У Ковелі 45 років чекають доріжку до школи мистецтв

12 Лютого 2017, 12:01
4754

Пішохідну доріжку до школи мистецтв у Ковелі, якою б діти могли безперешкодно та безпечно добиратися до навчального закладу, не можуть облаштувати 45 років.

Відповідна можливість закладена в Генплані міста ще в 1971 році, – йдеться в блозі Галини Артюшенко.

За її інформацією, в грудні 2015 року до депутата Ковельської міської ради Галини Стасюк, звернулись батьки та викладачі Ковельської школи мистецтв з письмовою заявою про допомогу у вирішенні питання щодо облаштування (відновлення) пішохідної доріжки від центрального входу Ковельської школи мистецтв до вулиці Театральна, які обґрунтували свою заяву такими документами:

– копією Генерального плану, який було виконано ще у 1971 році та погоджено (цитую дослівно) «С градостроительным Советом Ковельского Горисполкома от 03 февраля 1972 года»;

– копією звернення 64 (шістдесяти чотирьох) батьків до депутата обласної ради В. М. Радчука від 01.04.2014 року, які вказували, що діти постійно добираються до школи мистецтв понад будинком № 9 по вул. Театральній, який знаходиться в аварійному та антисанітарному стані і створює небезпеку для життя дітей;

– відповіддю міського голови О. О. Кіндера голові обласної ради В. С.Вітру, від 06.06.2014 року про те, що до «Ковельської школи мистецтв» існує 2 (два) проходи: один з вул.Незалежності через (територію ЗОШ № 3), а другий біля будинку № 9 по вул.Театральна, де працівниками РЖПК №2 територію прибрано»;

– копією відповіді голови обласної ради В. С.Вітра депутату Волинської обласної ради В. М. Радчуку від 23.06.2014 року.

Задля вирішення цього питання протягом року Галина Стасюк подала міському голові Олегу Кіндеру десятки звернень, два депутатські запити, які були проголосовані більшістю депутатів на сесіях міської ради.

«Тобто, якщо рахувати від 03.02.1972 року – дати затвердження Генерального плану міста Ковеля, до якого було внесено план добудови на той час музичної школи з проїздами та доріжками до неї, то сьогодні виповнюється рівно 45 років, за які змінилося багато«ГРАДОНАЧАЛЬНИКІВ» у нашому місті, але ніхто у даному випадку не подбав про безпеку дітей та не доклав зусиль для відновлення пішохідної доріжки до центрального входу Ковельської школи мистецтв зі сторони вул.Театральна», – пише вона.

«Земельна ділянка, яка знаходиться між будинками № 5 і № 7 по вулиці Театральній, де відповідно до Генплану має бути пішохідна доріжка уже давно розділена навпіл невисокою прозорою огорожею і використовується мешканцями цих будинків для власних потреб: з одної сторони вже приватизована, а з іншої сторони є прибудинковою територією, а все разом взяте зі сторони школи мистецтв нагадує циганські шатра», – додає Артюшенко

«Виникає резонне питання до начальника відділу містобудування та архітектури головного архітектора Мурай Людмили Любомирівни та начальника відділу земельних ресурсів Логвінова Вадима Григоровича: а як же Генплан? Як, кому і коли  надали дозвіл на передачу у приватну власність частину земельної ділянки відведеної  для  пішохідної доріжки?» – пише вона.

«Від будинку  № 9  по вул.. Театральна, залишились лише руїни та смітник, які знаходяться в безпосередній близькості до центрального входу Ковельської школи мистецтв і, як вказано вище, є розсадником антисанітарії та загрозою для здоров’я і життя дітей від невідомих осіб, адже у цих руїнах розпивають напої, справляють нужду, валяються шприци із залишками крові і куди за викликом громадян неодноразово виїжджали правоохоронці.

В наближеному оточенні до розробників технічних документацій із землеустрою  подейкують, що на будинок  № 9 і прилеглу до нього земельку вже покладене око, але необхідно виждати певний час. Надіюсь що незабаром ковельчани знатимуть свого героя», – йдеться в дописі.

«Під час перерви другого пленарного засідання сесії Ковельської міської ради  2 лютого цього року, я попросила заступника Ковельського міського голови Прокопіва І. Я. обговорити зі мною деякі питання, а заодно і зустрітися разом з депутатом Стасюк Г. М. та зі мною безпосередньо біля школи мистецтв і він погодився. Сьогодні (3 лютого, – ред.) о 8:30 год. Прокопів І. Я. прийшов на заплановану зустріч не один, а з головним архітектором міста Людмилою Мурай. Прокопів І. Я. повідомив, що проведення  робіт по відновленню пішохідної доріжки від школи мистецтв до вул. Театральної буде виконувати РЖКП № 2 і на підтвердження сказаного, у нашій присутності дав вказівку Мурай Л. Л. про направлення відповідних документів до РЖКП № 2 для виконання робіт по відновленню пішохідного проходу.

На цю зустріч з нами прийшли також депутати від БПП Роїк Ірина Олексіївна та Кибиш Тетяна Миколаївна і ми гуртом перейшли на другу сторону до школи мистецтв, через так званий прохід біля будинку № 9 по вул.Театральна і побачили увесь бардак, який розхвалює у відповідях міський голова Кіндер О. О», – переконує Артюшенко.

1

«Вздовж пішохідного проходу з обох боків буде встановлено огорожу з металопрофілю а посередині будуть встановлені ліхтарі та клумби, щоб не було проїзду для машин. Зі сторони школи мистецтв буде встановлено огорожу якою буде перекритий небезпечний прохід біля будинку № 9», – підтвердила Людмила Мурай. Цю ж інформацію Людмила Мурай та Ігор Прокопів повідомили заступникам директора школи мистецтв Володимиру Яцині та Людмилі Мишковець, з якими  випадково зустрілися біля школи мистецтв», – розповідає вона.

«До речі, відповідно до Генплану, пішохідний прохід від вулиці Театральна мав би виходити прямо до центрального входу школи мистецтв, а його  ширина  мала б бути 9 метрів. Але цією красою ми можемо полюбуватися лише на Генплані міста бо зараз її ширина  буде лише 5 мерів, а тому прохід не виходитиме напряму до центрального входу школи мистецтв», – додає Артюшенко.

Коментарі
12 Лютого 2017, 14:28
Кіндер обнаглів падло,на звіті казав ,що та земля приватизована,хоча насправді ,це не так.В тому будинку живе знайома,і каже,що мер брехун,в їх стосовно даної доріжки були інші плани,а саме зробити магазин.
12 Лютого 2017, 14:40
Щось мало віриться,що все таки зроблять стежину для діток,дай бог,щоб мрія дітей та батьків нарешті збулася.
12 Лютого 2017, 15:26
Вже та Стасюк геть здуріла,руйнує бізнес Кіндеру і все.Мені лічно шкода,що така Галя не в нашій команді,хоча наші дехто проти її,вона не продажна,але знову ж таки невідомо,що робив би з нею Кіндер ,якби вона його не слухала.Але ж Янок такий точно як Галя і нічого йому Кіндер не може зробити.
12 Лютого 2017, 15:44
Вам напевно такі депутати,як Стасюк,Янок не дають красти,от і біс бере.Надіюсь,що прийде час,коли ви будете на лаві підсудних та будете відповідати за свої злочини,особливо перед пацанами АТО,які відстоюють своє законне право на землю,яку ви хотіли забрати і продати,щоб нажитися,але громада не дасть вам цього зробити,ви ж це добре зрозуміли.
12 Лютого 2017, 15:58
Можливо і наведуть порядок біля ковельчанки,а то там дійсно розсадник антисанітарії.Якщо не будуть нічого робити,то потрібно запросити мас-медіа незалежних журналістів,то ще щось їм покажемо.........................
12 Лютого 2017, 16:09
за тоталітарного режиму була ціла дорога з боку вулиці театральної. я ще по ній в ту школу ходив.Хто ж винен, що лжедемократи і хапуги все знищили. так що відлік починай не з 1971 року а з 1991.
12 Лютого 2017, 16:53
з 71 року генплан! а чого комуністи за 20 років до 91 той генплан не виконали і не зробили той прохід від театральної до музшколи? чого демократи за 26 років з 91 не зробили той прохід по старому генплану? чи можна посилатися на старий генлан 71 року коли є новий без проходу? хто візьмется позносити сарайчики пенсіонерів які зараз стоять на місці намальованого в 71 році проходу?
12 Лютого 2017, 17:47
А що може ті сарайчики в генплані? Чия то хатинка стоїть справа від намольованої доріжки і чого кусень землі, яка має бути доріжкою приватизована хазяїном хатинки? А ну-но підіть до мураїхи, кіндера чи логвінова, та вони не чи дадуть вони вам приватизуватили у вашому дворі лишнього метра, любу причину найдуть щоб з вас копійчину здерти, а тут і генплан не помішав. Треба ту приватизацію скасувати і зробити так як було заплановано - ширину 9 метрів, з клумбами, кущами, з ліхтарями і прямо до центрального входу. То буде красота для дітей, школи і міста. А той шанхай прибрати. Як надумають магазіна ставляти то не будуть дивитися на сараї, а розгрібатимуть все.
12 Лютого 2017, 18:32
Хочемо подякувати таким депутатам як Кошарук ,Пініс,Місяць,Ткачук,які не дивлячись ні на що,підтримують нас.Окрема подяка Громадській Раді при міській раді,яка як ніхто підтримує нас учасників АТО в судах,на сесіях .Також гарно дякуємо всім свідомим громадянам,які приходять в суди для нашої підтримки.Хай ГОСПОДЬ БОГ дає вам здоровя та мир УКРАЇНІ.СЛАВА УКРАЇНІ.
12 Лютого 2017, 23:46
Кіндер і його барани .Мурай -Логвінов!!!!!Янукович і його каманда думали ,що минеться а бачте як сталось,робіть висновки хотя запізнились, пі…ц підкрався незамітно.
13 Лютого 2017, 00:08
Скоро прийде кінець Кіндерам,вилізуть всі їхні гріхи,кражі,продажі незаконні,не чищені дороги,відкати різного роду і.т д.
13 Лютого 2017, 00:23
Кіндера треба не люструвати,а каструвати,за нас,а він цього дождеться.
13 Лютого 2017, 19:12
Як вже набридли ці мавпоподібні мери та зами
13 Лютого 2017, 21:14
Яка дорога? Накурився? Проснись і не видумуй.
13 Лютого 2017, 23:23
Коли вже ви успокоєтесь, яка доріжка? Школа знаходиться на який вулиці?Вам завтра захочеться щоб школа стояла на вул Незалежносьті ,то що? Будемо переносити школу, чи як? Школа побудована у 60роках і досі івсім було добре ,а тепер комусь щось свербить, і немає чим занятись? У такий трудний час ,для Украіни займіться чимсь корисним і не баламудьте людей..
14 Лютого 2017, 00:46
Нехай краще Місяць розкаже як ділив з Грищуком землю і долари клали у кишені.Святий найшовся.
14 Лютого 2017, 14:38
Взагалі то в тому кутку давно не помішало б порядок навести. Там стоїть той барак, що Театральна, 9, в аварійному стані. Це чиясь приватна власність, чи комунальна? Вже наполовину той барак сміттям засипали. Якщо комунальна, то чому його не знесуть?. І там може бути якась доріжка до музичної школи. Мабуть нотаріус, що там поряд, гараж собі там побудувала, засипала щебнем прохід, і так вже кілька років він там лежить. Якщо це під асфальт, то хай вже доробить. А то і ноги можна там зламати. І це майже центр міста.
14 Лютого 2017, 15:15
Взагалі як подивишся як використовують державні кошти на рівні Ковеля, аж диву даєшся. Наведу 2 типових приклади: 1) фундамент поліклініки по вул. Івасюка; 2) чищення водосховища. Що в 1-му випадку, що в 2-му - мабуть мільйони витрачено, і так до толку нічого і не доведено. Можна сказати - гроші на вітер.
14 Лютого 2017, 18:39
Біля всім відомого "КІНО" за бюджетні кошти вкладається бруківка, як і в дворі пікінеса і ніхто не кричить, не питає кіндеро що то таке робиться! Тої бруківки вистачило б на 9 метрів доріжки до школи мистецтв! Земля на якій має бути ота девятиметрова доріжка належить громаді, яка не давала дозволу на частину її привадизації сусідові! Хватить п@здl@ти!
15 Лютого 2017, 20:10
А чому АРТЮШЕНКО мовчить, про те, що це приміщення № 9 тримає для себе колишній начальник пожежників Валера ? чИ В ДОЛІ, ЧИ ДОПОМАГАЄ ЙОМУ ЙОГО УЗАКОНИТИ ЧЕРЕЗ СКАНДАЛ ?
16 Лютого 2017, 15:35
як ви вже задовбали зі своєю стежкою...<br/>в будинках з обох сторін теж дивуть діти, то шо ви пропонуєте? дивитись з вікна на металопрофіль? <br/>бісите, думаєте тільки б вам було добре!<br/>бо нема як до центрального входу навпростець пройти??? я 8 років в музичну біля барака ходила і нічо, жива здорова! <br/>Є ще вхід зі сторони колишнього фламінго(зараз бар на пиво) так шо кому не подобається ходить через барак, будь ласка є фламінго. і відчепіться від тої театральної 5,і 7!!!<br/>А з &quot;циганськими шатрами&quot; ви погарячкували, шановна Артюшенко, бо там на відміну від вас, живуть ЛЮДИ!!!
16 Лютого 2017, 15:45
Артюшенко! Вали барак і не тривож людей. Це просто кошмар! Стоїть напів розвалюха, а ти причепилась до людей з приватизованою землею. Може ще запропонуєш хату знестт, ну а що, школі ж дорога пряма треба!!! <br/>Маразм! Нормальні люди для міста за освітлені пішохідні переходи вирішують а ви фігньою займаєтесь!!!
03 Квітня 2017, 20:57
Доріжка повинна бути з вул. Театральноі до муз школи згідно проектноі документаціі. То чому влаштовувати базар . Влада дійте і доведіть це до логічного кінця!!!!! А у шк /3 забирати землю / дітям відпочивати потрібно/ то це ні в які рамки не влазить. Будьте мудрі.
03 Квітня 2017, 20:58
Доріжка повинна бути з вул. Театральноі до муз школи згідно проектноі документаціі. То чому влаштовувати базар . Влада дійте і доведіть це до логічного кінця!!!!! А у шк /3 забирати землю / дітям відпочивати потрібно/ то це ні в які рамки не влазить. Будьте мудрі.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024