Закохана у природу: у Ковелі – виставка картин Марії Сорокіної

24 Січня 2017, 15:06
1680

У культурно-просвітницькому центрі свій творчий доробок представляє Марія Сорокіна.

Це перша персональна виставка художниці, яку вона приурочила до свого ювілею – 70-річчя, – повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Про світ своїх захоплень, під час відкриття вернісажу, найкраще розповіла сама художниця: «З дитинства закохана в природу.. Де б ми не були і з ким би ми не були, але завжди в серці залишається отой милий куточок, де минуло дитинство. Це і зелена левада, луки зі скошеною травою, сонячний сосновий бір і тінявий гай з суничними галявинами. І широке поле, де так легко дихати...»

Жінка за фахом – архітектор. Але так склалось життя, що за спеціальністю їй так і не довелось попрацювати. Половину свого сорокалітнього трудового стажу Марія Сорокіна присвятила роботі з дітьми. Вона була вчителем образотворчого мистецтва, певний час очолювала секцію мистецтвознавства Малої академії наук. Нагороджена медаллю «Відмінник освіти», лауреат обласного конкурсу «Вчитель року – 99». Багато хорошого було зроблено за час роботи в школі. Зокрема, в НВК №13 разом зі своїми учнями педагог створила картинну галерею.

Свою першу картину художниця написала у 56 років. Вона зобразила одне з улюблених місць відпочинку ковельчан біля річки Турії.

Виставка діятиме впродовж місяця. 







Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024