Голоби: посадовців селищної ради підозрюють у розтраті та службовому підробленні

13 Січня 2017, 12:02
5694

Ковельською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України. Справи об’єднані в одне кримінальне провадження.

У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи Голобської селищної ради, достовірно знаючи, що проектори та ноутбуки в опорний освітній заклад «Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-III ступенів – гімназія» селища Голоби фактично не поставлені, склали та видали завідомо неправдивий офіційний документ, а саме накладну про отримання вищевказаних матеріальних цінностей, на підставі якої на користь фізичної особи-підприємця перераховано бюджетні кошти в сумі 199 963 гривень.

У прокуратури виникла необхідність вилучити та долучити до матеріалів кримінального провадження оригінали документів, які підтверджують придбання, поставку, оплату проекторів та ноутбуків службовими особами селищної ради, якою керує Сергій Гарбарук.

«Враховуючи ту обставину, що посадові особи Голобської селищної ради, у розпорядженні якої перебувають вказані вище документи, що мають силу речових доказів, можуть бути причетними до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (розтрата, – ред.), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України, виникає необхідність у розгляді клопотання про тимчасовий доступ до документів, належних Голобській селищній раді без представників вказаної вище селищної Ради, оскільки існує реальна загроза знищення та заміни вказаних документів посадовими особами», – йдеться у клопотанні прокуратури до суду.

Заслухавши прокурора Надію Романюк, перевіривши надані для вивчення матеріали, слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Микола Миронюк задовольнив клопотання, надавши прокуратурі тимчасовий доступ до документів.

У разі невиконання даної ухвали суд за клопотанням прокуратури має право надати дозвіл на проведення обшуку та вилучення документів.

Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем – карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментарі
13 Січня 2017, 14:19
Прокурори збісились. Нехай розкажуть як самі проводять закупівлі. Всі хто стикався із закупівлями добре знають схему закону: спочатку товар а потім гроші з бюджету. Однак підприємці із-за гіркого досвіду несвоєчасних розрахунків не хочуть без оплати відпускати товар. Тому і виходить що спочатку гроші а потім товар, хоча на папері по іншому. І в даному випадку товар поставлений але після оплати. Прокурори - майте совість. Невже немає більше кого ловити.
13 Січня 2017, 15:53
зате все ProZorro )))))
13 Січня 2017, 17:34
а що, він тобі полізе шити справу на пороха? По зубам схопить швиденько. А беззахисного начальника бюджетного підрозділу можна й посовати за вуха. Бозя все бачить.
13 Січня 2017, 19:31
А чого він буде справу шити на пороха? податки то йдуть у РФ. Так що це юрисдикція не нашої прокуратури
13 Січня 2017, 21:26
там і без пороха є кого за дупу посовати. але бойся - бойся. Швиденько з прокурора в двірники перекваліфікують
14 Січня 2017, 00:11
А може це все неправда.
14 Січня 2017, 14:32
неправда в чому? що на дворі літо?
15 Січня 2017, 11:56
Гарбарук, будь по прощє
15 Січня 2017, 11:59
"Гарбарук" - це діагноз
16 Січня 2017, 16:08
Непереживайте, у у райдержадміністрації вже працює колишній прокурор, нагладає на корупційними діями - договоряться (ворон ворону око не виклює).
16 Січня 2017, 16:14
Анатолій Юрійович молодий, талановитий, не повністю забезпечений, знає як брати і кому передати, допоможе захиститися.
16 Січня 2017, 17:27
я не переживаю. просто прокурори на "галочки " перейшли а не займаються реальною роботою. Попередники, які б вони не були, не дозволяли собі опускатися так низько.
17 Січня 2017, 15:10
Гарбаруку хватить вже брати. Лиже жопи всім і думає що все зійде йому з рук.<br/>В школі де він працював толку не було, прикладав руки до дітей, а зараз став головою то став правильним . Покровитель з Київа недопоможе. Ганьба !!! Таке селище, а господаря немає. Може він в депутати мітить.
17 Січня 2017, 15:11
Гарбаруку хватить вже брати. Лиже жопи всім і думає що все зійде йому з рук.<br/>В школі де він працював толку не було, прикладав руки до дітей, а зараз став головою то став правильним . Покровитель з Київа недопоможе. Ганьба !!! Таке селище, а господаря немає. Може він в депутати мітить.
09 Червня 2018, 20:58
гарбарук продав поліклініку,просирає лікарню,хоча все у його руках і лікарня може процвітати,але йому насрати на людей серед яких живе.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024