У Ковелі поліція добивалася арешту автомобіля, але не знайшла «розумних підстав»

14 Лютого 2017, 14:35
5496

Тиждень тому вранці на лінію операторів «102» Головного управління Національної поліції у Волинській області надійшло повідомлення про те, що у Ковелі на автостоянці Привокзальної площі знаходиться автомобіль, який, на думку заявника, перебуває в угоні.

За даним фактом наступного дня було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження.

Поліція провела огляд місця події за участю власника машини. Відкрили капот, оглянули таблицю на кузові, відповідні написи, номер. У поліції твердять, що ця таблиця «не читається». Перевірили свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу – нічого особливого.

Старший слідчий Ковельського відділу поліції Дмитро Мартинюк виніс постанову про призначення трасологічної експертизи з метою підтвердження чи спростування факту зміни, знищення чи перебиття маркувальних позначень. Він звернувся в суд із клопотанням про арешт вилученого автомобіля. Клопотання погодила прокурор місцевої прокуратури Інна Маковецька.

У письмовому запереченні власник майна вказує, що ніякого знищення, підробки або зміни ідентифікаційного номера кузова та номера двигуна, або інше він не проводив, а неправдиве повідомлення заявника про злочин, пов’язане з їх особистими неприязними стосунками. Чоловік вважає, що у слідчого не було підстав для тимчасового вилучення майна, а також відсутня необхідність арешту.

Також у висновку експертного дослідження за 8 жовтня 2015 року зазначено: номер двигуна, рами (шасі) та кузова не змінювались, ознак змін у записах та бланку наданого на дослідження свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу – не виявлено. На думку суду, це вказує на відсутність розумних підстав вважати, що автомобіль та свідоцтво про реєстрацію права власності на нього є доказом злочину та підлягає спеціальній конфіскації.

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Олена Восковська відмовила у задоволенні клопотання про арешт автомобіля. Старшого слідчого Дмитра Мартинюка зобов’язано негайно повернути власнику вилучене у нього майно.

І це вже не перший подібний випадок. Минулого року Дмитро Мартинюк, за погодженням Інни Маковецької, намагався через суд арештувати автомобіль спецкора волинської газети «Вільна думка» Миколи Силюка. Але слідчий суддя Ірина Логвинюк у задоволенні клопотання відмовила, зобов’язавши поліцію повернути машину. Як заявив Микола Силюк, то була йому помста, бо Дмитро Мартинюк вчинив службове підроблення документів, сприяючи ковельському міському голові Олегу Кіндеру та іншим посадовцям мерії, приховуючи злочин, а саме – перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, погрози мера на адресу Силюка «харю начистити» (справа навіть дійшла до того, що у кабінеті Кіндера пропала барсетка журналіста).

Коментарі
14 Лютого 2017, 19:53
Та вже давно треба харю начистити
14 Лютого 2017, 20:13
Якби не Силюк, Лисюк і тп мешканці Ковельщини, не було б роботи не поліції, не прокуратурі, не судам... Ну і звісно журналістам.
14 Лютого 2017, 20:31
Незабаром не буде Кіндермавпи
16 Лютого 2017, 13:24
Все воно добре,але головного недодали,що номер на рамі авто нечітається!Також кріплення дублюючої таблички невідповідають заводському,це вказано на довідці єксперта.Суддя чомусь не дочітала довідку докінця.і на суд не викликала свідка,і заявника.Правилами дорожнього руху забороняється,пересуватися таким автомобілям,і не тільки в Україні,а і у всьому світі,тільки чомусь у нашому місці вседозволено,таким добродіям як Берестюк Роман,якого покриває,і поліція,і судья,і він надалі продає людям такі проблемні авто.Якіб мали бути речовим доказом у справі.
16 Лютого 2017, 21:25
Шановні, ви ж самі знали всі проблеми машини ще до її придбання тому не потрібно зараз жалітися що ви лохонулися. Ніхто вам не забороняв перед тим як давати гроші поїхати в МРЕО, де Сацюк вам пояснив би що і до чого, а так закусіть. "Без ЛОХа и жизнь плоха"
18 Лютого 2017, 18:40
А чому слідчий не розглянув таке повідомлення в порядку ЗУ "Про звернення громадян" ? Для чого стільки роботи прокуратурі, судам ? Мбуть вирішив по спеціалізуватись у автомобільному бізнесі ?
16 Лютого 2018, 10:20
Берестюк ,хай буде ця сім'я для тебе лохі!<br/>Господь знає правду,і ти йому грошей не заплатиш за свої шахрайські дії.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024