У ковельській лікарні встановили сучасне обладнання для реабілітації

03 Березня 2017, 15:06
7197

Ковельське міськрайонне територіальне медичне об'єднання стало ще на один крок ближчим до сучасного рівня надання медичної допомоги.

Завдяки плідній співпраці медичних працівників Ковельщини та Ковельської міської ради пацієнти Ковельського МТМО вчергове отримали змогу покращувати своє здоров'я, використовуючи можливості нових технологій, – йдеться в дописі Сергія Товкача у Facebook.

Цього разу в реконструйованому приміщенні лікувальної фізкультури місцеві послідовники Гіппократа змонтували, так звану, «реабілітаційну клітку» – універсальну кабіну для підвісної терапії.

Задля якнайшвидшого введення в експлуатацію підрядники-будівельники, працівники господарського відділення Ковельської ЦРЛ працювали, не покладаючи рук. Практично до ранку завершували облаштування затишної зали працівники фізіотерапевтичного відділення (завідувач – Лариса Куролес).

Довідково:

Підвісна терапія – це спеціальна підвісна система навантаження опорно-рухового апарату для відновлення амплітуди руху, нормалізації тонусу м’язів та збільшення їхньої сили, покращення балансу та розвитку координації рухів. Можна використовувати повне підвішування, активні вправи з дозованим опором, а також активні вправи з підтримкою та використанням системи блоків і вантажів, еластичних шнурів.

Сфери застосування універсальної кабіну для підвісної терапії (УКПТ):
• Система блоків і підвісок з використанням реабілітаційної кушетки або крісла.
• Розробка суглобів
• Розвантаження при тренуванні
• Тракційне витяжіння
• Навчання ходьбі з підтримкою (для дітей зростом до 160 см)
• Система «Павук» для розвантаження та підтримки при тренуванні ( для дітей)

Показання до застосування системи УКПТ:

1. Захворювання опорно-рухового апарату, хребта та суглобів (остеохондроз хребта, сколіоз, порушення постави)
2. Функціональні порушення опорно-рухового апарату (больові відчуття в області великих суглобів і хребта з функціональними порушеннями; обмеження рухів у хребті та великих суглобах (колінний, кульшовий, плечовий, ліктьовий)
3. Захворювання і травми головного і спинного мозку з руховими порушеннями (інсульт, травма головного мозку, нейроінфекції, розсіяний склероз, спинномозкова травма хребта, дитячий церебральний параліч (ДЦП) та ін.)
4. Силові та ігрові види спорту та фітнес (реабілітація після травм; тренування функціональної сили, швидкості, координації, витривалості)

Коментарі
04 Березня 2017, 18:41
І як завжди, буде платне.... А куди гроші йдуть ці? На роботі сказали що можна груди перевірити є апарат той шо Івахів подарив на лікарню. Пішли з подпужкою а вкінці сказали нам шо то платне. Капєц. Добре шо гроші були хоть в кошильку. Ішли додом і думаємо і кому ці гроші йдуть? Тож чек не давали нам. От депутат жінка теж, може воеа і в цьому розібралася б???
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024