Зимовий калейдоскоп: у Ковелі запрошують на виставку

04 Січня 2017, 17:08
5131

Традиційно під час Новорічно-Різдвяних свят свої двері гостинно відкрив культурно-просвітницький центр для учасників та гостей конкурсу малюнків «Зимовий калейдоскоп».

Зал наповнився дитячими емоціями і відчуттям свята, яке юні художники зуміли передати з допомогою фарб і своєї багатої фантазії. Тут - новорічні і різдвяні символи, мрії талантів, українські традиції, обереги, – повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

«Щороку ми бачимо, як виховуються смаки, як триває усвідомлення того, до якої межі, чи до якого рівня треба малюнок доводити, щоб він претендував на якусь відзнаку. І взагалі, коли діти ходять на такі конкурси, вони поступово вже починають відчувати і композицію, міру насиченості малюнка... Але у нас є принцип: ми виставляємо всі роботи, представлені на конкурс. Тому що дитина, яка хоч і не отримала нагороди, для неї все одно нагородою є бачити свою роботу на виставці і показати її батькам, однокласникам. І це також для юного митця — радість і дає певний душевний підйом», – ділиться думками директор художньої школи імені Андроника Лазарчука, організатор конкурсу, голова журі Олена Цьомик.

Свято дитячої творчості проводиться уже 22-й рік поспіль і за кількістю учасників побило всі рекорди.

У нинішньому конкурсі взяли участь 354 художники, які представили на розгляд компетентного журі 489 малюнків і виробів декоративно-прикладного мистецтва. Впродовж місяця діти мали можливість викласти всі свої задуми на папері або ж виготовити щось власноруч.

Журі важко було визначатись з переможцями та все ж формат конкурсу збережено і місця розподілено  Цьогоріч володаркою гран-прі стала Ольга Кузьмінець. У віковій категорії 13-15 років перше місце посіли Анастасія Дзеблюк та Софія Попіка, друге – Олена Гегера, Яна Дехтерук, Катерина Троцюк, третє – Анна Неделюк та Інна Свистун.

Серед тих, кому виповнилось 10-12 років, переможцями визнано Мирославу Крайнік та Вікторію Падун, друге місце здобули Катерина Дацюк та Валерія Швець, третє – Юліана Артюшенко та Крістіна Король.

У наймолодшій віковій категорії (до 9 років) кращі роботи у Зиновія Ревейчука та Олександра Редчича, «срібло» – у Соломії Батюк та Вероніки Пащенко, «бронза» – в Оксани Панасюк, Світлани Шворак, Олександри Яблонської.

У категорії «декоративно-прикладне мистецтво» перемогли Ірина Гунчик та Анна Чирук, на другій конкурсній сходинці – Вероніка Долонько, Ольга Єрохіна, Анастасія Панасюк, на третій – Катерина Гнатюк та Каріна Король.

Також чимало авторів отримали відзнаки «За високий рівень виконання», «За активну участь», «За оригінальність творчої ідеї» та «Кращі з наймолодших учасників».









Коментарі
04 Січня 2017, 19:23
МОЛОДЦІ
05 Січня 2017, 02:42
Хто молодці дітки ,чи укропчики ?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024