У Колодяжному напекли печива для українських воїнів

12 Січня 2017, 16:39
2342

Цього року свято «Різдво у Косачів», яке традиційно проводить меморіальний літературний музей  Лесі Українки у селі Колодяжне на Волині, пройшло в новому форматі, але з дотриманням Косачівських традицій.

Про це пише видання День.

Учасники свята поринули у більш ніж сторічну давнину, слухаючи розповідь про звичай проведення свята в родині Лесі Українки. Любили слухати і виконувати колядки й щедрівки, вивчали їх записували для наступних поколінь. Вряджали сімейну ялинку і ялинку для сільських дітей з пустощами, розвагами, пригощанням, живими картинами.

Під враженням чару свят були написані образки Лесі Українки «Святий вечір!», перекладені з братом Михайлом «Вечера на хуторе близ Диканьки» Гоголя під назвою «Вечерниці», оповідання Олени Пчілки «Сосонка», «Збентежена вечеря», «Забавний вечір» та інше. З далекої Італії Леся Українка вітала рідних, згадуючи тріскучі морози і глибокі сніги Батьківщини, приславши, як екзотику, «пуделечко живих квітів».

Цьогоріч у Косачівській домівці під спів колядок і віншування був проведений майстер-клас по виготовленню солодкої випічки, прикрашення її різдвяною і новорічною символікою. «Валянки», «рукавички», «сніжинки», «Ангелята», «Ялинки» з тіста під руками маленьких колодяжненців і працівників музею перетворювались у дуже апетитні і казкові вироби. А ще робилися вони з великою любов'ю, бо призначені для захисників України на сході держави.

Це печиво та інші гостинці українським військовим відвезе волонтер із Колодяжного. До його поїздки і приурочили свято «Різдво у Косачів»,  аби випічка була свіжою.

Коментарі
12 Січня 2017, 18:42
МОЛОДЦЫ.
12 Січня 2017, 18:43
Молодці
12 Січня 2017, 19:53
Українська душа живе добром
12 Січня 2017, 21:50
Звичайно що молодці. Питання можливо не по темі: Чув що в Колодяжному місцевий медпрацівник спеціально "загубив" телефон щоб хворі не турбували його викликами? (Розповідав місцевий житель-бізнесмен)
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024