Прокуратура намагалася «віджати» у підприємця на Ковельщині гектар землі

22 Березня 2017, 10:52
2296

Ковельська місцева прокуратура, яку очолює Олександр Бабенков, просила суд розірвати договір оренди землі для будівництва та обслуговування об’єктів автосервісу на міжнародній автомагістралі Київ-Варшава, укладений на 50 років Старокошарівською сільрадою 30 січня 1997 р., та зобов’язати підприємця-орендаря повернути ділянку державі в особі Волинської облдержадміністрації. Мовляв, останнім порушуються істотні умови договору.

Як запевняв прокурор, орендар має борги зі сплати орендної плати, а на орендованій земельній ділянці, за інформацією тієї ж сільської ради, упродовж 20 років об’єкти автосервісу не побудовані та не використовуються, існує лише невелике сторожове приміщення та паркан.

Відповідач позову не визнав, заявивши, що Волинська ОДА ніколи не зверталася до органів прокуратури щодо цієї ділянки, його договір на сьогодні є чинним і може бути припинений лише з підстав, передбачених статтею 31 Закону України «Про оренду землі». Власником землі є територіальна громада, а він офіційно був визнаний переможцем земельного аукціону.

Цього року підприємець погасив всю суму заборгованості з орендної плати за 2015 р. – 30 381 грн., сплатив оренду за 2016 р. у новому розмірі – 58 732 грн. 45 коп. На сьогодні борги відсутні, а судові спори з цього приводу припинено.

На виконання договору він використовував земельну ділянку за цільовим призначенням. В даний час отримав виконаними цілий ряд замовлених ним попередньо робочих проектів та дозвільних документів для втілення мети – спорудження об’єкта інфраструктури – автосервісу із стоянкою, мотелем, сауною тощо. Тут встановлено паркан по периметру, навезено землю для вимощення території, споруджено двоповерховий будинок охорони у місці, що відповідає планові експлікації будівель та споруд.

Прокуратура була схожа на звичайного рейдера з «великої дороги», але в даному випадку «віджати» один гектар землі на міжнародній автомагістралі не вийшло.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Ірина Логвинюк, заслухавши прокурора, пояснення відповідача та його представників, у тому числі адвоката, дослідивши докази, зібрані у справі, прийшла до висновку, що позовні вимоги безпідставні та не підлягають до задоволення.

Пригадується візит Генпрокурора України Юрія Луценка на Волинь у липні 2016 року, коли він представив нового прокурора області Максима Киричука. За повідомленням інтернет-видання «Конкурент», у півгодинному критичному виступі «генерального» однією з перших «жертв» став керівник Ковельської місцевої прокуратури Олександр Бабенков, призначений на цю посаду в грудні 2015 року.

«Ваш вихованець, який поїхав у Київ і прикриває схеми, більше не допоможе. Я зрозуміло говорю? Якщо ні, то ознайомтеся з матеріалами Генеральної інспекції», – різко звернувся Луценко.

Зніяковілий пан Бабенков так хутко підвівся і сів, що фотокамера журналіста не встигла його спіймати.

«Більше такого сонного життя і дерибану області не буде!» – проголосив Юрій Луценко. Для того, сказав він, на Волинь приїхала людина, зовсім не причетна до цього регіону.

Луценко був невблаганний: звернувся до заступників прокурора та місцевих прокурорів, які себе зганьбили, подати рапорти на звільнення.

А що з того вийшло на ділі, можна і так здогадатися… 

Коментарі
22 Березня 2017, 13:13
А чи не той це підприємець який не хоче платити в сільську раду за цю землю вже декілька років. І чи не це є причиною розірвання договору. Пишіть будь-ласка всю правду.
22 Березня 2017, 15:46
Так так саме він !!! Треба проконтролювати чи вже гроші поступили !!! Дам запит!
22 Березня 2017, 20:43
то заплатив за два останніх роки?
23 Березня 2017, 01:05
Це саме той орендар який всіляко зволікав з приведенням договору оренди до норм чинного законодавства і поки грім не грянув то і не спачував вчасно і в повному обсязі плату за землю Де вся правда? А земельна ділянка дійсно інвестиційно приваблива то чому її не використати раціонально і поповнювати бюджет
23 Березня 2017, 01:59
УСЬО ПРОІДОТ ЛУЦЕНКО З БОЛЬШЬОІ ЧЕЛОВЕК
23 Березня 2017, 08:43
Якщо до Бабенкова звернулась з цього приводу сільська громада, то в цьому є резон, але якщо"ноги ростуть" з Луцька, або де-інде, то цього паразіта пора гнать з прокуратури драним віником!
23 Березня 2017, 10:21
до Бабенкова офіційно письмово ніхто не звертався - ні ОДА ні сільська рада
29 Березня 2017, 00:51
Ті хто пише цю беліберду, нехай мопчатку звернеться до прокуратури,чому вона так грубо порушує закон і пише дурні позови
20 Квітня 2017, 22:55
то є замовна справа
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024