Через сніг не потрібно вводити у Ковелі військовий стан, – мер Кіндер

09 Лютого 2017, 16:01
4280

Про боротьбу комунальників зі снігом доповідав на засіданні виконкому начальник управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Стернічук, розповівши про «горбистість» на дорогах та суміші, якими посипають проїжджу частину.

«Сніг на сьогоднішній день у Ковелі майже прибраний, проте залишається оця каша. Автомобілі ходять і вдень, і вночі. Ну, я думаю, дня два, щоб воно більш так все вичистилось», – прогнозує Андрій Стернічук.

«Садочки не прочищені. До школи доїхати не можна. Сама центральна вулиця – чиста. А «кармані» оті, щоб стати? Дитину в садок чи школу завести невозможно! У мене дитина другий день в садок не ходить, бо доїхати до садка не можна. До «сьомої» школи взагалі не можна під’їхати», – критикувала комунальну службу секретар міської ради Віра Федосюк.  

Член виконкому, президент ТОВ ВО «Ковельсільмаш» Микола Заікін звернув увагу на довідку, яка подана керівництвом «Добробуту»: підприємство частково забезпечено паливно-мастильними матеріалами для очистки доріг.

«Ось вам відповідь на всі ці питання. А він навіть не підняв цього», – зауважив Микола Заікін, маючи на увазі доповідача.

Андрій Стернічук відповів, що це вже вирішено. Тоді мер міста Олег Кіндер підняв з місця головного інженера, який виконує обов’язки директора КП «Добробут» Василя Ющика.

«З горючим нема проблем», – «відрапортував» Ющик, а відносно довідки толком так нічого й не пояснив.

«Або ви не знаєте, що підписуєте, або ви не орієнтуєтесь в ситуації. В бюджеті на паливно-мастильні матеріали і на утримання доріг кошти передбачені на сто відсотків. Це вже ваша розхлябаність і ваше невміле керівництво може тільки підписати таку довідку. Питання додаткових коштів не стоїть! Так ви ще й ті асигнування на утримання доріг не використали. Це ваша розхлябаність, що ви не забезпечили підприємство при бюджетних призначеннях паливно-мастильними матеріалами. Бо я ж можу ще більше розказати за грейдера і за все остальне. Я багато можу розказати», – давав чортів Олег Кіндер пану Ющику.

Також міський голова підняв заступника начальника «Ковельводоканалу» Василя Байцима.

«Там біля вашого адмінприміщення є «карман». Чого він не почищений? Ну, взяти прочистити ту стоянку проблема є? Це не серйозно! Так само і по всіх інших комунальних підприємствах… Що, потрібно військовий стан вводити в місті? Ні!» – «нагримав» мер Ковеля.

«Напевно, покласти всю відповідальність на «Добробут» чи на ЖЕКи – це не правильно. Не було організовано роботу. Не знайшли спільної мови з тими, в кого є належний транспорт, щоб його залучити до очищення міста від снігу. Це недоліки не ваші особисті, а того заступника, який за це відповідає», – сказав головуючому член виконкому, підприємець Петро М’якота.

Заступник міського голови Андрій Товстига, який відповідає за комунальну сферу, хотів прокоментувати, але його спинив Олег Кіндер, мовляв «полеміки тут не буде».

Коментарі
09 Лютого 2017, 19:15
Шановна Віра, дорогу розчистили, приводьте завтра Ваню в садочок.
09 Лютого 2017, 19:19
Віро!!!! Ваш Ваня був вчора в садочку
09 Лютого 2017, 19:46
Мабуть На ТОвстигу вже є матеріали стосовно того, куди пішли кошти ? А "продавець помідорів" з мисленням купи - продай не може бути охайним хазяїном в місті, в торгівлі немає такого пункту, як прибирання навколо торгового місця, тобто не входило до її повноважень на ринку.
09 Лютого 2017, 19:52
Бідна Вірочка дні попутала!
09 Лютого 2017, 20:09
Забирав дитину сьогодні у вечері - підїзд до садочка не розчищений. Розчищено лише біля прватного подвіря що межує з вїздом. Також розчищено на території садочка самими працівниками садочка, за що їм дуже вдячний.
09 Лютого 2017, 20:19
хотілося б запитати Товстигу, чому його ПРО ТЕ ЖЕ (Верес) не тільки не приймає участі у прибиранні міста (угода з ними заключена) але й не чистить ті території, які вони мають чистити згідно виграного конкурсу. Всі їхні будинки засрані не тільки снігом а й сміттям. Ганьба продажним шкурам!!!
09 Лютого 2017, 21:02
дивні ви якісь люди. Головне щоб бабло платили за виконані роботи. а сніг і сам зійде.
09 Лютого 2017, 22:49
Верка нестогни ! Рано підкину тебе трактором в садочок, а потім в білий дім. Разом по маршруту дорогу прочистим
09 Лютого 2017, 23:47
я думаю що кожний магазин який розташований на зупинці транспортного засобу, повинний прибирати прилеглу територію
10 Лютого 2017, 00:01
Хто в хаті хазяїн
10 Лютого 2017, 00:39
Як вам не соромно!!!!Хто бачив з якими лопатами працюють двірники????.
10 Лютого 2017, 00:42
Ми у якому столітті живемо,щоб працювати лопатою із ДВП????!!!!Можливо, Вам варто спробувати нею попрацювати???Тоді я думаю точно знайшлися кошти на нормальне знаряддя для праці!!!!
10 Лютого 2017, 11:24
Щодо лопат із ДВП стовідсотково підтримую.Напевне вдома панове керівники вже давно користуються сучасними лопатами.а в місті не їм та не найближчим родичам на потязі робочого дня рвати живота з такими лопатами.От вам і повага до людей праці.і людяність.і всі інші європейські цінності.
10 Лютого 2017, 13:37
їм лопати взагалі не потрібні. приїде трактор і вилиже двора од бруківки. А от слідуючий снігопад мабуть примусить Прийти до Товстиги в кабінет і вручити йому лопату і не з ДВП а з металу товщиною в 4 мм. Щоб важила кілограм 50. Прийдемо і з позором заставимо йти на вулицю і чистити сніг біля міської ради та ще й під музику. На Черьомушкаха зпитав у двірника чому не прибираєте. відповідь була дуже вражаюча. У нас новий Господар - ВЕРЕС і нам лопат не дали а тільки віники. От вам і сусасний сервіс. Ганьба. Тащо Анедрійку знай, лопату ми тобі вже зробили з суцільного металу. Чекаємо тільки снігу. І підеш ти в компанії двірників маслати тією лопатою перед міською радою.
10 Лютого 2017, 13:37
Ви знаєте,а на фото лопата з пластмаси - сучасна.
10 Лютого 2017, 17:18
так це ж двірники Добробуту а не Вересу. У Вересовських один віник на трьох.
10 Лютого 2017, 17:20
Вибачте ,але у них бейжика немає.Факт є фактом.
10 Лютого 2017, 20:03
а ще краще як у водоканалі на спині має бути відповідний напис. ЖЕк1, ЖЕК2, Добробут, Верес. Тоді буде ясно чий п"яний двірник чи вантажник валяється під деревом
11 Лютого 2017, 01:04
Товстига неможе навести лад з маршрутками, а про цілий благоустрій міста і тим більше... на базар помідори продавати максимум!!!
11 Лютого 2017, 10:37
а нвіщо сніг вивозити. сам розтане. не страдайте фігнею. Коли слизько і багато снігу - державі виручка. Люди падають, ламають руги. ноги, б"ють носи, машини. Аптекам і автосервісам виручка. і податки в казну йдуть. Чим погано.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024