову заперечила та пояснила, що не вважає себе працевлаштованою в розумінні трудового законодавства, але потім все ж визнала факт порушення вимог закону та погодилась частинами відраховувати визначену суму переплати.

Суд вирішив стягнути з жінки на користь управління праці та соціального захисту населення надмірно перераховану суму державної допомоги та судові витрати в розмірі 1378 гривень.

Коментарі
29 Грудня 2016, 20:52
Людина працює то ще іі карають Значить не той закон У нас легше жити ледарям
29 Грудня 2016, 21:08
Людину карають не за те, що вона працює. Який би закон не був, але його треба поважати. Коли навчимося жити по закону, тоді Україна процвітатиме!
29 Грудня 2016, 21:15
Її покарали не за те, що вона працювала, а за те, що збрехала про свої доходи.
29 Грудня 2016, 23:32
А чого приїзжі цигани працюють без документів-дурять люд,але справно платять мусорам і ніхто до них не має діла
30 Грудня 2016, 02:35
Незабаром перевіримо
30 Грудня 2016, 14:35
ви краще познісайте допомгу з контрабандистів, які ніде не працюють, користі від них державі повний нуль. Гавіть на біржі не стоять на обліку. Невже ж так тяжко дати запит на осіб що через день перетинають кордон з Польщею і подивитись на їх статки. навіть задати просте питання, на які шиші він заправив машину, якщо він не працює і не отримує допомогу від центру зайнятості. Шикуючи по кабаках, маючи три хати ще й субсидію має офігенну. А другий працює, чесно платить податки, старається заробити побільше грошей, то ще й субсидії не має, бо не входить в критерії страждущих. Де правда? Яскравий приклад - когорта на Стуса 34.
30 Грудня 2016, 20:05
Вона покарана бо чесна Тільки в Ковелі валютники стоять відкрито і отримують пільги і сбусидіі Пів ринку не сплачує податки бо не реєструються Працюючий пенсіонер не отримує індексаціі до своєі мізерноі пенсіі Бо чесні
30 Грудня 2016, 21:40
До Верховної ради поданий законопроект, згідно з яким кожен українець буде повідомляти податковій про свої витрати. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.<br/><br/>Авторами проекту стали депутати Юрій Луценко і Олександр Кірш. Законопроект «Про нульову декларацію» зобов’яже кожного повнолітнього українця пред’явити фіскальній службі не тільки свої доходи за рік, але і витрати. У разі, якщо людина витратить більше, ніж заробляє, її змусять платити податок – 21% від суми перевищення, плюс 22% – Єдиний страховий внесок. Дану ініціативу вже підтримав президент Порошенко.<br/><br/>На думку експертів, таке нововведення може вдарити по офіційно безробітним українцям, які виживають завдяки тимчасовим підробіткам. Також під податковий прес потраплять родичі заробітчан.<br/><br/>У той же час депутати поки ніяк не наважаться ввести податок на розкіш. В КМУ вже надходила пропозиція прийняти закон про оподаткування приватних літаків, дорогих машин і мотоциклів. Однак чиновники відмовляються йти на такий крок, пояснює тим, що важко прорахувати оподатковувану базу. Тобто коли мова йде про кишені простих українців, влада знаходить способи витягнути звідти останні копійки. Коли ж під удар підпадає особистий інтерес еліти, всевидюче око держави сліпне, а караюча рука правосуддя безсило повисає.
30 Грудня 2016, 23:55
А цікаво Мавпа буде повертати
31 Грудня 2016, 02:16
Я сумніваюсь що вони її правильно роз'яснили правила отримання допомоги коли давали підписувати заяву на отримування допомоги , а довести вона може бо підписи стоять ((((
31 Грудня 2016, 17:06
В цивільно-правовій угоді повинна бути зазначена сума винагороди і позивач повинен був довести факт її отримання, що майже неможливо. А так розвели жінку, як останнього лоха. Цікаво, хто на цей раз чесно судив?
01 Січня 2017, 19:51
Шановна Державна фінансова інспекція... а ви б не хотіли попрацювати в Ейвоні??? просто цікаво, як ви житимете на такі заробітки!!! <br/>p.s І ваша надбавка до сраки!!!
02 Січня 2017, 10:33
А ДАВАЙТЕ ГРОМАДОЮ ЇМ СВІЧЕЧКИ ПОСТАВИМО ЗА ЗДОРОВЯ
02 Січня 2017, 18:01
пропоную свічечки геморойні)
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром