У Ковелі заплатили майже 100 тисяч гривень за «пороблений» капремонт притулку для тварин

12 Січня 2017, 10:00
6590

22 грудня минулого року міське комунальне підприємство «Добробут», в особі директора Леоніда Демчука, уклало договір субпідряду № 28 з ТзОВ «Західмонолітбуд», яким одночасно керує директор КП «Ковельбуд» Володимир Сидорук.

Сімейна приватна фірма виступила підрядником і зобов’язалася до 31 грудня 2016 р. здійснити капітальний ремонт приміщення під притулок для бездомних тварин. Ціна договору – 81 204,03 гривні.

У документі, який підписали та скріпили печатками Леонід Демчук та Володимир Сидорук, чітко зазначається: «Розрахунки проводяться шляхом оплати «Замовником» підписаних «Підрядником» актів виконаних робіт після отримання коштів від Ковельської міської ради».

Коли «Добробут» отримав від міської ради кошти – невідомо, але вже 27 грудня перерахував «Західмонолітбуду» вищевказану суму, згідно договору № 28 та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати. Причому два останніх документи датуються одним днем – 22 грудня! За день і договір підписали, і роботи зробили!?

У приміщенні має бути кабінет ветеринара, кімната для стерилізації безпритульних тварин та приготування їжі. У двох приватних підприємців закуплено обладнання із стерилізації, яке вартує 49 390 гривень, та ноутбук і оргтехніку для ідентифікації тварин, загальною вартістю 10 139 гривень. Збудовано корпус вольєру, розрахований на 5 собак.

Про якість проведеного і оплаченого бюджетними коштами капітального ремонту приміщення під притулок яскраво свідчать фотознімки.

У «Добробуті» кажуть, що керівник Леонід Демчук та головний інженер Василь Ющик перебувають у відпустці. Обов’язки директора комунального підприємства виконує Олександр Сергіюк, який має вищу військову освіту.

На фінансових документах є печатки КП «Добробут» і ТзОВ «Західмонолітбуд», але підписи лише директора приватної фірми Володимира Сидорука. Керівництво «Добробуту» чомусь не підписалося. Зрозуміло, що ніде не зазначалися й дати. Незважаючи на таку «халяву», Ковельське управління державної казначейської служби України поставило свій штамп на довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати.  

Якби собаки вміли говорити, вони сказали би все, що думають про нас. Втім, швидше в Турії закумкають жаби, ніж по цій афері буде відкрито кримінальне провадження. Інертні місцеві прокуратори та поліцаї, владою «прикормлені» земельними ділянками та квартирами, можуть хіба виступити в ролі своєрідних юридичних консультантів посадовців, заробивши собі «бонуси» та услужливо «похоронивши» чергову резонансну справу.

Коментарі
12 Січня 2017, 12:28
Громрада нарешті наважилася звернутися в генпрокуратуру по питанню Е-декларації мера.Можливо і по цьому епізоду варто також звернутися в генпрокуратуру?
12 Січня 2017, 12:34
А чим собаки кращі за людей? Кіндерлоги людей за лохів тримають, а тут собаки.
12 Січня 2017, 13:26
чому мовчить сбу?
12 Січня 2017, 13:36
всі запитання до наступника і учня балака Товстиги. Без його "добро" нічого не робиться. Так що шукайте друзів в країні дурнів.
12 Січня 2017, 13:44
Кіндер краде у громади, а вона йому дозволяє це робити! Саме громада має виступити ініціатором проведення акції "Ковель без Кіндера" і ініціюваня написання повідомлення в Генеральну прокуратуру про вчинення Кіндером корупційгних злочинів і збору підписів про його відставку! Громрада! Терміново оголошуйте "Віче" біля міськради і не в Інтернеті, а на центральній площі міста впродовж одного-двох-трьох днів збирайте ковельчан, наводьте їм факти корупційних діянь Кіндера, а люди тоді самі захочуть поставити підписи про відставку Кіндера та запакувати його у буцигарню! Далі так жити не можна!
12 Січня 2017, 15:11
Громада мовчить лише тому,що лідери громади(очільники громадських організацій) замість того щоб повести за собою людей узурпували право на протест і лише імітують бурхливу діяльність протидії злочинному режиму тим самим заохочуючи Кіндера до подальших зловживань.Дійсно так далі жити не можна.Невже із 25-и членів Громради нема кому пояснити ПеченюкуМ.В. що він веде таку авторитетну організацію в хибному напрямку?
12 Січня 2017, 15:43
Так в якості 25-ти членів громади умисно висунуто та обрано таких людей, які за своїм розвитком можуть спромогтися лише протестувати та імітувати бурхливу діяльність, одним словом - популісти, однак, на жодні дії згідно Закону довести свої протести до логочного завершення не спроможні за відсутності відповідної освіти та бажання. Спосіб мислення у них інший аніж у владних чиновників та правоохоронців - спеціалістів у своїй діяльності. Це вигідно Кіндеру. Усі їхні намагання завершуються як позитивний піар діяльності Кіндера та інших.
12 Січня 2017, 16:53
Згідний з усіма Вашими оцінками,крім однієї:"... в якості 25-ти членів громради умисно висунуто та обрано таких людей, які за своїм розвитком можуть спромогтися лише протестувати та імітувати бурхливу діяльність, одним словом - популісти, однак, на жодні дії згідно Закону довести свої протести до логочного завершення не спроможні за відсутності відповідної освіти та бажання..."Особисто я знайомий з одним із членів Громради,який і освіту має,і дотримується анологічних з Вами і мною поглядів,також має тверде переконання в тому,що керівництво Громради необхідно негайно змінювати.На жаль людей з такими поглядами в Громраді меншість і вони не можуть корінним чином вплинути на покращення роботи Громради.Пришвидшити зміни в Громраді могли б небайдужі ковельчани чляхом обєктивної критики роботи цього органу.
12 Січня 2017, 18:29
Дуже влучну оцінку нинішнім очільникам Громадської ради при міській раді дала заслужений вчитель України Олеся Ковальчук:&quot;...Морально здоровому люду годі збагнути чому гіпертрофовано охочі до влади індивіди не соромляться демонструвати свій нарцисизм на людях.Невже справді засліпленість уявною власною досконалістю призводить до абсолютної втрати самокритичності?<br/> Напевне тут маємо справу уже з новітнім варіантом таки українського нарцисизму:наплювати на все аби тільки засвітитися в ореолі на високій посаді...&quot;(див.&quot;Волинь-нова&quot;№11 від29.01.2011року)
12 Січня 2017, 19:14
ото банда засіла в міській раді.
12 Січня 2017, 20:43
Так у чиїй кишені осіли гроші
12 Січня 2017, 21:59
Дуже цікавим є той факт, що гроші поділили Кіндер з Сидоруком, а винна громрада
12 Січня 2017, 22:00
думаю що в комунального шефа
12 Січня 2017, 22:16
Саме тому і винна громрада,що не здатна перешкодити Кіндеру розкрадати кошти,майно та землю громади.
12 Січня 2017, 22:19
При СССР ці люди вже б мали розстрільну статтю (афера на 12000 руб і більше) А в цій країні ... Та ради Бога - &quot;тирте&quot; все що бачите, все одно толку - 0
12 Січня 2017, 22:53
кіндер тирить все що бачить получаючи при цьому добрячу зарплату, маючи підтримку прокуратури, поліції та по@уїстів-ковельчан, які мовчки спостерігають за цим всім, а ти хочеш щоб громрада, яка працює на громадських засадах, без підтримки громади зрушила з посади кіндера! А ти, будеш далі гавкати які всі погані. Вийди на площу і скажи своє &quot;фе&quot; кіндеру, напиши в прокуратуру, печенюку і підпишись щоб знати кому героя шльопнути, а то звиздиш блін, аж тошнить читати твою @уйню.
12 Січня 2017, 22:58
То не є моральним уродством построїти собачачу буду для 5 собак за 100 тисяч?
13 Січня 2017, 01:07
1. Хто дав тобі право так зневажливо обзивати ковельчан? 2.Чи не нинішні очільники громради знищили протестний рух в місті проігнорувавши виконання ухвали Віче від 28.12.2015року та не організувавши за увесь 2016рік проведення жодного подібного заходу?Хто має право після цього звинувачувати ковельчан в пасивності?Де ж буде підтримка громади,якщо очільники громради відмовилися від такої підтримки? 3.Нехай навіть на громадських засадах.але за 6-ь місяців 25 членів громради могли б спромогтися довести до логічного завершення бодай 3-5 започаткованих акцій.То чим Ви там займаєтеся:вирішенням конкретних проблем,чи піаром очільників громради? 4.Переоберіть керівників громради - тоді не буде потреби виходити на площу неорганізованим ковельчанам щоб висловити своє непереконливе &quot;фе&quot; Кіндеру. 5.Не писатиму я в місцеві правоохоронні органи тому що на 100% згідний з оцінками журналістів сайту:&quot;... швидше в Турії закумкають жаби, ніж по цій афері буде відкрито кримінальне провадження. Інертні місцеві прокуратори та поліцаї, владою «прикормлені» земельними ділянками та квартирами, можуть хіба виступити в ролі своєрідних юридичних консультантів посадовців, заробивши собі «бонуси» та услужливо «похоронивши» чергову резонансну справу...&quot;
13 Січня 2017, 01:34
а ти мудило шо зробило піди і роби хто тобі мішає щуре
13 Січня 2017, 01:35
На 100%згідний :керівництво громадської ради негайно необхідно змінювати.Програму діяльності громради прийняти на базі пропозицій містян з обовязковим затвердженням на загальноміському Віче.
13 Січня 2017, 02:00
Мова іде про роботу Громради і я,як і всі інші учасники дискусії,маю право висловити свої АРГУМЕНТОВАНІ думки з цього приводу.Якщо хтось не здатний зрозуміти елементарно прості речі - це його проблеми.А хамити не варто.
13 Січня 2017, 10:53
В Ковелі найдорожчі собачі будки в Україні.От де гроші крадуть некриючись, як їхня газова принцеса...
13 Січня 2017, 11:00
Сидорук повинен сидіти в тюрмі!
13 Січня 2017, 12:21
останню фото - символізує ))))
13 Січня 2017, 13:33
Кіндер за скоєні чисельні злочини повинен сидіти в тюрмі.Не знаю чи стануть реальністю такі прогнози щодо буцигарні,а от в чому я твердо переконаний так це в тому,що негайно припиниться розграбування майна громади у разі зміни керівництва громради.
13 Січня 2017, 14:50
І Товстига теж має забронювати собі місце в маневицькій колонії
13 Січня 2017, 16:44
Підскажіть де можна ознайомитись з повноваженняими &quot;громради&quot;, і заодно згадайте хто складав список &quot;громради&quot; і у який спосіб, за чиєю ініціативою, та, хто пропонував ковельчанам &quot;вступ&quot; чи &quot;прийняття в члени&quot; громради ? На мою думку зазначені питання вирішувались колуарно, ретельно обмірковано відповідно до психологічної поведінки кожного та можливості впливу на них, тобто, вигідно для влади. А так звну &quot;меншість&quot; - правильних людей - включено до списку для прикриття ними ж. Всеж таки, оприлюдніть статут, чи, повноваження, регламент &quot;громради&quot; - чим керуються у своїй діяльності - Законом чи просто &quot;поговорити та розійтися&quot;, а віз і нині там.
13 Січня 2017, 17:09
По тексту можна встановити кого представляє дописувач. Я от читаю коментарі і дивуюся: ні в кого не виникло бажання припинити безчинство крадія кіндера. Складається враження, що сам кіндер сидить і строчить на громраду коменти, щоб відвести увагу від своїх злочинів. Але ж ні. є людці, бо людьми їх назвати не можна, яким в поперек горла стоять очільники громради! Ніде нема такого бардака. Бридко навіть думати про те, що всі стали якимись дикими, злодюгами, а ще - хамеліонами, бо дивиться тобі в очі і обкладає кіндера, а відвернешся гадить тебе! Отаким чином заробляється кіндеровська милість. &quot;До факту 20:16, Степан, Шарапов - то є одна особа, яка вислужуєтиься перед кіндером обсираючи громраду.
13 Січня 2017, 18:55
емоції, бажання влади, помста і завидки, засліпили очі, Є люди більш грамотніші і компетентні в політиці, громадській діяльності, в Законі, аніж в гром раді. І це не обов'язково представники Кіндера. НЕ потрібно довгий час шуміти навколо якоїсь проблеми, а треба діяти та показувати результа, якщо є на це підстави.
13 Січня 2017, 19:53
Я не являюся членом Громади,а тому не маю змоги дати відповіді на всі Ваші запитання.Якщо Вас цікавить статут цієї організації - з ним можна познайомитися звернувшись до керівників Громради(Печенюк М.В.,ВерчукІ.В.,Артюшенко Г.О.,) або до секретаря міської ради Федосюк В.І.Думаю що у названих осіб Ви також зможете отримати відповіді на всі інші запитання.Я з Вами згідний,що створювалася така важлива оргаізація кулуарно без належної у таких випадках гласності.Схоже на те,що підбір кандидатів до ГР відбувався за наведеною Вами схемою тому і не дивно,що&quot; віз і нині там&quot;.
13 Січня 2017, 20:52
Ловіть, лузери: <br/>положення про громраду - http://kovelrada.gov.ua/founding_documents.html, <br/>інфа про створення громради - http://kovelrada.gov.ua/public_council.html
13 Січня 2017, 21:25
Зроблю будку за 1000 гривень
13 Січня 2017, 21:52
Заговір проти активних членів громади зявився відразу після того як в кінці 2015року активні ковельчани ухвалою Віче дали зрозуміти Кіндерові,що далі керувати містом за принципом &quot;що заманеться - те і витваоряю&quot;він не буде.Саме тоді заслані козачки в протестний рух виступили з ініціативою створення ГР замість виконання одноголосно схваленої ухвали Віче.Зясувати прізвища зрадників інтересів громади дуже просто - варто назвати авторів ідеї створення ГР.
13 Січня 2017, 22:22
Коментатор під ніком &quot;чому мовчить громада?&quot;висловив дуже слушну пропозицію:&quot;...Саме громада має виступити ініціатором проведення акції &quot;Ковель без Кіндера&quot; і ініціювання написання повідомлення в Генеральну прокуратуру про вчинення Кіндером корупційних злочинів і збору підписів про його відставку! Громрада! Терміново оголошуйте &quot;Віче&quot; біля міськради і не в Інтернеті, а на центральній площі міста впродовж одного-двох-трьох днів збирайте ковельчан, наводьте їм факти корупційних діянь Кіндера, а люди тоді самі захочуть поставити підписи про відставку Кіндера та запакувати його у буцигарню! Далі так жити не можна!...&quot;(кінець цитати)Як на мене - дуже слушна пропозиція.Чи не слабо ініціаторам створення ГР пристати на вищенаведену пропозицію???Чи може люди правду говорять,що Ви заслані Кіндером козачки в протестний рух???
13 Січня 2017, 22:40
Хай буде Кіндер бо я лишуся роботи
15 Січня 2017, 00:21
В кінці 2015-го року я брала участь в громадських слуханнях,була присутня на скандальній сесії та на Віче.Я також дуже добре поінформована про перебіг подій після Віче.Не вдаючись в деталі хочу зазначити,що предявлені до керівників Громради дуже серйозні претензії цілком виправдані.Ними було допущено дуже багато помилок.Їх необхідно виправляти.Мені дуже дивно,що члени Громради не реагують на критичні зауваження тим самим зневажають ковельчан та загострюють протистояння на радість міському голові.Цьому необхідно покласти край.
15 Січня 2017, 02:10
а чому претензії до громради, а не до кіндера., чи не на радість міському голові ви намагаєтеся лити бруд на громраду, а є ще одна громрада - при міському голові, то чому не згадуєте за неї і чому не вимагаєте від неї проведення &quot;Віче&quot; або , принаймні звіту від голови - де ялининкові іграшки, куплені перед самим новим роком, або що то за такий ремонт собачих буд які ми бачимо на знімках, майже на сто тисяч гривень. Кіндер не &quot;дружить&quot; з очільниками громради при міській раді, а от має свою кишенькову громраду, може вона й погодила з ним усі ці витрати?
15 Січня 2017, 02:50
привіт усім
15 Січня 2017, 11:57
&quot;Лити бруд&quot; і висловлювати критичні зауваження,як говорять в Одесі ,-це дві великі різниці.
15 Січня 2017, 18:28
не ухиляйтеся від відповіді і висловіть свої критичні зауваження до роботи кишенькової громради при ковельському міському голові, яку зібрав кіндер щоб прикрити свій зад під час звіту, хто там очільники, і що они зробили щоб кіндер не розкрадав, чи навпаки, одобрюють його дії, а ви є одним із них?
15 Січня 2017, 20:40
Я можу дати порівняльну оцінку діяльності нинішньої і колишньої Громрад.які будуть не на користь ГР на чолі з М.В.Печенюком.але зроблю це лише тоді коли на чисельні критичні зауваження відреагують нинішні члени Громради.Про попередню громраду не будемо говорити тому,що вже більше року як вона припинила свою діяльність. Ініціаторами проведення попереднього Віче виступали 12 громадських організацій,переважна більшість яких входить до нинішньої ГР і які позиціонують себе щирими патріотами та непримиренними борцями за торжество ідеалів Майдану.Нагадаю:за рік що минув жоден з пунктів ухвали Віче не виконаний.То в кого за це необхідно спитати у Печенюка,чи у Вельми?..Ініціаторам проведення крайнього Віче(нинішнім членам громради) хочу нагадати,що ні я,ні кілька сотень інших учасників Віче не звільняли Вас від покладених обовязків по виконанню ухвали Віче .Невже Ви не розумієте того,що ігноруючи волю представників громади тим самим вщент руйнуєте протестний рух в місті?То на кого Ви працюєте:на громаду чи на Кіндера?
16 Січня 2017, 00:36
може хтось може пояснити, про яку ухвалу якогось віче пише цей чувак що назвався Галя.
16 Січня 2017, 01:40
Ухвалу Віче зачитував О.Мінько.Відео з його виступом можна подивитися тут: http://kowel.rayon.in.ua/news/17486-narodne-viche-u-koveli-vislovilo-kinderu-protest
16 Січня 2017, 15:01
Питання одне-коли суд над кіндером??????
16 Січня 2017, 15:02
враховуючи інформацію надану &quot;Цінувальникам теорії заговорів&quot; про створення громради, особливо прізвище, посаду (в тому числі політичну), тобто, те, що головою, секретарем та членами ініціативної групи з підгготовки та проведення установчих зборів з обрання членів та створення Гром ради є такі відомі особистості, як Федосюк та Семерей (політолог), Конащук (чисті руки), є достеменно очевидним, що &quot; підбір кандидатів до ГР відбувався колуарно, ретельно обмірковано відповідно до психологічної поведінки кожного та можливості впливу на них &quot;. Тобто таких, якими можна &quot;управляти&quot; за допомогою їх же емоції та відсутності навиків тактики - стратегії - спочатку дати негативну інфу на Кіндера, а в результаті її спростувати заздалегідь готовою (позитивною) відповіддю, як ото щодо неподання декларації, чи в спосіб направлення протестного руху не на ту дорогу,як ото &quot; скаржтеся до Юлі&quot; чи до прокуратури, короче &quot;розводять&quot;.
16 Січня 2017, 15:16
Респект і уважуха за грунтовне вивчення питання та виважені висновки.Був би дуже вдячний Вам якби Ви поділилися своїм баченням можливих ефективних шляхів протидії злочинному режиму Кіндера.
16 Січня 2017, 15:26
А якже могли повестися активісти на чолі з Печенюком на таку аферу?Чи може правду люди говорять,що Печенюк то троянський кінь Кіндера?
16 Січня 2017, 18:21
читайте уважніше вище &quot; відповідно до психологічної поведінки кожного та можливості впливу на них&quot;, тобто, Печенюк , як інші окремі члени, мислить та діє як підприємець - купи+продай= вигода. Тай школа прапорщика залишила свій відбиток в мисленні.
16 Січня 2017, 18:38
самий ефективний спосіб протидії злочинному режиму у даному випадку переобрання членів громради, як це їм не прикло чути, обрати людей, які зьожуть приймати (ухвалювати) рішення, які є обов'язковими для розгляду Органом ( у письмовому вигляді, а не усно), розміщувати офіційну інформацію про діяльність Громадської ради на офіційному веб-сайті Ковельської міської ради, взаємодіїяти із засобами масової інформації, ініціювати та проводити в установленому законом порядку громадську експертизу діяльності Ковельської міської ради та її виконавчих органів, громадську антикорупційну експертизу проектів нормативно-правових актів (рішень, розпоряджень сесії та Кіндера), ініціювати до Органу (Кіндеру, депутатам) розгляд будь-яких питань, що стосуються життєдіяльності міста та громади м. Ковеля, подавати проекти рішень на сесію Ковельської міської ради, брати участь у політичнійдіяльності, ініціювати і проводити масові заходи (збори, громадські «Віче», тощо). В разі виявлення корупційних дій або порушення законних прав і свободгромадян Органом, Громадська рада невідкладно повідомляє правоохоронні органи та здійснює громадський контроль за розслідуванням. Д И В Н О, але ці повноваження у них є згідно Положення, а діють лише у спосію &quot;поговорити та розійтися&quot;. Схоже формула купи+продай= вигода, як у вище наведеному коментарі, - для них більш приємна ?
16 Січня 2017, 18:47
Скільки заяв про кримінальне парвопорушення, кримінальних справ, чи, дисциплінарних проваджень, від імені ГРОМРАДИ (за її рішенням) стосовно чиновників надійшло до прокуратури, сбу, ГУНП, суду для ухвалення вироку ? -0 . От і результат. Все закрито за відсутністю складу злочину в діях чиовників. Не знаючь ч. 3 ст. 93 КПК, що сторона захисту, потерпілий здійснює збирання доказів шляхом витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, службових та фізичних осіб речей, копій документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій, актів перевірок; ініціювання проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій та інших процесуальних дій, а також шляхом здійснення інших дій, які здатні забезпечити подання суду належних і допустимих доказів.
17 Січня 2017, 00:23
Шановні! Невже для Вас не образливо,що негідники використовували Вас у якості ширми для прикриття своїх брудних діянь.Скільки ще часу будете мовчати?
17 Січня 2017, 01:18
Між сорінками 2 і 3 згубилася ця стаття.
17 Січня 2017, 01:56
Чи не розчарувався пан у своїх кумирах?
17 Січня 2017, 04:59
До статті треба було поставити заголовок &quot;Обговорення діяльності громради&quot;. Зрозуміло одне: Крім того, що кіндер і його команда крадуть, то вони більш ні на що не здатні, як строчити коментарі на громраду, а прості ковельчани, тут не бувають, а тому й не можуть висловити свої міркування. А громрадівці молодці,що не беруть участі у цьому і не ведуться на різного роду провакативні закиди. Вкрадених грошей на собачі буди наче й не існує. З цього й треба робити висновки .
17 Січня 2017, 13:17
опублікуйте у вигляді коментаря статистику відвідувачів цього сайту ? Це можливо спростує попередню думку &quot;ФАКТА&quot; щодо освідомлення простих ковельчан за допомогою цього інтернет ресурсу, а не лише кіндера і його команти чи громрадівців.
17 Січня 2017, 13:44
ПІдтримую попереднє клопотання.Було б дуже добре якби до резонансних статтей(з великою кількістю коментарів) подавалися статистичні дані кількості відвідувачів сайту.Коли зявиться обіцяний розділ &quot;Блоги&quot;?
18 Січня 2017, 12:58
Ні це не можливо , щоб Ковельське управління казначейської служби України Волинської області прийняли до оплати документи не оформлені належним чином. А тим паче &quot;халяви&quot;.....
18 Січня 2017, 12:58
Ні це не можливо , щоб Ковельське управління казначейської служби України Волинської області прийняли до оплати документи не оформлені належним чином. А тим паче &quot;халяви&quot;.....
18 Січня 2017, 12:58
Ні це не можливо , щоб Ковельське управління казначейської служби України Волинської області прийняли до оплати документи не оформлені належним чином. А тим паче &quot;халяви&quot;.....
18 Січня 2017, 13:31
Хочу висловити подяку коментатору &quot;Довідка&quot; за надану змогу познайомитися з ухвалою Віче .Дуже уважно прослухав текст ухвали,а також проаналізував виступи керівників громадських організацій.Судячи зі змісту виступів для людини зі свіжим поглядом очевидно,що очільники громадських організацій використали акцію протесту для самопіару і не мали намірів виконувати одноголосно прийняту ухвалу Віче.На підтвердження своєї думки хочу навести фрагменти виступів двох лідерів протестного руху в місті:&quot;... народ, який сюди прийшов, – свідомий, хоче перемін, щоб в місті був спокій, щоб все в нас було гарно. Мер Кіндер не хоче йти назустріч громадським організаціям, громаді міста, за яку ми борімося, тобто за вас. В нас виходить так: хто біля Кіндера рядом, значить він «свій». «Своїм» участки, все решта, остальним – нічого», – «розпікав» власті активіст Микола Печенюк.<br/>Він порівняв ковельського градоначальника з Януковичем і навіть самим Путіним, сказавши, що «їм обом, мабуть, далеко до Кіндера». Потім згадав, як мирно проходили у Ковелі мітинги під час Євромайдану та Революції Гідності, а тепер «поліція нам «віддячила» на цій сесії», бо вони, тобто поліцаї, «почали наших людей відтісняти від славнозвісного мера... скільки це можна терпіти? Наші побратими полягли на Майдані. Що робиться в АТО – я їздив і бачив. А вони [керівники міста, – ред.] під прикриттям цього роблять безчинства. Сьогодні зранку мені людина дзвонить і каже: «Микола, ну зупиніть це»... &quot;...«Мені здавалося, що ми стали на шлях змін, за який заплатили кров’ю на Майдані і на Сході України. Але тут [у Ковелі] стало ще гірше. Кілька десятків, я навіть не знаю, як їх назвати… узурпували владу, рахують нас, простих підприємців з ринку, бидлом. Вони сказали, що людина «з болота» не буде сидіти тут, в «Білому» домі. Нас зневажать, вважають за бидло, яке потрібно тільки «доїти», що нас треба знищити. Ви думаєте, вони зупиняться? Ні! Чому ви маєте платити гроші в «кишені» різним «дядям»? Ми виступаємо за те, щоб ідеали Майдану стали у Ковелі дійсністю. Європа – це ми з вами. Ми Європу в Ковелі самі зробимо, без них, якщо вони не хочуть бути разом з громадою. Вони думають лише про свої кишені. Ми, депутати від «УКРОПу», будемо стояти до кінця. Громадо, ви довіряєте нам боротися з цією бандою?» – виголосив лідер депутатської фракції «УКРОП» в Ковельській міській раді Ігор Пініс.<br/>Під схвальні вигуки «Так!» пан Пініс став перед громадою на коліна і подякував за довіру, чим «зірвав» ще більші оплески...&quot; Для мене очевидно,що ніхто із виступаючих не мав намірів виконувати одноголосно прийняту ухвалу Віче.На моє тверде переконання. в такий непорядний спосіб у людей було вкрадено премогу та відкрито шлях Кіндеру для подальших зловживань.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром