На сесії Ковельради «земельний» конфлікт ледь не закінчився рукоприкладством

24 Лютого 2017, 09:07
4543

Все почалося з того, що на початку пленарного засідання міський голова Олег Кіндер надав слово депутату з фракції ВО «Батьківщина», своєму старшому брату Геннадію Кіндеру.

Геннадій Олексійович сказав, що на 15-й сесії міськради, яка відбулася 27 жовтня 2016 року, ним було проголошено депутатський запит про дозвіл на виготовлення детального плану території по вулицях Сагайдачного-Соборна для подальшого надання земельних ділянок учасникам бойових дій. Запит підтримано депутатами, причому одноголосно. На чергову сесію відділ містобудування та архітектури підготував відповідний проект рішення щодо створення містобудівної документації.

«Однак ні на черговій, ні на наступній сесії міської ради даний проект рішення депутатами підтриманий не був. Хоча на голосування ставився неодноразово. Це приклад лише одного «реального» в лапках відстоювання більшості міської ради прав учасників АТО на землю», – мовив Геннадій Кіндер.

Він попросив дати слово учаснику АТО Ростиславу Наумчику, який ще півроку тому подав заяву на отримання земельної ділянки.

«Чітко, в порядку, визначеному законодавством України, із заявою, яку та сама більшість уже півроку не розглядає – ні не надає дозвіл, ні відмовляє. Мабуть, він погано щось просив. Я звертаю увагу, що на всіх останніх сесіях міської ради значно легше вирішується питання заявників, коли вони самі особисто приходять на комісію міської ради або мають приватні особи з депутатами. Як на мене, це ганебна практика, бо це приниження. Але схоже, що іншого шляху немає, інакше питання просто не голосується», – повідав Геннадій Кіндер.  

«Доброго дня! Просто у мене одне запитання. Хто мені перешкоджає? Я написав заявку. Я сам находив ту ділянку. Сам її шукав. Хто мені перешкоджає? Подивіться мені в очі, депутати шановні! Я знайшов ту ділянку. Що, вона чиясь? Подав заявку. Чому мені відмовлено? Для чого я туда їздив? Для чого відстоював інтереси України? Мені законодавством положено ту ділянку», – допитувався і пояснював Ростислав Наумчик.

«Міський голова хай пояснить», – вигукнув з місця депутат фракції «УКРОП» Володимир Косцьов’ят, вказавши на «крайнього».

«Поясню! В частині того, що є тут більшість і в форматі того, що запитання до вас, в тому числі і до Косцьов’ята. Чому ви не голосуєте за такі питання, а тільки ті питання, які ви збираєтесь…», – висловив «пред’яву» депутату Олег Кіндер, але не договорив, бо його перебив Ростислав Наумчик.

«Може комусь треба гроші дати? Чи вступити в якусь партію, чи в клан, щоб мені надали ту ділянку? Мені тут на коліна треба стати чи що? Не стану я!?» – емоційно казав він.

А далі було, як то кажуть, без коментарів…

Коментарі
24 Лютого 2017, 11:32
Ага, нарешті я знайшов свого втіклого пацієнта Костика з кобурами на дупі!
24 Лютого 2017, 12:40
Звичайно, як іде питання з розумінням вигоди то всі біжать доводити свою правоту<br/>Ви, шановні депутати не забувайте зо являєтесь перш за все &quot;слугами народу&quot;, а не караючою рукою правосуддя<br/>Людина воювала, так будьте добрі задовільнити законне клопотання учасника АТО<br/>І такі прициденти певно непоодинокі
24 Лютого 2017, 12:49
Получаеться что был в АТО или не был, что б получить землю то как минимум нужно получить мандат УКРОПа и благословение Косцовята
24 Лютого 2017, 12:50
Придумують пільгові черги ті люди котрі не те до не були на Сході а й близько напрямку того не знають<br/>Тож і &quot;підтасовують&quot; своїх людей під вигідні для себе очікування надання земельних ділянок.
24 Лютого 2017, 13:17
Журналюга - це політична( а деколи й натуральна) проститутка. Всі статті замовні. Музику замовляє той, хто платить. А хто замовив цю статтю? Хто оплатив і скільки?
24 Лютого 2017, 13:31
Я розумію що учасникам АТО треба надавати пільги, земельні ділянки, квартири, бо захищати суверенітет нашої держави є святий обовязок, який не всі хочуть виконувати, але для отримання земельних ділянок учасниками АТО має бути не тіль и закон і вільна ділянка ним знайдена, а ще й зважаючи на кількість учасників АТО - порядок їх забезпечення цими ділянками. Я, як учасник АТО не можу знайти вільну земельну ділянку протягом двох років, а дехто знаходить і я думаю не без чиєїсь допомоги, а іменно з допомогою зацікавленої особи, якій ця земельна ділянка приглянулась і він її отримає з допомогою крикуна Наумчика. Я як отримаю земельну ділянку - то для себе і моєї сімї і ні за які гроші її не продам!!! Як учасник АТО пропоную, щоб тим, учасникам АТО, які не можуть знайти земельну ділянку в межах Ковеля, виплачували грошову компенсацію. А якщо комусь із учасників АТО пощасти ть самостійно знайти земельну ділянку, то треба надавати її без права відчудження поки не побудується будинок і не здастся в експлуатцію. Я більш ніж впевнений що якщо буде запроваджений такий механізм, то не буде скандалів, бо Наумчику не ділянка треба, а гроші від того, хто його уповноважив вибивати цю земельну ділянку, не кожний так зможе, а люди ведуться, бо це учасник АТО, гріх проти нього щось казати. А ПІніс, Косцьовят, Кошарук праві 100%, Кіндери вирішили дерибанити землю у потрібних місцях залучивши АТОВЦІВ, які продаються за гроші.
24 Лютого 2017, 13:39
Я вже давно не вірю жодному слову братів Кіндерів та багатьох інших членів фракції &quot;Батьківщина&quot;.Вони вже настільки себе скомпроментували ,що вірити їм-себе не поважати.На мою думку ,це чергова спроба братів Кіндерів вкрасти в громади ще одну земельну ділянку через підставну особу.Коли вже вони нажеруться?
24 Лютого 2017, 13:59
не одну ділянку , а три підряд, по 6 соток кожна для учасників АТО, щоб громада мовчки проковтнула дерибан, а кожен учасник погоджується в болоті на 6 соток! Кіндер надіється що в міському бюджеті грошей на вимостку вистачить і на 18 сотках виросте розважальний або торговий центр для сімейного бізнесу.
24 Лютого 2017, 14:11
а хто поклав око на землю на якій розташований К. П. Добробут? Судячи з того як Товстига і іже с ними здають Вересу всі роботи, які виконував Добробут, хтось дуже зацікавленгий в його знищенні. Звільниться непогана діляночка під чергову товарну базу.
24 Лютого 2017, 14:22
ти ту землю міношукачем шукав? всі на пошуки землі&quot; хто найде приз від міськоі влади грамота посмертно
24 Лютого 2017, 14:35
Ось і вся суть... Як для своїх то і в суд сходять а для чужих то хер вам
24 Лютого 2017, 14:52
«Може комусь треба гроші дати? Чи вступити в якусь партію, чи в клан, щоб мені надали ту ділянку? Мені тут на коліна треба стати чи що? Не стану я!?» – емоційно казав Наумчик. Все це спланована гра на публіку. Мене це не переймає. Я підтримую учасника АТО, треба заборонити продавати атовцям отримані ними земельні ділянки, аж поки на них не побудується будинок, тоді й бардака не буде, знаю таких атовців, що тільки на папері, поїхав, побув пару днів в тилу і вже атовець.
24 Лютого 2017, 15:01
Те, що це була підстава, спланована Кіндером, поза всякими сумнівами. Ви тільки погляньте, як бігають оченята в Кіндер-мавпи!
24 Лютого 2017, 15:21
Рекомендую учасникам АТО (насамперед тим,які замість реальних земельних ділянок отримали повітря ) дуже уважно переглянути інформацію на сайті за 2015 рік,яка стосується виділення земельних ділянок.Завдяки пильності журналістів ви знайдете чимало підставних осіб,які в незаконний спосіб отримали земельні ділянки. А далі необхідно звертатися з позовом в суд і в такий спосіб відновити справедливість .Всім відомо,що в Ковелі багато людей знають один одного.Якщо ошукані учасники АТО при допомозі побратимів,друзів,знайомих,волонтерів і інших добровільних помічників дуже уважно вивчать списки виділених земельних ділянок-думаю,що кілька десятків земельних ділянок через суд можна буде перерозприділити на користь учасників АТО.
24 Лютого 2017, 15:52
Ростік нада було дати тому жиду по єбалу -чорт зажравшийся!
24 Лютого 2017, 16:18
ой скоро хлопчики повернуться, всім пінісам кошарукам олежки з геником всім земельки наріжуть навіть швондеру писклявому і тому кусок канави знайдуть!!!!
24 Лютого 2017, 16:22
Мені болить душа шо отаким шахрайськими методами дерибаниться земля, чи не краще відновити якесь виробництво , щоб хлопці з Ато мали роботу!!! Щоб могли себе реалізуватм і заробити гроші на будівництво будинку, а так звичайно дали земельку , продав і гроші просвистав. І хлопці з Ато будьте порядні один до одного, Бо саме Ви були на Сході захищаючи свою краіну і щоб викоренити корупцію.
24 Лютого 2017, 16:26
Мені болить душа шо отаким шахрайськими методами дерибаниться земля, чи не краще відновити якесь виробництво , щоб хлопці з Ато мали роботу!!! Щоб могли себе реалізуватм і заробити гроші на будівництво будинку, а так звичайно дали земельку ,Продав і гроші просвистав. І хлопці з Ато будьте порядні один до одного, Бо саме Ви були на Сході захищаючи свою краіну і щоб викоренити корупцію.
24 Лютого 2017, 17:37
ти вже собі нарізав і сидиш в компютері підстрікаєш а чого ж ти не прийдеш на суд і почуєш хто кого захищає чогож хлопці ато приходять на суди а ті хто &quot;сам&quot;находить землю не йдуть бо вона ім не потрібна вони вже свій откат получили за землю це ж всі знають
24 Лютого 2017, 17:48
Так де ваше справжне лице Пеніс з Кошиком і т.п. Хватить нас АТОвців підстрикати своїми продажними єврейськими .мордами.Скоро ви за все відповісте,особливо УКРОПівці зі своїм заграничним босом
24 Лютого 2017, 18:08
У бютівки Дубій незаконно виділено більше десятка земельних наділів-в АТО ВОНА НЕ БУЛО
24 Лютого 2017, 18:10
Отримати землю без права продажу доки не побудується будинок? А за які кошти той будинок будувати ти не подумала?! Якщо більшість АТОшників прості роботяги.
24 Лютого 2017, 18:20
То цього участника привели Кіндери ,то і земелька буде їхня.Нащо їм стільки.Соратниця Дубій вже нажерлася землею віруючих
24 Лютого 2017, 18:22
Цей наділ мав бути мій,я теж участник
24 Лютого 2017, 21:07
Цей Наумчик,це людина МЕРА,ви тільки подивіться на МЕРА і на його й тим все сказано.
24 Лютого 2017, 21:16
Пініс ти залупа кончана міг би пояснити бійцю Ато яка склалась ситуація на даний момент спокійно а не пригати-шкода що не йобнув тебе баригу!
24 Лютого 2017, 21:18
Все що від БЮТ чи Кіндерів то є контра Путіновська
24 Лютого 2017, 21:23
А буде так як я захочу!
24 Лютого 2017, 21:27
і знову правлять жиди-народ схаменіться коли в Україні керуватимуть українці
24 Лютого 2017, 21:30
А ти не БЮТ колишній? Разом з рештою БЮТ зрадники України ви тільки подивіться там же ш і Савченко
24 Лютого 2017, 21:40
Кошарук всерівно кращий
24 Лютого 2017, 21:45
зупиніться розбрат ні до чого не доведе
24 Лютого 2017, 22:43
Щось уже подибно було стинка на стинку коли КИНДЕР привив узал титушок при обранню виконкому ще пообицяв привести весь завод сильмаш так от и зараз провокуе цеж саме тому що КОШАРУК и ко виграли два суди то КИНДЕР ришив на сесии отомстить е просте ришення 1 черга симьям загиблих в АТО друга раненим третья очередь по поданим заявам а остальное от лукавого ибо почнеться братовойна НЕдолжнобути я знайшов участка це означае взятка.
24 Лютого 2017, 23:26
ВСІ БЮТІВЦІ МАЮТЬ ПРИЄДНАТИСЯ ДО ДЕПУТАТКИ ДУБІЙ
24 Лютого 2017, 23:28
Натрапив на статтю на сайті :&quot; Ковельрада з Кіндером «порішали» додаткові земельні питання<br/>09:38 25.07.2015.&quot; з цікавою інформацією,яка може зацікати учасників АТО: &quot;... перед початком пленарного засідання депутатам роздали додатково ще п’ять проектів рішень щодо відведення землі для приватного будівництва, як завше – безоплатно. Мова йде про 58 ділянок, загальною площею 47 тисяч 673 квадратних метрів, у різних частинах міста Ковеля. Такий авантюрний крок місцевої влади викликав обурення деяких депутатів.<br/>«Треба зняти з розгляду ці проекти, оскільки їх не оприлюднили на офіційному сайті міської ради. Вони – неправомірні! Правоохоронні органи, прокуратура нехай займуться цим питанням. Ми повинні дотримуватися регламенту!» – наголосив В’ячеслав Шава, закликаючи ковельських владців до прозорості в сфері земельних оборудок.<br/>Протест депутата Шави проти цинічних дій прокіндерівської більшості має цілком законне підґрунтя: частина 3 статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» передбачає оприлюднення проектів актів органів державної влади й місцевого самоврядування, рішень останніх не пізніше 20-ти робочих днів до дня їх розгляду з метою прийняття.<br/>Втім, перебиваючи обранця громади, Олег Кіндер таки поставив порядок денний з вищезазначеними проектами на голосування. «Біло-сердечні» свого «шефа» не підкачали, включивши земельні питання до розгляду....&quot; Як на мій погляд дилетанта 58 земельник ділянок було виділено з порушенням чинного законодавства.В судовому розгляді учасники АТО мали б непогані перспективи на встановлення справедливості.Така моя думка дилетанта.
24 Лютого 2017, 23:56
Чому тільки 58 земельник ділянок? Їх є набагато більше!
25 Лютого 2017, 00:13
Коли „доброзичливці” підсовували Косцьов’ята в депутати, Укроп не знав, що той мав інвалідність по психічному захворюванню, що в нього параноїдна шизофренія з вираженою манією величності. А коли нависла загроза визнання Косцьов’ята недієздатним, йому порадили не проходити переосвідчення і в результаті інвалідність була знята. А шизофренія залишилась. Тепер Укроп прозрів і сам не радий, що зв’язався з кукукнутим. Але мужності позбавитися від юродивого поки що Укропу бракує. А тим часом Косцьов’ят вишиває, кричить на кожному перехресті своїм жіночим голоском, що він депутат від Укропу, всіх познімає з роботи та розсадить по камерах. Крім позору для Укропу таке дуркування за собою нічого не тягне. Скажіть, кого Косцьов’ят зняв з посади, кого посадив? Та нікого! Всі сміються над дурником та годують його насмішливими відписками. І якщо не завтра, то післязавтра виборці поставлять усьому Укропу діагноз Косцьов’ята.
25 Лютого 2017, 00:38
Ну добре, тобі теж біля швондера латочку знайдуть! P.s але ви подивіться як жидівську морду життя наблатикало, як запінивився пініс!
25 Лютого 2017, 00:46
якби ти не срав УКРОП-вони найдієвіші депутати в міській раді.
25 Лютого 2017, 02:05
в укропітільки два депутати а решта збіговисько а депутатами можна назвати Стасюк і Далека
25 Лютого 2017, 12:39
Фото клас.Стасючка ядом аж захлинається.
25 Лютого 2017, 13:19
паГтія укГоп
25 Лютого 2017, 14:13
Ввжаю запропонований &quot;Нишпоркою&quot; варіант повернення землі реальним.
25 Лютого 2017, 18:41
До цього пристануть усі крім кіндеровських холуїв
25 Лютого 2017, 20:57
шановний пане не поливайте брудом УКРОП,вони найдієвіші в раді.
25 Лютого 2017, 23:06
звичайно найдієвіші, гєна з ізгаїлю керує го і ого-го
26 Лютого 2017, 22:21
Рома-Хакер ти наш,можливо знайдеш для усіх учасників АТО ділянки, піздобол в ато ти такий самий був .
27 Лютого 2017, 00:46
Мій син був в АТО і вже два роки не може отримати земельну ділянку хоча землю розділили, план намалювали і показали йому: ось твоя...і тицьнули пальцем. На цьому все і закінчилось.. Як в АТО то швидко забрали а як 8 соток дати то - зась!!! Хапуги...немає кому й пожалітись...
27 Лютого 2017, 10:46
Втім, справжнє «одкровення» відносно виділення земельних ділянок для учасників АТО виголосив депутат від «Батьківщини» Святослав Степанюк, згадавши недавню історію, якою так гордилися на виборах місцеві «біло-сердечні», на чолі з своїм партійним очільником та градоначальником Олегом Кіндером.<br/><br/>«Ми, скажемо так, бігли попереду поїзда, щоб задовольнити потреби атовців, тобто ми дали землю, а по факту – землі атовці не мають, бо немає генплану міста, нема плану детального планування. Що це значить? Будувати, щось робити на тій чи іншій ділянці вони не можуть. Просто не можуть. Це свого роду…», – відверто визнав Святослав Степанюк перипетії земельної авантюри, якою надурили у Ковелі учасників АТО.<br/><br/>Ось вона, гірка правда! А в передвиборчій партійній газетці, яку під час кампанії восени минулого року агітатори від «Батьківщини» упихували у руки ковельчанам, чорним по білому написано: «Учасникам АТО виділено близько 250 земельних ділянок». За підсумками роботи в 2015 році Олег Кіндер без тіні сумління рапортував: «Наразі учасники АТО, родини загиблих бійців отримали 286 земельних ділянок». (цей сайт 24.09.2016)
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024